De 12 vanene til svært samarbeidende organisasjoner

Visste du at det er flere mulige trekk i et sjakkspill, så er det atomer i hele universet og sekunder som har gått siden big bang? Faktisk kan sjakk være et tilnærmet uendelig spill. Hvis det er tilfelle, hvordan kommer sjakkmestere opp? Hva er vitsen med å prøve å studere noe hvis trekkene er uendelige? Enhver god sjakkspiller vil fortelle deg at en av nøklene til suksess er muligheten til å gjenkjenne mønstre og situasjoner for å hjelpe deg med å identifisere hva det beste neste trekk er.

Når man ser på samarbeid og fremtiden for arbeid, gjelder den samme logikken. Hvert selskap er unikt, og ingen to samarbeidstiltak er like. Imidlertid, etter å ha jobbet med, snakket med og undersøkt hundrevis av selskaper (som Wells Fargo, Unisys, Lowe's, IBM, EA, USAs regjering, TELUS, Intuit, Shell og mange andre), har teamet mitt i Chess Media Group og jeg identifiserte tolv samarbeidsmønstre eller "prinsipper" som de vellykkede organisasjonene følger. Nedenfor finner du en visuell fremheving av disse prinsippene etterfulgt av en mer detaljert beskrivelse av hver enkelt.

1. Individuell fordel er like viktig som den samlede bedriftens fordel (hvis ikke viktigere)

Ikke fokuser på den samlede bedriftens verdi og fordel når du kommuniserer samarbeid til ansatte. Ansatte bryr seg om hvordan dette vil påvirke dem på individuelt grunnlag. Hvordan vil dette gjøre jobbene og livene deres enklere?

2. Strategi før teknologi

Før du skynder deg å velge den skinnende nye samarbeidsplattformen, fokuserer du på å utvikle en strategi som vil hjelpe deg å forstå "hvorfor" før "hvordan". Dette er avgjørende for suksessen til ethvert samarbeidsinitiativ. Du vil ikke være i en posisjon der du har brukt en teknologi uten å forstå hvorfor. Dette kan bli en veldig kostbar feil senere.

3. Lytt til ansattes stemme

Vi er alltid så overhengende av å lytte til kundens stemme, hva med stemmen til den ansatte? Når du går langs samarbeidsveien i bedriften, er det viktig å gjøre de ansatte til en del av beslutningsprosessen fra trinn en. Lytt til ideene, behovene og forslagene deres, og integrer tilbakemeldingene i teknologien og strategien din.

4. Lær å komme deg ut av veien

Dette er noe Andrew McAfee (forfatter av Enterprise 2.0 og medforfatter av Race Against the Machine) snakker om ganske ofte. Lær å styrke og støtte dine ansatte og komme deg ut av veien. Ved å prøve å håndheve og politiføre alt kveler du samarbeid i organisasjonen. Noen gode fremgangsmåter og retningslinjer er fine å ha, men la dine ansatte gjøre det de trenger å gjøre. Ledere trenger å lære å følge fra fronten.

5. Led med eksempel

Hvis ledere i din organisasjon ikke bruker og støtter samarbeidsverktøy og strategier, hvorfor bør de ansatte? Ledere er veldig kraftige instrumenter for å lette endring og oppmuntre til atferd. De må være synlig om bord, og dette går utover bare finansiering.

6. Integrer deg i flyt av arbeid

Samarbeid skal aldri sees på som en tilleggsoppgave eller krav for ansatte. I stedet skal samarbeid passe naturlig inn i deres flyt av arbeid. I stedet for å ha ansatte bruker for eksempel flere brukernavn, passord og påloggingssider; opprette en "inngangsdør" til bedriften som du får tilgang til via din samarbeidsplattform.

7. Lag et støttende miljø

Hvis organisasjonen din fokuserer på å belønne ansatte for individuell ytelse som den viktigste driveren for suksess, vil det bli ganske vanskelig å oppmuntre ansatte til å dele og kommunisere med hverandre. Hvorfor skulle de ønske det? Vi dette ganske ofte i finansielle tjenestefirmaer som promoterer ansatte til lederroller som VPs (og høyere) bare fordi de hentet inn mye penger. Det er ikke noe galt i å belønne ansatte for gode prestasjoner, men det er også viktig å belønne og anerkjenne teamarbeid og samarbeid. For eksempel kan organisasjoner utgjøre en prosentandel av en ansattes bonus knyttet til hvor godt de samarbeider med sine medarbeidere (noen store virksomheter begynner å eksperimentere med dette). Et støttende miljø betyr også å ha trenings- og utdanningsressurser tilgjengelig for ansatte så vel som evangelister i organisasjonen.

8. Mål hva som betyr noe

Det er mange ting en organisasjon kan måle, men det betyr ikke at alle disse tingene måles. Fokuser på beregningene som betyr noe for din organisasjon og de som er bundet tilbake til en virksomhetssak. Noen organisasjoner fokuserer på "travle" beregninger som kommentarer sendt inn eller grupper opprettet. Andre fokuserer på beregninger som engasjement (definert som hvor koblet og lidenskapelig en ansatt føler om selskapet og arbeidet de gjør).

9. utholdenhet

Jeg mener at samarbeidsinitiativer ikke bør være piloter, de skal være bedriftsinitiativer. Denne innsatsen kan sikkert ta tid, men hvis organisasjonen tar beslutningen om at samarbeid er retningen de ønsker å gå ned, er det det. Ingen å gi opp og ingen tilbakevending. For å komme videre kan ikke organisasjoner lykkes uten å koble sammen de ansatte og deres informasjon. Å gjøre samarbeid fungerer er ikke et alternativ, det er DET alternativet.

10. Tilpass og utvikle seg

Det er viktig å huske at samarbeid er evigvarende. Det er en uendelig evolusjon ettersom nye verktøy og strategier for arbeidsplassen fortsetter å dukke opp. Dette betyr at det er viktig for organisasjonen din å kunne tilpasse seg og utvikle seg når ting endrer seg. Hold en puls på hva som skjer i bransjen og inne i organisasjonen. Dette vil tillate deg å innovere og forutse.

11. Ansattesamarbeid kommer også kunden til gode

Mens kundesamarbeid og medarbeidersamarbeid løser veldig forskjellige og unike problemer, har medarbeidersamarbeid en enorm verdi for kundene dine. Ansatte er i stand til å gi en bedre opplevelse og overlegen støtte ved å kunne benytte seg av interne eksperter, informasjon og ressurser som kan brukes til å hjelpe kunder. Tenk på en kunde som jobber med en supportrepresentant som dessverre ikke vet hvordan man løser kundens problem. Den ansatte har imidlertid tilgang til hele organisasjonen for å finne riktig informasjon og dele den med kunden.

12. Samarbeid kan gjøre verden til et bedre sted

Det viktigste prinsippet for samarbeid er kanskje at det kan gjøre verden til et bedre sted. Visst, samarbeid kan gjøre våre ansatte mer produktive og komme kundene våre til gode. Men samarbeid gjør det også mulig for de ansatte å føle seg mer knyttet til jobbene sine og medarbeiderne, reduserer stress på arbeidsplassen, gjør jobben enklere, gir mulighet for mer arbeidsfrihet og generelt gjør dem lykkeligere mennesker. Dette betyr mindre stress hjemme, mindre argumenter med ektefeller og mer tid å tilbringe med sine kjære. Samarbeid påvirker ikke bare livet til de ansatte på jobben, men også hjemme.

Jacob Morgan er rektor i Chess Media Group, et management consulting og strategisk rådgivningsfirma om samarbeid. Jacob er også forfatteren av Amazonas mestselgende bok, The Collaborative Organization, som er den første omfattende strategieveiledningen for et fremvoksende samarbeid på arbeidsplassen. Han finner du på Twitter @JacobM .

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com