2011 vil bringe bedre tider for IT-avdelingen, sier CIOs

2010 var et tøft år for IT-avdelingen, med trange budsjetter og stadige krav om å gjøre mer med mindre. Så tror tech-sjefer 2011 vil være like stormfull, eller vil det nye året se seile i form av større budsjetter, flere ansatte og flere muligheter for IT-avdelingen?

I følge silicon.coms eksklusive CIO-jury, ser ting opp. På spørsmål "Vil 2011 være et bedre år for IT-avdelingen enn 2010?", Svarte juryen "ja" med en margin på ni til tre.

Mike Tonkiss, IT-direktør i Neopost, sa: "Jeg føler at formuen til IT-avdelingen vil samsvare med den generelle ytelsen til organisasjonen min, som ser starten på en bedring, og som sådan vil presset på kostnadene avta og en appetitt for ytterligere innovasjoner som en del av vår "effektivitetsvekst" -strategi vil akselerere. "

I mellomtiden sa Kevin Fitzpatrick, CIO ved Sodexo Nord-Europa, at 2011 vil være et bedre år for "kreative, forretningsfokuserte IT-ledere" som kan identifisere muligheter for teknologi og prosessforbedring for å hjelpe organisasjonene sine.

"I vanskelige tider som disse er selskaper forberedt på å endre seg - selv om de motvillig er. IT bør gripe denne sjansen til å vise hvordan de kan hjelpe, " la han til.

Imidlertid advarte en rekke av CIO-erne om at det ikke alt kommer til å være jevn seilas for IT-avdelingen, og å ta smarte beslutninger med begrensede ressurser vil sannsynligvis være et vanlig tema for 2011.

Stephen Potter, administrerende direktør i World-Check, sa: "Selv om de mørke dagene i lavkonjunkturen ligger godt bak oss og bedrifter investerer igjen, gjenstår behovet for at IT kontinuerlig viser at det driver overskudd, samt inntektsvekst."

For Adam Gerrard, gruppe CIO på Avis Europe, 2011, vil organisasjoner anerkjenne at vekst vil kreve betydelig teknologisk adopsjon eller tilpasning, mens IT-team som har gjort kutt under lavkonjunktur også vil trenge å endre måten de jobber på, gitt slike kutt er usannsynlig som skal reverseres.

"Det er mer sannsynlig at, i stedet for at organisasjoner fyller ut IT-teamene sine, vil det være forventet at CIO-er vil omstrukturere eksisterende ressurser for å levere mer verdi tilbake til virksomheten. Resesjonen har effektivt avfaset hva administrerende direktører vil anse som en normal IT-kostnadsbase, " sa Gerrard .

2011 vil være bedre enn i fjor, men CIOs må ta smarte beslutninger
(Fotokreditt: Shutterstock)

Mike Roberts, IT-direktør ved The London Clinic, spådde at IT-avdelinger fortsatt vil trenge å se på utgiftene deres neste år: "2011 vil bli bedre fra synspunktet om at det vil være flere investeringer for å forbedre forretningsresultatene. Imidlertid vil det fortsette å være press på kostnader på alle nivåer, så vi må produsere mer for mindre - virksomheten vil gi med den ene hånden og ta med den andre! "

Det 'nye normale' med strammere budsjetter kan også oppmuntre til innføring av nye teknologier, for eksempel nettsky-databehandling.

Gavin Whatrup, gruppe IT-direktør i Creston, sa: "Jeg tror at 2011 vil gi en mer fokusert tilnærming til IT-investeringer, og med introduksjonen av nye arkitekturer for tjenestelevering vil antall verktøy i vår rustning øke. Det tøffe økonomiske klimaet har gitt et nytt sett med regler for finansiering av IT-tjenester, og det utviklende skyparadigmet lar CIOs være mye mer fantasifulle om hvordan de kan tilby disse tjenestene. "

Leaner-budsjetter er også innstilt på å endre måten offentlig sektor anskaffer sine IT-tjenester. Ibukun Adebayo, direktør for informasjonsteknologi i Turning Point, sa: "Siden en slankere offentlig sektor er kjernen i koalisjonsregjeringens planer om å redusere underskuddet, når de planlagte innstrammingstiltakene begynner å sparke inn, vil IT-avdelingene se flere ansatte permittert og strammere budsjetter pålagt.

"Med statsministerens åpne invitasjon til India om å fortsette å anbude for outsourcing-kontrakter, kan muligheter, dessverre, begrenses til IT-avdelinger i utlandet fremfor i Storbritannia, " la han til. "Leaner-budsjetter, sammen med slankere bemanningsressurser å levere, ligger foran oss for 2011."

Denne ukens CIO-jury var:

 • Ibukun Adebayo, direktør for informasjonsteknologi, Turning Point
 • Kevin Fitzpatrick, CIO, Sodexo Nord-Europa
 • Steve Gediking, leder for IT og fasiliteter, uavhengig politiets klageutvalg
 • Adam Gerrard, gruppe CIO, Avis Europe
 • Madhushan Gokool, IT-sjef, Storm Model Management
 • Paul Haley, direktør for informasjonsteknologi, University of Aberdeen
 • John Keeling, CIO, John Lewis
 • Stephen Potter, CIO, World-Check
 • Mike Tonkiss, IT-direktør, Neopost
 • Richard Storey, leder av IT-løsninger, Guy's og St Thomas 'NHS Foundation Trust
 • Mike Roberts, IT-direktør, The London Clinic
 • Gavin Whatrup, gruppe IT-direktør, Creston

Vil du være en del av silicon.coms CIO-jury og ha din mening om de varme problemene for IT-avdelinger? Hvis du er CIO, CTO, IT-direktør eller tilsvarende hos et stort eller lite selskap i privat eller offentlig sektor, og du vil være en del av silicon.coms CIO Jury pool, eller du kjenner en IT-sjef som bør være, så slipp oss en linje på

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com