De 5 største batteriinnovasjonene i 2019

Hvordan KULR bruker NASA-teknologi for å kjøle batterier, AI og autonom kjøreteknikk Michael Mo, administrerende direktør i KULR, snakker om hvordan selskapets teknologi brukes på den internasjonale romstasjonen, og brukes nå til kommersielle og forbrukerapplikasjoner.

Batterilevetid har blitt et av teknologiens største hinder da adopsjonen av smarttelefoner og enheter fortsetter å skyrocket over hele verden.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Etterspørselen etter langvarige enheter og økt bruk av elektriske kjøretøy har tvunget noen av verdens største sinn til å komme på jobb med å utvikle noe nytt.

Litium-ion-batteriet har vært en dominerende kraft siden introduksjonen i 1991, og har smarttelefonen i lommen og den bærbare datamaskinen hjemme.

Men disse batteriene mister strømmen når de er ladet og forårsaker stadig mer permanente miljøskader på Sør-Amerikas litiumtriangel, som omfatter Argentina, Bolivia og Chile.

Wood Mackenzie Energy Research & Consultancy anslår at i USA alene vil den totale markedsverdien for energilagringsindustrien være 5, 3 milliarder dollar innen 2024.

Gjennom året har det vært dusinvis av kunngjøringer og investeringer i ny batteriteknologi som vil endre hvordan vi bruker energi det neste tiåret. Her er de fem største batteriinnovasjonene i 2019.

High-end høytids tech gaver: Toppvalgene (gratis PDF) (TechRepublic Download)

University of Illinois ved Chicagos litium-karbondioksidbatteri

I september sa forskere ved University of Illinois i Chicago at de var de første som viste at litium-karbondioksidbatterier kan være designet for å fungere på en helt oppladbar måte.

Amin Salehi-Khojin, førsteamanuensis i maskin- og industriteknikk ved skolens ingeniørhøgskole, og teamet hans kunngjorde at de fullførte tester av en prototype av litium-karbondioksidbatteri som var i stand til å kjøre opptil 500 påfølgende sykluser med lading / oppladning .

I følge University of Illinois i Chicago brukte forskerne nye materialer som molybden disulfid for å "oppmuntre til en grundig resirkulering av både litiumkarbonat og karbon."

"Litium-karbondioksidbatterier har vært attraktive i lang tid, men i praksis har vi ikke klart å få et som er virkelig effektivt før nå, " sa Salehi-Khojin til skolens magasin.

"Vår unike kombinasjon av materialer er med på å gjøre det første karbonnøytrale litium-karbondioksidbatteriet med mye mer effektivitet og lang levetid for syklus, noe som gjør det mulig å bruke det i avanserte energilagringssystemer."

IBMs No Metal, "Sea Water" -batteri

For å avslutte året kunngjorde IBM at forskningsavdelingen har kommet med en ny type batteri som tjenestemennene sier er laget av aldri tidligere brukte komponenter som alle kan utvinnes fra sjøvann.

Young-hye Na, IBMs forskningssjef for materielle nyvinninger for Next-Gen Batteries, forklarte i et blogginnlegg at teamet hennes "har oppdaget en kjemi for et nytt batteri som ikke bruker tungmetaller eller andre stoffer med innkjøpsproblemer."

"Oppdaget i IBM Research's Battery Lab, denne designen bruker et kobolt- og nikkelfritt katodemateriale, i tillegg til en sikker flytende elektrolytt med et høyt flammepunkt. Denne unike kombinasjonen av katode og elektrolytt demonstrerte en evne til å undertrykke litiummetalldendritter under lading, og reduserer derved brennbarhet, noe som er ansett for å være en betydelig ulempe for bruk av litiummetall som anodemateriale. Dette funnet har betydelig potensiale for elektriske kjøretøybatterier, for eksempel der bekymringer som brennbarhet, kostnad og ladetid kommer i spill, " hun skrev.

"Ved første tester viste det seg at det kan optimaliseres for å overgå kapasitetene til litium-ion-batterier i en rekke individuelle kategorier, inkludert lavere kostnader, raskere ladetid, høyere effekt og energitetthet, sterk energieffektivitet og lav brennbarhet."

MITs karbondioksidbatteri

Forskere ved MIT kunngjorde opprettelsen av et innovativt spesialisert batteri som de har bevist at de kan absorbere karbondioksid fra luften som passerer over elektrodene når det lades opp og deretter frigjøre den gassen når den slippes ut.

I oktober skrev MITs David Chandler at batteriet "kunne gi et betydelig verktøy i kampen mot klimaendringer."

Batteriet forklares nærmere i en detaljert artikkel i tidsskriftet Energy and Environmental Science av MIT postdoc Sahag Voskian og T. Alan Hatton, Ralph Landau professor i kjemiteknikk.

"Den største fordelen med denne teknologien i forhold til de fleste andre karbonfangst- eller karbonabsorberende teknologier er den binære karakteren av adsorbentets affinitet til karbondioksid, " sa Voskian til Chandler.

Hatton la til at teamet hans har "forsøkt å utvikle nye teknologier for å takle en rekke miljøproblemer som unngår behovet for termiske energikilder, endringer i systemtrykk eller tilsetning av kjemikalier for å fullføre separasjons- og frigjøringssyklusene. Dette karbondioksidfanget teknologi er en tydelig demonstrasjon av kraften til elektrokjemiske tilnærminger som bare krever små svinger i spenning for å drive separasjonene. "

University of Adelaides giftfri sink og mangan

Dongliang Chao og professor Shi-Zhang Qiao fra University of Adelaides School of Chemical Engineering and Advanced Materials designet et nytt batteri laget av giftfri sink og mangan samt ubrennbar vannholdig elektrolytt.

De to forskerne signerte en 700 000 dollar forskningsavtale med en kinesisk batteriprodusent, Zhuoyue Power New Energy, for å jobbe med deres patenterte teknologi.

"Jeg kan forestille meg at dette batteriet blir brukt på alle biltyper, fra små scootere til og med dieselelektriske tog. Også i hjem som trenger batterier for å lagre solenergi, eller til og med store sol- / vindparker, " sa Chao til den sør-australske avisen The Lead i november .

"Med mer bærekraftig energi som blir produsert - for eksempel gjennom vind- og solparker - lagrer denne energien i batterier på en sikker, ikke-dyr og miljøvennlig måte, blir det mer presserende, men nåværende batterimaterialer - inkludert litium, bly og kadmium - er dyre, farlig og giftig. "

De to forskerne sa at de ønsket å bringe ideen på markedet i løpet av de neste 12 månedene og fikk mye trekkraft fordi Australia har en rikelig mengde naturlig funnet sink og mangan.

I følge Chaos estimater vil kostnadene for dette nye batteriet være mindre enn $ 10 per kWh sammenlignet med $ 300 per kWh for mange nåværende litiumbatterier.

Nikolas frittstående elektrode-bilbatteri

Sent i forrige måned fortalte administrerende direktør og grunnlegger av Nikola Trevor Milton Forbes at selskapet hans hadde opprettet en ny type batteri som ikke brukte nikkel, kobolt og andre farlige metaller mens de hevdet at det ga dobbelt energitetthet og bare 40% av vekten.

Milton var forsiktig med detaljene rundt den nye teknologien, men den Phoenix-baserte oppstarten har jobbet hardt med å bygge nye elektriske, hydrogendrevne semi-lastebiler drevet med hydrogen.

"Det er verdens første frittstående elektrode-batteri. Vi gikk til en helt annen type kjemikalie, med en litiumkomponent. Det er vanskelig å forklare hva det er uten å gi fra seg den hemmelige sausen, " sa Milton i intervjuet med Forbes i November.

Milton sa at de vil holde de første offentlige demonstrasjonene av teknologien på sitt Nikola World teknologitoppmøte i Phoenix om ti måneder.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com