2011: Året i Google-anskaffelser - hvilke som har betydning for store bedrifter

Ett år, 24 anskaffelser. Hva skjer med det? Vel, Googles hadde det travleste anskaffelsesåret noensinne. De store skiller seg tydelig ut, som $ 12B Motorola-oppkjøpet, og det endelig avsluttede AdMeld-oppkjøpet på $ 400M, som ble legitim i juni i fjor.

I dag tar vi en titt på de som faktisk vil ha betydning for bedriftsvirksomheten, i det minste når som helst snart. Google har en tendens til å kjøpe amerikanske selskaper og overveldende selskaper i San Francisco Bay Area, men i år var det noen få usannsynlige kandidater også, inkludert Tysklands über-Groupon Daily Deal og Canadas mobile underholdningsmerke PushLife.

La oss dele dem inn i tre kategorier: The Big Ones, Surprise and Class of 2013 (dvs. de som ikke vil ha stor innvirkning når som helst snart).

De store

1. Motorola Mobility: Denne er ganske åpenbar. Som Googles største anskaffelse noensinne tjener den til å kjempe direkte mot det Googles administrerende direktør Larry Page kaller "selskaper inkludert Microsoft og Apple ... som slår seg sammen i konkurransehemmende patentangrep på Android". 2. AdMeld: Dette oppkjøpet sementerer Googles plass i displayreklamemarkedet, og viser mye av logikken bak DoubleClick-anskaffelsene i 2007. AdMeld var den manglende utgiver-siden (kan du si "avkastningsoptimalisering?"). Siden Google allerede hadde skaffet seg etterspørselssiden (Invite Media), annonsørens side-brikke (DoubleClick), ble The Invite Media-anskaffelsen noe overskygget av det mye større DoubleClick-oppkjøpet.

Men det løftet røde flagg i reklameplassen om interessekonflikten mellom Google og reklamebyråer, som den koblede GigaOm-artikkelen sier. Problemet med Invite var at det skaper en underlig situasjon for annonsører som ikke er (og ikke planlegger å bli) DoubleClick for annonsører. Mange annonsører ønsker å fortsette å dra nytte av Invite Medias plattform, uten å låse seg på DoubleClick. "Invite Medias plattform vil selvfølgelig fortsette å være tilgjengelig for alle byråer eller annonsører, enten de bruker DFA eller ikke, " sa Google-VP for produktstyring Neal Mohan, i GigaOm-artikkelen, i fjor sommer. Over et år senere ser det ut til at Invite kjører uavhengig.

Overraskelse!

1. Zagats: Jeg vet hva du tenker - "Enterprise business og Zagats - hvem bryr seg?" Vel, hvis du jobber i bedriftssiden av $ 100B + gjestfrihetsbransjen, bryr du deg. Da Google gjorde dette overraskende trekket, søkte de en anerkjent innholdspartner for å bekjempe nemesen sin på lokalt, Yelp, som de forsøkte å skaffe seg, uten hell, i slutten av 2009 for 550 millioner dollar. Husk også at alle Google Maps-brukere trenger et solid sted å finne lokalt gjennomgangsinnhold - og selv om Zagats innhold ikke er 100% integrert med Google Maps, er det koblet direkte fra det. Se etter en tettere integrasjon i 2012. 2. eBook Technologies: Stor publisering, møte Big Google. Fram til 2011 var Google en bit-spiller på ebook-plassen. eBøker ble en nær halv milliardindustri i 2011. Hvem visste det?

2013 kullet

1. Zynamics: De er et lite sikkerhetsanalyseselskap som lager reverse engineering verktøy for offensiv og defensiv sikkerhet. Forvent å se den brukes til å bekjempe malware på Googles plattformer. CTO-er som er bekymret for skadelig programvare i skyen, bør absolutt se over Zynamics-serien med produkter. 2. PostRank: Jeg har vært tilhenger av dette lille programvareselskapet for sosiale medier siden 2007 - det eneste kritiske savnede stykket i Googles annonseringsarsenal (og mye av videoverdiene deres) var overvåkning og engasjementmåling av sosiale medier. Forhåpentligvis vil tilbudet deres bli integrert i kjernen av Google Plus, YouTube og andre sosiale tjenester fra Google i løpet av de neste 12 månedene.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com