De 5 grønneste teknologiselskapene i 2019

Bilde: Romolo Tavani, Getty Images / iStockphoto

Earth Day 2019, som faller 22. april, har fått mindre fanfare sammenlignet med i fjor, da de fleste større teknologiselskaper ga ut en slags uttalelse eller bærekraftsplan om deres innsats for å bli grønn. Det ser ut til at mange teknologiselskaper hviler på laurbærene, men aktivister sier at vi fortsatt er i en alvorlig situasjon.

Økningen i tilgjengeligheten for smarttelefoner har økt strømkrav for mange selskaper, og tvinger noen, som Amazon, til å gå tilbake på miljøløfter i et forsøk på å drive datasentre som lagrer millioner av bilder, chatter og videoer vi sender hver dag.

I år sa Greenpeace at IT-sentre nå står for mer enn 7% av verdens strømforbruk, og at antallet fortsetter å stige om dagen.

"Derfor trenger vi datasentre og annen digital infrastruktur for å bli 100% fornybart drevet, " skriver Greenpeace på sin hjemmeside. "Ved å gjøre det, kan vår økende avhengighet av internett faktisk fremskynde overgangen til en fornybar drevet økonomi."

Amazon ble nylig tatt til oppgave av Greenpeace i en rapport om datasentrene i Virginia. Greenpeace fant at Amazon hadde gitt avkall på sitt løfte om å drive sine datasentre med 100% fornybar energi. I Virginia er Amazon Web Services en av de største strømkundene i staten, ifølge Greenpeace, og bare 12% av dette kommer fra fornybar energi.

Apple og andre teknologiselskaper har lagt stor vekt på å projisere bevissthet om miljøbelastningen av forretningsmodellene deres. Dessverre er de fleste av disse selskapene fremdeles avhengige av en forretningsmodell som krever at forbrukerne kjøper nye dingser hvert år, og skaper mange mengder av ecowaste.

Noen selskaper har vært i bresjen for å ta opp dette problemet, mens andre har hengt etter. Her er de fem grønneste tech-gigantene, rangert av Greenpeace, andre miljøorganisasjoner og nyhetssteder.

1. Apple

Apple holdt stort sett fast på sine løfter om å drive sine datasentre med 100% fornybar energi og rydde opp i forsyningskjeden, som historisk sett har vært rik på bærekraftsspørsmål og menneskerettighetsproblemer. Apple kunngjorde i forrige uke at det hadde doblet antall leverandører selskapet har overbevist om å bruke 100% ren energi til 44.

I sin 13. årlige leverandøransvarsrapport som ble utgitt i mars 2019, Apple apporterte sin innsats for å redusere avfallet med sitt Zero Waste to Landfill-initiativ. Apple sier at alle de endelige monteringsstedene for enhetene sine - inkludert iPhones, iPads, Mac-er, Apple Watches, AirPods og HomePods - nå er sertifisert Zero Waste to Landfill, som selskapet sier sparer milliarder av gallons vann og reduserer drivhus gassutslipp.

"Apples rentvannsprogram utvidet til 116 leverandører, noe som resulterte i 7, 6 milliarder liter vann spart i 2018 - en gallon for hver person på planeten, " sier selskapet i rapporten. "Selskapet jobbet også med leverandører for å redusere klimagassutslipp med mer enn 466 000 årlige tonn, noe som tilsvarer å ta 100 000 biler av veien i ett år."

2. Alfabetet (Google)

Alphabet, morselskapet til Google, fikk sin rangering som nummer 1 på As You Sows 2019 Q1 Carbon Clean 200-liste. Miljøfrivillige organisasjoner rangerer børsnoterte selskaper "som leder an med løsninger for overgang til en fremtid med ren energi."

Som You Sow bemerker at Googles tilknytning til selskaper med fossilt brensel er en bekymring, men sier at i sammenligning med andre selskaper har Alphabet brukt milliarder av dollar for å nå sitt mål for fornybar energi.

"Fra et karbonutslippsperspektiv fjerner Googles beslutning om å gå 100 prosent fornybar sammenlignet med et forretnings-som-vanlig scenario, fem millioner tonn karbonutslipp fra atmosfæren hvert år, " skrev de i rangeringen.

"Det er ingen små bønner. Det tilsvarer å ta en million biler av veien eller stenge en fjerdedel av Suncors virksomhet, et av de største oljesandbedriftene i verden.

3. HP

HP skrøt av en imponerende liste over prestasjoner det siste året, inkludert å slå noen av sine egne mål langt foran tiden. I mars 2019 sa selskapet at det hadde nådd "100 prosent null avskoging med HP-merket papir to år foran planen" og la til at det var innstilt på å oppnå "null avskoging av papirbasert emballasje innen 2020." HP er et av de første selskapene som fikk sine GHG-utslippsreduksjonsmål godkjent av Science Based Targets-initiativet, og var et av bare syv selskaper som tjente en plass på den siste ledergruppen for CDP-klima A, vann A-listen og leverandørengasjement sist år.

HP reduserte karbonavtrykket og energiforbruket med 33%, og jobbet for å sikre at 30% av plasten som brukes i skriverne er lukket sløyfe og etter forbrukerplast, noe som betyr at en tredjedel av plasten selskapet brukte har blitt omgjort fra noe ellers. For fremtiden har HP lovet å sørge for at "hver side trykt med HP vil støtte en skog-positiv fremtid, karbonneutralitet og materialer designet for å redusere virkningen på planeten."

Enrique Lores, president for HP Inc.s Imaging & Printing-virksomhet, sa i mars 2019. "Vi omdefinerer utskriftskraften for å skape en positiv, varig endring for planeten, dens mennesker og samfunnene våre." til bærekraft guider hvordan vi driver forretning og driver måten skriverne våre er designet, laget og brukt på. "

HP har fått mange andre ambisiøse mål. HP innrømmet i sin rapport fra 2018 at selskapets anskaffelse av Samsungs skrivervirksomhet vil øke karbonavtrykket, men HP tar skritt for å dempe skaden.

4. Microsoft

Microsofts siste initiativer har fått oppmerksomheten til de som ser på teknologiselskapenes bærekraft. Microsoft kunngjorde i forrige uke at det er i ferd med å bygge en rekke nye fasiliteter, og selskapet har allerede forpliktet seg til å bruke 100% karbonfri strøm i disse bygningene.

Microsofts største prestasjon er hva selskapet har gjort med sine datasentre. Innen utgangen av året vil 60% av Microsofts datasentre drive med fornybar energi, og selskapet ønsker å nå 70% innen 2023. Det har også gjort mye arbeid med miljøfokuserte selskaper, og hjulpet dem med å effektivisere initiativene ved å bruke Microsoft-teknologi.

Miljøaktivister ble noe overveldet av Microsofts mål om å redusere karbonavtrykket med 75% før 2030.

Microsoft har en intern "karbonavgift" som selskapet bruker for å tvinge sine finansielle avdelinger til å være mer miljøbevisste, og krever 15 dollar per tonn for alle karbonutslipp. I følge FN bruker Microsoft pengene fra disse avgiftene for å investere i andre miljøvennlige selskaper. "Hvert kvartal sporer og analyserer Microsoft sin energibruk fra datasentre, kontorer, laboratorier og produksjon, samt utslipp knyttet til forretningsluft Disse kilowatt-timene og milene og klassen av flyreiser blir deretter omgjort til tonn karbon, "skrev FN på nettstedet sitt for klimaendring. "Microsoft motvirker utslippene ved å investere i prosjekter som reduserer karbonutslipp, resirkulerer e-avfall, genererer grønn kraft, effektiviserer bygninger og oppveier utslipp gjennom samfunnsprosjekter over hele verden. Hver forretningsenhet bidrar med et proporsjonalt beløp til karbonfondet på utslippene og årets karbonpris. "

5. Dell

Dell har vært kjent for å gå mot kornet med produktene sine og forsøkt å få dem til å vare lenger, til tross for de økonomiske insentivene som ligger i å lage enheter som dør raskt og må byttes ut.

I Dells bærekraftsrapport 2018 ga selskapet en detaljert liste over sine mål og hvor langt det er å nå dem. Dell har som mål å redusere sine globale utslipp av absolutt klimagass (GHG) med 40% og er omtrent tre fjerdedeler av veien dit. Dell håper å nå et punkt der 50% av energien selskapet bruker kommer fra fornybare kilder, men det har bare klart å gjøre det halvveis der.

Dell klarte fullt ut å nå målet om å sikre at 90% av avfallet blir ledet fra søppelfyllinger og er i nærheten av å lykkes i planen om å bruke bærekraftig hentet eller resirkulerbart materiale i emballasjen.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com