De 5 mest populære programmeringsspråkene blant kvinnelige utviklere

5 ting å vite om tilstanden til kvinner innen informatikk Her er fem viktige funn fra TechRepublics undersøkelsesrapport om kvinner i datavitenskapelige programmer.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Java, Javascript, C, C ++ og Python er de vanligste programmeringsspråk som kvinnelige utviklere sier at de har ferdigheter i. - HackerRank, 2018
  • Unge kvinner i dag har 33% større sannsynlighet for å studere informatikk sammenlignet med kvinner født før 1983. - HackerRank, 2018

Flere kvinner har hovedfag innen informatikk enn tidligere, ifølge HackerRanks 2018 Women in Tech Report, utgitt torsdag. Men kjønnsgap fortsetter å dukke opp blant yngre og senioransatte i arbeidsstyrken.

HackerRank undersøkte mer enn 14 000 profesjonelle programvareutviklere, inkludert rundt 2.000 kvinner og 12.000 menn (respondenter som identifiserer seg som ikke-binære ble ekskludert fra sammenligningen av menn og kvinner).

De gode nyhetene? Informatikk øker i popularitet blant unge kvinner, viser rapporten. I det siste kom mange kvinnelige programvareutviklere fra en rekke forskjellige hovedfag utenfor informatikk og STEM, mens menn hadde større sannsynlighet for å ha hovedfag innen informatikk. I dag er det 33% større sannsynlighet for kvinner innen informatikk sammenlignet med kvinner født før 1983.

Kjønnsgapet i alder for å lære seg å kode krymper også: Da studenter melder seg på et CS101-kurs i dag, er det mer sannsynlig at menn og kvinner begynner på lik linje enn tidligere. Spesielt for menn og kvinner over 35 år var det 20% gap mellom dem som begynte å kode før fylte 16. I dag har dette gapet krympet til bare 7% forskjell mellom menn og kvinner.

"Ettersom programvare blir mer gjennomgripende i livene våre, er det viktigere enn noen gang for utbyggere å være representative for menneskene vi påvirker, " skrev Gayle Laakmann McDowell, grunnlegger og administrerende direktør i CareerCup, i rapporten. "Kjønnsgapet for når utviklere lærer å kode blir sakte, men sikkert, krympet."

Java, JavaScript, C, C ++ og Python toppet listen over de vanligste programmeringsspråk som kvinnelige utviklere sa at de har ferdigheter i, fant rapporten. (Det brøt ikke ned om disse toppinnstillingene var forskjellige for menn eller ikke.) Dette er de samme språkene som er mest etterspurt etter roller på tvers av front-end, back-end og full-stack, ifølge HackerRanks 2018 Utvikler ferdighetsrapport.

De mest populære næringene for kvinnelige utviklere å jobbe i er teknologi (53%), finans (11%) og utdanning (5%).

Imidlertid er det i flere bransjer langt større sannsynlighet for kvinner i juniorstillinger enn menn, uansett alder, viser rapporten. Kvinner over 35 år har 3, 5 ganger større sannsynlighet for å være i juniorstillinger enn menn. Undersøkelsen spesifiserte ikke når disse kvinnene startet karrieren eller utdanningsnivået - det er imidlertid interessant at det ser ut til at kvinner enten begynner på karrieren senere, eller generelt sitter fast i juniorstillinger, opplyser rapporten.

"Ansette ledere har en mulighet til å fremskynde endring for et mer likestilt felt, " heter det i rapporten. "Enten det er å redusere ubevisste skjevheter fra ansettelsesprosessen, gi flere kvinner klare veier til opprykk og lederstillinger, eller å skape mer inkluderende politikk og arbeidsplasser ... ledere har makt til å drive endring."

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com