5 åpen kildekode innovasjonsspådommer for 2020-tallet

Utviklere i 2020 trenger åpen kildekode og vil ha muligheten til å jobbe eksternt Å la utviklere jobbe hjemmefra er nøkkelen for å finne gode mennesker.

Open source spilte en betydelig rolle i programvareutvikling det siste tiåret fra containere til mikroservices, blockchain og serverløs.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Chris Ferris, teknologisjef for Open Technology hos IBM, diskuterer noen av open source-trender fra det siste tiåret og hva de kan forvente i 2020 og utover.

Tekniske forutsigelser for 2020: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)

Mindre, raskere containere og mikroservices

Begrepene containere og mikroservices var bare konsepter før 2010, sa Ferris. Så lanserte Docker i 2013, og plantet de tidlige frøene fra containerindustrien.

Samtidig ble mikroservices - og teknologiene for å gjøre dem mulig - båret i åpen kildekode gjennom Netflix OSS-prosjektet.

Docker ble en av de mest innflytelsesrike teknologiene på 2010-tallet, og ga opphav til et utall av nye open source-prosjekter, inkludert Kubernetes, som ble lansert i 2015.

I dag, bemerket han, er Kubernetes det største open source-prosjektet på planeten. Bedrifter bruker plattformen for å transformere monolitiske applikasjonsarkitekturer, omfavne containerte mikroservices som støttes av servicenettfunksjoner i prosjekter som Istio.

"I det neste tiåret forventer vi at åpen kildekode-prosjekter som Istio, Kubernetes og OKD vil fokusere på å gjøre containere og mikroservices mindre og raskere for å betjene behovene for sky-native utvikling og å redusere containerens angrepflate, " sa Ferris.

OKD er open source-versjonen av Red Hats OpenShift-plattform. "Følg med på unikerneller (kjørbare bilder som inneholder systembiblioteker, språkkjøretid og nødvendige applikasjoner), som også kan få trekkraft takket være open source-miljøene rundt dem."

Distribuere containere: Seks kritiske konsepter

Umiddelbar serverløs arbeidsmengde

AWS Lambda ble utgitt i 2014 og la alle PaaS-tjenestene merke. Lambdas utgivelse ble fulgt av blant andre IBM OpenWhisk (som ble til Apache OpenWhisk) i 2016. Begge open source, distribuerte serverløse plattformer utfører funksjoner som svar på hendelser i alle målestokker, sa Ferris.

Kubernetes fikk fremtredende rolle i siste del av tiåret, og økte ønsket om å utvide Kubernetes med muligheter som ville muliggjøre serverløs. Dette ga opphav til Knative i 2018. Nå har Knative delt opp i flere open source-prosjekter inkludert Tekton, med hvert sitt sett med innovasjoner, sa han.

I løpet av de neste årene sa Ferris at vi kan forvente å se containere bli mindre, raskere. Potensialet eksisterer for å ha et miljø som kan kjøre containere til svært lave kostnader, øyeblikkelig, '' skyve grensene for serverløse plattformer, sa han.

Pålitelig kunstig intelligens

IBM Watson gjorde et stort plask da det dukket opp på "Jeopardy!" i 2011 og brakte kunstig intelligens inn i mainstream. Nå, bemerket Ferris, er AI en del av hverdagen vår, og vi samhandler med Siri og Alexa daglig, snakker med kundeservicechatbots regelmessig, bruker ansiktsgjenkjenning for å låse opp dingsene våre, og nærmer seg ankomsten av fullstendig autonome selvkjørende biler.

AI og maskinlæring har drevet disse nyvinningene, og mange av AI-fremskrittene kom til takket være open source-prosjekter som TensorFlow og PyTorch, som ble lansert i henholdsvis 2015 og 2016.

I det neste tiåret understreket Ferris viktigheten av ikke bare å gjøre AI smartere og mer tilgjengelig, men også mer pålitelig. Dette vil sikre at AI-systemer tar beslutninger på en rettferdig måte, ikke er sårbare for tukling og kan forklares, sa han.

Open source er nøkkelen for å bygge denne tilliten til AI. Prosjekter som Adversarial Robustness 360 Toolkit, AI Fairness 360 Open Source Toolkit og AI Explainability 360 Open Source Toolkit ble opprettet for å sikre at tillit er innebygd i disse systemene fra begynnelsen, sa han.

Forvent å se disse prosjektene og andre fra Linux Foundation AI - for eksempel ONNX-prosjektet - drive den betydelige innovasjonen relatert til pålitelig AI i fremtiden. Linux Foundation AI gir et leverandør-nøytralt utvekslingsformat for dyp læring og maskinlæring.

Ny bruk av blockchains sporingsfunksjoner

I 2008 publiserte den pseudonyme Satoshi Nakamoto sitt nå berømte papir om bitcoin, som introduserte konseptet om et blockchain-nettverk, hvis formål var å være en desentralisert cryptocurrency-plattform.

Den innovasjonen fikk folk til å begynne å lure på forskjellige måter som blockchain-konseptene og teknologien kan brukes i ikke-cryptocurrency brukstilfeller - i kapitalforvaltning, forsyningskjeder, helsetjenester og identitet, blant andre, sa Ferris.

I 2015 bidro IBM sitt Open Blockchain-prosjekt til den nyetablerte Hyperledger-organisasjonen, som ble grunnlagt for å utvikle open source blockchain-teknologi for bedriften. Dette bidraget lanserte det som uten tvil har blitt en av de to eller tre mest populære blockchain-rammene: Hyperledger Fabric, sa han.

Mens blockchains opprinnelige bruksområder var begrenset til cryptocurrency, har åpen kildekontakt rundt Hyperledger og Ethereum utvidet mulighetene for hvordan denne teknologien brukes.

I bedriften utforskes forskjellige tilnærminger ikke bare for å forbedre personvernet, men også for å bygge en samling noder som kreves for å oppnå bekreftelse på en transaksjon med tillit - nesten alt i åpen kildekode, sa han.

Kvanteprosessorer tilgjengelig for utviklere

Det har vært mye surr rundt løftet om kvanteberegning, og selv om en app med en "kvantefordel" ikke har blitt utviklet ennå, vokser muligheten for utviklere å begynne å bruke kvanteprosessorer - og vil fortsette å utvikle seg i løpet av det neste tiår, sa Ferris.

IBMs open source Qiskit-programvareramme, utgitt i 2016, lar utviklere kode i Python på ekte kvante-maskinvare for systemer rundt forskning, utdanning, virksomhet og til og med spill.

"Mulighetene for hvordan kvanteberegning vil løse problemer og samhandle med dagens teknologi virker uendelige ... kvanteberegning kan påvirke et bredt spekter av domener, for eksempel kjemi, finans, kunstig intelligens og andre, " sa han.
For at det skal skje vil kreve et "betydelig maskinvaremiljø, " sa Ferris.

Åpen kildekode de kommende årene

Open source er den beste mekanismen for å få til disse endringene, hevdet han. Det var det som skapte ideer som mikrosystemer, som vokste ut av virtualiseringsrommet, og Knative fra Kubernetes.

"Det ville ikke skjedd i lukkede kilder, så det gjelder at alle bygger opp på alle andres suksesser og at noen kommer med og sa: 'Her er en bedre idé, ' sa han.

Samarbeid har utviklere makt til å endre hele bransjer, mener Ferris. "Jeg kan ikke tenke på noe som er utviklet utelukkende i lukket kilde som til slutt ikke kom ut i åpen kildekode."

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com