De fem nye teknologiene som er verdt å investere i for 2020

Hemmelighetene for et vellykket initiativ for digital transformasjon Ben Shea snakket med TechRepublic på SAP SAPPHIRE NOW-konferansen i 2019 om hvordan kommunikasjon og team bestemmer vellykkede digitale innovasjoner.

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Gartners rapport fra Hype Cycle for Emerging Technologies, utgitt på torsdag, detaljerte hvilke fremtidige tech-trender som er mer enn hype. Rapporten fant at disse teknologiene viser stort løfte om å produsere et betydelig konkurransefortrinn for selskaper de neste fem til ti årene.

Digital transformasjon: En IT-pro-guide (gratis PDF) (TechRepublic)

Det er ikke lett å bestemme hvilken ny teknologi som skal brukes i selskapet ditt, og varierer fra selskap til selskap, sier Brian Burke, forskningsdirektør i Gartner.

"Hver av disse nye teknologiene går videre med forskjellige hastigheter, men innenfor hver er det en rekke tilfeller av generisk bruk, " sa Burke. "Teknologiledere i organisasjoner må se på teknologien og identifisere om den er moden nok til å distribuere i deres spesifikke brukssak."

Det hele kommer ned til hva bedriften trenger. Hvis en virksomhet har en spesifikk brukssak for teknologien som samsvarer med en sak om generisk bruk, har virksomheten funnet teknologien verdt å investere i, la Burke til.

Her er de fem nye teknologiene, sammen med eksempler på hver:

1. Sensing og mobilitet

"Sensing og mobilitet høres ut som to veldig forskjellige ting, men de er faktisk veldig nært beslektede, i og med at det er sensing som muliggjør mobilitet, " sa Burke.

Organisasjoner som vurderer sensing- og mobilitetsteknologier, bør sjekke sakene for personlig bruk for å se om det er behov for 3D-sensing-kameraer, AR-sky, dronninger med lett last, flygende autonome kjøretøy og autonom kjøring - som alle dukker opp under denne trenden, rapporten funnet.

2. Forstørret menneske

Fremvoksende teknologier i det forsterkede menneskelige riket inkluderer biochips, personifisering, augmented intelligence, emotion AI, immersive workpaces, and biotech, viser rapporten.

"Når vi snakker om forsterkede mennesker, snakker vi om å gi mennesker oppslukende opplevelser, " sa Burke. Enten dette er gjennom oppslukende arbeidsområder, som lar deg jobbe praktisk talt hvor som helst, eller fysiske opplevelser som proteselemmer, la han til.

3. Postklassisk beregning og kommunikasjon

Klassiske kjerneberegnings- og kommunikasjonsteknologier har pågått de siste 30 årene, spådd under Moores lov, sa Burke.

Imidlertid "Post Classical-kommunikasjon og beregning dekker hvordan de underliggende teknologiene blir distribuert på helt forskjellige måter, noe som virkelig gir oss et trinnskifte i beregnings- og kommunikasjonskraft, " bemerket Burke.

Et eksempel på dette er LEO-satellitter, la Burke til. "Satellitter har fullstendig endret hvordan vi skal koble oss til og pendle globalt, spesielt i underverdige områder, " sa han.

Foretakene bør vurdere postclassical beregningsteknologi og kommunikasjonsteknologier hvis de har brukstilfeller for 5G, neste generasjons minne, LEO-systemer og 3D-utskrift av nanoskala, ifølge rapporten.

4. Digitale økosystemer

"Vi har hatt økosystemer siden virksomheter startet, men digitale økosystemer handler om hvordan digitale teknologier reduserer friksjonen i næringsøkosystemene, " bemerket Burke. På toppen av å bli mer digital og redusere friksjonen, sa han, blir disse økosystemene også mer desentraliserte, noe som vil tillate brukere å ha kontroll over sine egne data og redusere kraften til internettgiganter.

Eksempler på digitale økosystemteknologier inkluderer DigitalOps, kunnskapsgrafer, syntetiske data, desentralisert web og desentraliserte autonome organisasjoner, viser rapporten.

5. Avansert kunstig intelligens (AI) og analyse

"AI er en gjennomgripende trend, " sa Burke; det gjennomsyrer ikke bare bedriften, men også alle disse trendene.

De viktigste fremvoksende bruksområdene av AI inkluderer adaptiv maskinlæring, edge AI, edge analytics, forklarbar AI, AI platform as a service (PaaS), transfer learning, generative adversarial nettverk og grafanalyse, ifølge rapporten.

"Vi ser betydelige fremskritt innen AI-algoritmer, der AI blir brukt, og hvordan AI blir demokratisert, slik at det ikke bare er strengt innen gigantiske teknologiselskaper, men nå er tilgjengelig for sluttbrukerorganisasjoner, " la Burke til.

Ytterligere analyse av nye teknologier vil bli presentert under Gartner IT Symposium / Xpo 2019

For mer, sjekk ut de fem byggesteinene for vellykket digital transformasjon på TechRepublic.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • Digital transformasjon: Et jukseark (TechRepublic)
 • Digital transformasjon: En IT-pro's guide (TechRepublic nedlasting)
 • Digital transformasjon: En guide for CXOs (TechRepublic Premium)
 • Hva er digital transformasjon? Alt du trenger å vite om hvordan teknologi omformer virksomheten (ZDNet)
 • 5 beste stående skrivebordskonvertere for 2019 (CNET)
 • Beste oppgavelister-apper for å håndtere oppgaver på hvilken som helst plattform (Download.com)
 • Digital transformasjon: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: NicoElNino, Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com