Tiårs mest innflytelsesrike teknologiledere

Salesforce Sustainability Cloud hjelper kunder med å redusere sitt karbonavtrykk Datavisualisering er en nøkkelkomponent i Salesforces Sustainability Cloud, som hjelper kunder å spore deres innvirkning på miljøet.

Det er en høy rekkefølge som kommer med en liste over de mest innflytelsesrike tech-lederne i tiåret i bedriften og utover, når du tenker på det store antallet innovasjoner og hendelser som endret karakteren av hvordan vi jobber og lever i den tidsrammen.

I tillegg til utfordringen er det faktum at avgrensningslinjene mellom B2B og B2C er blitt uskarpe utover et meningsfylt skille på mange måter. Utbredt aksept av bring-your-your-enhet de siste årene har betydd at mye av teknologien vi bruker i våre personlige liv har smeltet sammen med våre arbeidsliv til det punktet hvor det noen ganger er vanskelig å skille de to.

Det er som det kan, her er en titt på TechRepublics liste over de mest innflytelsesrike teknologiledere i 2010 med noen av de vanlige mistenkte, samt noen som flyr under radaren.

Denne artikkelen er også tilgjengelig som nedlastning, 15 mest innflytelsesrike teknologiledere i tiåret (gratis PDF).

Mer tiår i gjennomgangsdekning (TechRepublic på Flipboard)

Jeff Bezos, grunnlegger og administrerende direktør, Amazon

Du kan egentlig ikke ha en liste over teknologiske visjonærer og ikke ta med Bezos, selv om mange av hans prestasjoner på 2010-tallet, uten tvil, var mer forbrukerfokuserte: han lanserte Amazon Studios i 2010; kjøpte The Washington Post i 2013; og Whole Foods i 2017.

Men imellom mannen som endret ansiktet til digital handel ga Echo, den første generasjonen av en av de første mainstream-smarte høyttalerne og introduserte Alexa-økosystemet. I 2014 lanserte Amazon Fire Phone, som floppet. Her er hvor innvirkningen på bedriften kommer inn. Amazons oppfyllingssentre bruker algoritmer for bildegjenkjenning inkludert typen produkt eller størrelse og vekt, for å sortere pakker som kommer fra lastebiler.

"Det som tar mennesker med strekkodelesere en time å oppnå på eldre oppfyllingssentre, kan nå gjøres om halvparten av den tiden, " bemerket Fast Company i 2017. "Slik kan fremtiden til amerikansk fabrikkarbeid se ut. ''

Tim Cook, administrerende direktør, Apple

Det vil være påkrevd å ha en liste over teknologiske visjonærer uten å inkludere administrerende direktør for et av de mest verdifulle merkene i verden. Selv etter Steve Jobs død i 2011, smidd Cook på spissen og ledet Apple Watch Series 4 (2018). Siden har Apple eksperimentert med alt fra avansert kunstig intelligens og utvidet virkelighet til autonome biler. IPhone og Android fortsetter å dominere i mobilsfæren, og Cook har jobbet for å gjøre Apple til et selskap fokusert på fornybar energi, arbeidskraft og miljøvennlige forsyningskjeder, samt brukernes personvern og produkter som kan gjenvinnes, ifølge Leander Kahney, som forfatter en bok fra 2019 om Cook.

Satya Nadella, administrerende direktør, Microsoft

I slutten av 2013 var Microsoft raskt i ferd med å bli en vilje i mange brukere og analytikere som siterte feilen i Windows 8 og det faktum at selskapet sto bak åtteballen i smarttelefonmarkedet - bare for å se en total fiasko med Windows Phone. Oppkjøpet av Nokia var dyrt og ga ingen verdi.

Men Nadella overtok Microsoft fra Steve Ballmer i 2014, og Windows 10 ble kunngjort senere samme år. Siden den gang har Microsoft kommet tilbake med hevn. Det har åpnet seg med apper på konkurrerende enheter. Det har lansert sin egen linje med konkurrerende datamaskiner. Det har satt et krav på skyplassen med det enormt vellykkede tilbudet Office 365 og Azure. Det har til og med omfavnet Linux sammen med Windows. Og endelig er Windows 10 en klar suksess.

Jack Ma, grunnlegger og konsernsjef, Alibaba Group

Etter å ha spisset i e-handel i Kina, er Ma nå den rikeste mannen i landet og ble kåret til Forbes-listen over verdens største ledere. Han ble også kåret til den 30. mektigste personen i verden i 2017. Da er det historien han har fortalt om å bli avvist for en jobb av Kentucky Fried Chicken, etter at 24 personer søkte jobben og 23 ble ansatt - bortsett fra ham.
Svikt og utholdenhet har tjent ham godt. "Leksjonene han lærte fra de mørke dagene på Alibaba var at du ikke gir opp, og når du er liten, må du stole på hjernen din, ikke styrken din, " sa Laura DiDio, rektor for teknisk forskningsfirma og konsulent ITIC . Ma kunngjorde at han gikk av som styreleder på sin 55-årsdag i september. En tidligere lærer, sa Ma at han planlegger å gå tilbake til klasserommet etter pensjonen.

Palmer Luckey, grunnlegger, Oculus

Oculus VR begynte i en garasje i Irvine, California, i juni 2012. Da-19 år gamle Palmer Luckey lanserte selskapet på Kickstarter, og samlet inn nesten 2, 5 millioner dollar til virtual reality headsettet sitt, ifølge Business Insider. Etter å ha samlet inn ytterligere 16 millioner dollar i finansiering, solgte Luckey Oculus til Facebook i 2014 for 2 milliarder dollar.

Luckey har siden forlatt Oculus, men Facebook fortsetter å jobbe med virtual reality-selskapet, og lanserer Oculus for virksomhet med helt ny programvare i enterprise-grade og støtte for Oculus Quest, et alt-i-ett VR-system. Målet er å støtte et økosystem av forretningsadministratorer, utviklere og sluttbrukere, ifølge ZDNet.

Marc Benioff, grunnlegger og co-CEO, Salesforce

Benioff regnes som en viktig katalysator i fremveksten av skyberegning, og bygger en hostet programvaremodell på Salesforce-skyen og leder spissen for betal-per-bruk-modellen. I 2018 orkestrerte han 6, 5 milliarder dollar for MuleSoft, som samler forskjellige programvare, data og enheter. I tillegg er Benioff en dedikert filantrop og ba i november for hver konsernsjef å lukke gapet for lønnsforskjell mellom menn og kvinner.

Ren Zhengfei, grunnlegger og administrerende direktør, Huawei

Mens Huawei har vært i overskriftene de siste årene for påstått spionering i USA og Canada, har selskapet også vært innovativt, og gjort fremskritt innen servere, 5G, 6G, telekom og smarttelefoner. Nå kommer Huawei inn i dataspillet. "Det de gjør er å investere veldig mye i FoU; 15 til 20% av inntektene deres går tilbake til det og til sikkerhet, " sa DiDio.

Selv om Nord-Amerika er et tøft marked for Huawei akkurat nå, foretar selskapet innbrudd i Asia-Stillehavsregionen, men også i Australia og New Zealand, og dernest kommer Sør-Amerika, Afrika, Midtøsten og Vest-Europa, sa DiDio .

Peter Sun, styreleder og administrerende direktør, Inspur

Inspur landet i IDCs fem beste selskaper over hele verden for serverinntekter og er Kinas ledende leverandør av cloud computing og big data / AI.

I 2014 samarbeidet IBM og Inspur om å utvikle et nytt maskinvaresystem med IBM som leverer programvare, prosessorer, brikker og support. Tidligere samme år ble Inspur også medlem av IBMs OpenPower Foundation, en allianse dedikert til å utvikle Power Chip-arkitektur.

Sun mener den neste teknologiske revolusjonen: AI, big data og cloud, kalt "ABC" er grunnleggende for den globale økonomiske oppgangen og vil "minske den negative innflytelsen fra økonomiske kriser."

Ginni Rometty, administrerende direktør, IBM

Rometty har ledet IBMs overgang til et datafirma og gjort kognitiv databehandling til sentrum for sin strategi for fremtiden med Watson i flere vertikaler. Hun er en av bare 3% av kvinnelige ledere i Fortune 500. Halvparten av IBMs inntekter på 79, 1 milliarder dollar i 2017 kommer fra de nye, høye verdi-segmentene av IT kontra dens gamle programvareprodukter.

"Arven hennes er et stort spørsmålstegn på grunn av IBMs inntekter, " observerte DiDio. "IBM blir banket fordi Watson ikke har levert enorme tall, men det har bare vært der siden 2013-14. Det er en av de tingene som må spire i 10 til 15 år når vi snakker om kognitiv databehandling og AI."

Fra Elon Musk til Jeff Bezos, disse 30 personlighetene definerte 2010-tallet (CNET)

Robert Swan, administrerende direktør, Intel

Valgte å lede som selskapets nye administrerende direktør i januar 2019, Intel er kjent for sine prosessorer, men har utvidet til skyen, IoT, og minne og programmerbare løsninger. Swan sa til CNBC at han er sikker på at teknologigiganten vil fortsette sin sterke ytelse de siste månedene av året, og bygger av sitt beste kvartal noensinne.

Duncan Epping, CTO, VMware

Epping er en av de mest innflytelsesrike menneskene globalt innen lagring og tilgjengelighet, HCI, virtualisering og skyteknologier. Han er VMware Certified Design Expert (VCDX007) og fungerer som en partner og pålitelig rådgiver for kunder til virtualiseringsteknologileverandøren, først og fremst i EMEA. Han er medforfatter av flere bøker, inkludert vSphere Clustering Deepdive-serien og Essential Virtual SAN. Han er eier og hovedforfatter av virtualiseringsbloggen yellow-bricks.com. Hans hovedansvar er å sikre at VMwares fremtidige innovasjoner samsvarer med viktige kundebehov og omsette kundeproblemer til muligheter.

Stewart Butterfield, grunnlegger, Slack

Butterfield begynte å jobbe med work-chat-appen Slack i 2012. Den første iterasjonen var et nettbasert, flerspillerspill som ikke gikk så bra. Fremover til 2013 og Slack-teamet visste at de hadde et produkt på hendene som andre selskaper faktisk ville bruke.

Butterfield sa i et intervju med venturekapitalfirmaet First Round Capital, "vi ba og ba vennene våre i andre selskaper om å prøve det og gi oss tilbakemeldinger." Senest hentet Slack inn 250 millioner dollar til en verdsettelse av 5, 1 milliarder dollar fra SoftBanks Vision Fund, Accel og andre investorer. Slack regnes nå som en av de ledende arbeidsplassen programvareplattformer som brukes av selskaper for å lette samarbeid og kommunikasjon i en stadig mer digital verden.

Jensen Huang, grunnlegger og administrerende direktør, Nvidia

Huang har vært administrerende direktør i den banebrytende brikkeprodusenten Nvidia siden selskapets oppstart i 1993. Nvidias GPU-databehandling har gjenoppfunnet moderne datamaskingrafikk - det styrker USA-baserte Summit, verdens raskeste superdatamaskin. Selskapet har gjort betydelige fremskritt innen dyp læring og AI, og GPU dyp læring har antent moderne AI, med GPU som hjernen til datamaskiner, roboter og selvkjørende biler.

Selv om Nvidia forsøkte å konkurrere i det svært konkurransedyktige smarttelefonmarkedet med sin egen mobilbrikke og modem for fire år siden, lyktes det ikke å få trekkraft mot tilbud fra konkurrenter som Qualcomm. Så Huang rebound og tok noe av teknologien i mobilbrikkene repurposed dem for selvkjørende biler, ifølge Forbes.

"Han har gjort en god jobb med å innse at Nvidias parallelle prosesseringsevner ligger ideelt til for å takle noen av de vanskeligste datautfordringene i løpet av de neste fem til ti årene, " sier Craig Ellis, senior administrerende direktør for forskning hos investeringsselskapet B. Riley & Co. i Forbes-artikkelen. Nvidia kontrollerer nå 70% av markedet for PC-grafikkort, og de siste fem årene har salget skyrocket fra 41% til 5 milliarder dollar.

Meredith Whittaker, AI-forsker, tidligere av Google

Sent i fjor tok Whittaker en ledende rolle i å organisere walkouts av Google-ansatte rundt om i verden for å protestere mot selskapets håndtering av seksuelle trakasseringsklager mot toppledere. Hun skiller seg fra å være den mest fremtredende arrangøren og aktivisten blant teknikere, sa Zachary Chase Lipton, assisterende professor i forretningsteknologi og maskinlæring ved Carnegie Mellon University Tepper School of Business.

"Hun har tatt substansielle grep for å gjøre store firmaer ansvarlige både for deres etiske oppførsel i samfunnet og for deres behandling av ansatte, ofte med stor karriererisiko, " sa han, "og har forvandlet maktlandskapet i Silicon Valley ved å gi litt håp at teknikere kan kreve ansvar for arbeidsgivere sine. "

Whittaker forlot Google etter 13 år i juli og fortalte Los Angeles Times at hun ønsket å jobbe full tid med AI-etikk og å fokusere på "organisering for en ansvarlig teknisk industri - og det er tydelig at Google ikke er et sted hvor jeg kan fortsette dette arbeidet ."

Andy Jassy, ​​administrerende direktør, AWS

Jassy er styrken bak Amazon Web Services og driver et av de mest aggressive områdene i enterprise tech-verdenen, bemerker Forbes. Selskaper fra Netflix til Spotify til Major League Baseball bruker Amazons sky for å sende sanntidsdata, streame video og mye mer.

"Før Jassy var ideen om å leie datakraft fra et annet selskap uhørt, og nå er disse selskapene avhengige av AWS for å overleve." De siste ti årene har Jassy bidratt til å gjøre AWS til mer enn $ 14 milliarder virksomheter, ifølge magasinet Time.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com