3 beste praksis for effektive veiledninger

Hvordan mentorskap er til fordel for både mentor og mentee På Code PaLOUsa 2019 snakker Tamay Shannon med TechRepublic om de viktigste fordelene ved mentorskap.

Mentorskap kan være ekstremt effektfullt for yrkesaktive fagpersoner, på tvers av bransjer. Enten det er mentorprogrammer for kvinner i teknologien, en ansatt som hjelper en ny ansettelse akklimatisert til deres nye jobb eller beliggenhet, eller ledere som guider medarbeidere ut av deres imposter-syndrom, er mentorer vist seg å være nyttige ressurser.

SSEE: Transpersoner i tech: Hvorfor denne "progressive" industrien har mer arbeid å gjøre for å oppnå ekte inkludering av kjønn (TechRepublic cover story)

Mentorer kan ikke bare hjelpe mennesker i sine nåværende felt, men også hjelpe de som ønsker å bryte seg inn i en ny, sa Tamay Shannon, konsulent ved WS2, i sin Code PaLOUsa 2019-økt.

Før du vurderer å bli mentor, må den profesjonelle imidlertid vurdere om de er klare for det ansvaret: "Ikke ly for deg selv om deg selv, " sa Shannon. "Hvis du ikke er villig til å utføre veiledning eller jobbe for å hjelpe noen, ikke føl deg dårlig med det, men bare ikke gjør det."

"Du kan bytte stilling, " sa hun. "Du kan begynne å ønske å veilede noen og gjøre noe annet. Du kan velge og velge hva som skjer i livet ditt akkurat nå."

Imidlertid bør alle vurdere mentorskap, fordi prosessen ikke bare er gunstig for mentee. Spesielt for ledere er mentorskap en flott mulighet for profesjonell utvikling, som er en av faktorene som fører til en sterk leder.

"Sett intensjonene dine fra starten av, " bemerket Shannon. "Bare fordi du hjelper noen andre, betyr ikke det at du ikke kan få noe ut av det. Du kan lære å være mer empatisk, lære å ta tilbakemeldinger, lære å gi råd osv."

Tre beste praksis for veiledning

Shannon tilbød følgende tre beste praksis for de som er interessert i å bli mentorer.

1. Tankegang

Mentorene må være en mentor for sine forsøkspersoner, tenker Shannon. En enkel måte å gjøre dette på er ved å dele dine egne erfaringer, ettersom det gjør at mentee ikke føler seg isolert eller uberørt.

Ved å bruke teknologi som eksempel foreslo Shannon at mentoren kan si: "Javascript er gale, det er du ikke." Denne uttalelsen hjelper mentee å føle seg bedre om seg selv og lede negativ energi i en annen retning.

2. Teknisk

Mentorer må også støtte den tekniske siden av mentee-opplevelsen. Fortsatt med teknologibransjen som et eksempel, sa Shannon: "Du kan hjelpe dem med å gjøre koden deres mer forståelig. Du kan foreslå å legge til kommentarer til koden som de kan gå tilbake til; dette hjelper dem å mestre tankeprosessen med å være ingeniør."

Uansett bransje, kan mentorer tilby tips for hvordan du kan lære og beholde kunnskap om forskjellige sider av bransjen. Veilederen er den erfarne, så de bør tilby råd basert på egne erfaringer, la Shannon til.

3. Big Up

Shannons "Big Up" refererer til at mentoren synger lovprisningen fra mentee - alltid løfter dem opp.

"Foreslå menteeen din for kommende prosjekter, " sa Shannon. "Fortell folk at de gjør godt arbeid. Forsikre deg om at du er en talsmann for den personen bak lukkede dører. Forsikre deg om at navnet hele tiden blir hørt."

Hvordan være mentor, uten ansvar

Bare fordi en person ikke kan vie tiden til å være en mentor, betyr ikke det at de ikke kan opptre som en mentor på andre måter, sa Shannon. En måte å gjøre dette på er gjennom co-signering, som er en verden av mentorskap.

"Medunderskrift er når du forsterker noens stemme." Sa Shannon. "Det er som en offentlig Big Up. Personen støtter den andre personen offentlig, og gir et rom der de føler at de kan høre til og få ideene sine der ute."

En annen måte å hjelpe er å "kaste penger på det, " la Shannon til.

"Hvis du ikke er villig til å forplikte deg til noe, men du synes det er viktig, doner til en sak eller støtt en konferanse for den saken, " sa Shannon.

For mer, sjekk ut hvordan du blir en tilkoblet leder: 4 viktige faktorer på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com