3 teknologiske trender som ikke vil levere i 2020

Digital transformasjon: Hvorfor selskaper trenger en følelse av haster TechRepublics Karen Roby snakker med futuristen Brian Solis om trender som former digital transformasjon.

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

ABI Research ga mandag ut en rapport der de viktigste teknologitrendene ble definert i 2020. Nye og utviklende teknologitrender gjennomgår hele bedriften, men rapporten identifiserer trendene som faktisk ikke vil levere.

Teknologier inkludert kontinuerlig intelligens, 5G-distribusjon i mMTC (Massive Machine Type Communication) og den delte økonomien vil se fremgang i 2020, men det samme kan ikke sies for Internet of Things (IoT) plattformmarkedet, ulisensiert egenskap med lav effekt rapporten har funnet stort nettverk (LPWA) og kantteknologi.

Tekniske forutsigelser for 2020: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)

Rapporten identifiserte 54 Technology Trends to Watch i 2020--35 trender som vil definere teknologimarkedet og 19 som ikke vil komme til uttrykk.

"Etter et voldsomt 2019 som ble besatt av mange utfordringer, både integrert i teknologimarkedene og avledet av global markedsdynamikk, ser 2020 ut til å være like utfordrende, " sa Stuart Carlaw, forskningsansvarlig i ABI Research, i pressemeldingen.

3 trender som faller i 2020

1. IoT-plattformmarkedet

IoT tech har spredt bedriften og vil fortsette i 2020: Gartner spådde 20, 4 milliarder IoT-enheter vil være i bruk innen utgangen av 2020. Med så mange IoT-plattformleverandører på markedet, har bransjeeksperter lenge spådd at leverandører vil begynne å konsolidere seg, med store selskaper som pågår samarbeid med småskala IoT-leverandører og integrerer IoT-produksjon i sin egen virksomhet.

Rapporten avslørte imidlertid at ideen om konsolidering skyves videre inn i fremtiden, siden nye leverandører uunngåelig vil bli med i markedet.

"I mange år har det vært spådommer om at markedet for leverandører av IoT-plattformer vil begynne å konsolidere, og det vil bare ikke skje, " sa Dan Shey, visepresident for aktivering av plattformer ved ABI Research, i utgivelsen. "Den enkle grunnen er at det er mer enn 100 selskaper som tilbyr enhet-til-sky IoT-plattformtjenester, og for hver eneste en som er anskaffet, er det alltid nye som kommer på markedet."

Topp 10 IT-trender de siste 20 årene

2. Ulicensiert proprietær LPWA vil ikke fusjonere med lisensierte åpne standarder

Standard 5G og LTE trådløse nettverksteknologier blir kommersialisert mye på grunn av sin høye pålitelighet, lave latenstid og langsiktige tilgjengelighet. Mens store LPWA-spillere som Orange, KPN, SoftBank og Sigfox har sett en viss suksess på områder som nødkommunikasjon, er kombinasjonen av standard og ulisensiert proprietære nettverk langt fremover, ifølge rapporten.

"De to kan ikke forenes på standardnivå, for den premien som mobilkommandoer stammer fra kostnadene for lisensen, og kontrollen som eierne har over sine spekterblokker, og gir en sikker, administrert, kvalitet på servicebasert garanti til IoT-kunder, "sa Adarsh ​​Krishnan, M2M, IoT og IoEs hovedanalytiker ved ABI Research, i utgivelsen.

3. Edge vil ikke overhale skyen

Mens mange organisasjoner bruker databehandling for å håndtere arbeidsmengder, betyr ikke å flytte til kanten ikke skyen er ute, fant rapporten.

"Den akselererte veksten av kantteknologien og intelligent enhetsparadigme skapte en av de største misforståelsene i bransjen: kantteknologi vil kannibalisere skyteknologien, " sa M2M, IoT & IoE-analytiker Kateryna Dubrova i utgivelsen. "Faktisk vil vi i fremtiden se en rask utvikling av kant-sky-tåke kontinuum, der teknologi vil utfylle hverandre, i stedet for å krysse kannibalisere."

Selv om disse tre trendene ikke vil vinne terreng på det nye året, identifiserte rapporten noen få som vil.

3 trender som vil vokse i 2020

1. Kontinuerlig intelligens

Kontinuerlig intelligens, eller evnen til å analysere og få innsikt fra IoT-data, har vokst med utgivelsen av streaminganalyser og streamingteknologier, fant rapporten. Denne trenden vil fortsette i 2020 etter hvert som flere organisasjoner henter ut verdi fra sanntidsinnsikt.

"Konseptet med kontinuerlig intelligens vil konsolidere seg i IoT-analysemarkedet, noe som muliggjør mer avansert analyse i nær sanntid, " sa Dubrovain i utgivelsen. "ABI Research spår større bruk av CI-teknologier, som vil heve IoT-dataanalyse utover tradisjonelt driftsnivå (vedlikehold og kontroll), men vi vil også observere en større innvirkning på strategisk planlegging og organisasjonsendring."

2. mMTC vil bare opprettholde en håndfull produsenter av brikkesett

5G-distribusjon startet i 2019 og vil nå nye prestasjonsnivåer i 2020, spesielt med utgivelse 16, fant rapporten.

Slipp 15 støttet mobilt bredbånd, ultra-pålitelig kommunikasjon med lav latens og mMTC; Utgivelse 16 vil forbedre den støtten og bane vei for standarder i tilkoblede biler, smarte fabrikker og mer, rapporterte Cho Mu-Hyun på ZDNet.

mMTC-evner vil etter hvert muliggjøre tilkobling av opptil 1 million enheter per kvadratkilometer, noe som gir store tette trådløse sensornettverk. Med kraften mMTC-gaver, er brikkesettprodusenter ivrige etter å hoppe ombord; rapporten fant imidlertid bare noen få.

"Dette resulterende løpet så at 17 baseband-leverandører dukker opp, men bare fire forskjellige leverer for tiden de fleste av de hundrevis av LTE-M og NB-IoT-produktene som nå er tilgjengelige. HiSilicon, MediaTek, Qualcomm og RDA (UNISOC) dominerer, " sa Jamie Moss, M2M, IoT & IoE forskningsdirektør i ABI Research, i utgivelsen.

"Og denne situasjonen vil bare forverre seg når vi går mot utgivelse 16 og full sameksistens av LTE-M og NB-IoT med 5G NR, dvs. den" offisielle "starten på mMTC-markedet. Ingenting lykkes som suksess og bare de med sterk tidlig adopsjon, uavhengig av tregt førsteomsetning, vil være der for å glede seg over de høye årene som kommer, "la hun til.

3. Kina vil drive delingsøkonomien 2.0

Delingsøkonomien er definert som "en peer-to-peer aktivitet for å anskaffe, tilby eller dele tilgang til varer og tjenester, " rapporterte ZDNets Bob Violino. Vanlige eksempler på delingsøkonomien inkluderer Uber og Airbnb, som utgjør delingsøkonomien 1.0. Imidlertid er en ny bølge av delingsøkonomien spådd for 2020, viser rapporten, og den ledes av Kina.

"Kina viser verden hvordan den neste fasen av delingsøkonomien vil se ut: Delte maktbanker, " sa Shey i løslatelsen. "De nyere applikasjonene i den mer 'tilkoblede' versjonen av delingsøkonomien vil fortsette å vokse over hele verden, om enn i et mer målt tempo enn sett i Kina."

For mer, sjekk ut ABI Research sin fullstendige liste over teknologitrender og De 5 nye teknologiene som er verdt å investere i for 2020 på TechRepublic.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • DevOps: Et jukseark (TechRepublic)
 • Microsoft HoloLens 2: En innsidehåndbok (TechRepublic nedlasting)
 • Hvordan smart tech transformerer transportbransjen (TechRepublic Premium)
 • Teknologi som forandret oss: 1970-tallet, fra Pong til Apollo (ZDNet)
 • Disse smarte pluggene er hemmeligheten bak et sømløst smarthus (CNET)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Tom Merritts Topp 5-serie (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com