12 kritiske innsikter om IT-tilstanden i 2012

Jeg modererer jevnlig The Great Debate over på ZDNet, og det er alltid en morsom mulighet å få et par smarte kommentatorer sammen og la dem krysse sverd over et kontroversielt tema. Imidlertid var debatten spesielt stor denne uken, da TechRepublics Justin James og ZDNets Dana Gardner sammenstøt om temaet IT-avdeling: Kostnadssenter eller gevinstsenter? Det endte med at det handlet om den nåværende banen til IT-avdelingen og hvordan du kan endre den.

Hvis du gikk glipp av det, så gikk du glipp av et krasjkurs i hvorfor mange IT-avdelinger sliter i dag og råd om hvordan IT kan forvandle seg til en uunnværlig styrke. Heldigvis kan du fortsatt lese hele debatten på nettet, men jeg har også valgt ut og kuratert 12 av de viktigste innsiktene fra Gardner og James i listen nedenfor.

1. Problemet med IT

Justin James : "De fleste IT-avdelinger klarer ikke konsekvent å levere verdi! Når alt du har gjort er å bytte ut kontorsystemet med kontorer med e-post og direktemelding, og erstatte arkivskapene og databoksene med databaser og applikasjoner, alt for en pris så dyr at du lurer på om det ikke var billigere å bare betale folk for å gjøre det i stedet, så ser det selvfølgelig ikke ut som et overskuddssenter. Og det er det ikke. Og når folk tilbyr forslag til hvordan de kan forbedres, vil IT-avdelingen liker å si 'nei'. Jada, de har som regel en god grunn til det, men det føles fremdeles som å steinvale for forretningsfolkene. "

2. Å miste kvelertaket

Justin James : "IT-avdelingen mister kvelertaket på bedriftens IT-ressurser, nå som enkeltpersoner kan BYOD og avdelinger kan få IT fra skyen. Dette tvinger IT til å jobbe hardere og smartere i organisasjonen, når de tidligere kunne vedta en holdning til, dette var det som ga deg, og du hadde det bedre! "

3. En ny klasse av IT

Dana Gardner : "Heller enn å fjerne IT til fordel for sky eller SaaS - bedrifter må omfavne en større rolle av IT som tjenestemegler ... Allerede en ny klasse av strategisk IT-organisasjon dukker opp, en som bruker sky, mobil, blandet- sourcing, strategisk souring, netthandel som kjernekomponenter. Ved å levere forretningstjenester bedre enn konkurrenter - til og med partnere - strømmer den moderne verdikjeden til dem. Via innovasjon tar de mer andel, mer margin, mer mulighet. "

4. Amazon-inntektsmodellen

Dana Gardner : "Før Amazon Web Services, også kjent som Amazons offentlige sky, var det et kostnadssenter, noe som muliggjorde deres online detaljhandels- og forretningsfunksjoner. Nå er IT et overskuddssenter, og tilføyer Amazon helt nye inntekter i form av betalte skytjenester Jeg ser selskaper som nå følger den modellen, tar IT-mulighetene sine og gjør dem til produktet, for å kombinere deres digitale tjenester og markedsinnsikt for å smi helt nye tjenester og få inn helt nye inntekter. Så diskusjonen har endret seg. Det er ikke hvordan vil IT støtte den gamle virksomheten, og hvordan er IT i stand til å skape nye bransjer. "

5. Apple innovasjonsmodell

Justin James : "De fleste selskaper ser på regnskapsavdelingen som et kostnadssenter, et nødvendig onde. Da får du et selskap som Apple, som legger mange virkelig smarte regnskapsførere og advokater til å jobbe, og de kommer med revolusjonerende nye måter å utnytte smutthull i skattelovgivningen, og plutselig legger regnskapsavdelingen til BILLIONER AV DOLLARS på bunnlinjen. De forvandlet regnskapsavdelingen 'kostnadssenter' til et 'fortjenestesenter'. Hvor mange IT-avdelinger gjør samme type ting? Ikke mange. "

6. SMB-modellen for IT

Justin James : "Mange IT-avdelinger sliter med å definere sitt oppdrag, sliter med å være relevante for virksomheten, og sliter med å levere reell, beviselig verdi og avkastning ... og jeg tror at i løpet av de neste årene, er vi kommer til å se den lille forretningsmodellen til IT - skytjenester styrket av en liten ramme av teknologier på stedet og en håndfull deltidseksperter eller konsulenter for de store tingene - begynner å rykke opp i næringskjeden. "

7. Mål og rapporter

Dana Gardner : "Mål hva du kan på hvordan IT påvirker virksomheten. Lag årsakssammenhenger mellom en ny applikasjon som forbedrer en prosess og resultatene av prosessen. Bruk sosiale verktøy i bedriften for å gjøre avstemninger, for å be brukerne om å fortelle det gode og dårlig om hva IT gjør. Som med app-dev, gjør skrum i ops-siden for å bestemme ytelse og deretter dele det tilbake til utviklerne og frem til brukerne. En livssyklustilnærming der det er synlighet fra IT ... vil hjelpe forbedre oppfatningene. "

8. Organisasjonsdilemmaet

Justin James : "Hvilke avdelinger har framsyn og vilje og åpenhet til å jobbe hånd i hånd med IT? Hvilke ansatte er villige til å ta beslutningene om å gå foran, og vet godt at prosessen muligens vil koste mye av mennesker jobbene sine? Det er nok et av de største sakene: folk vet bakerst i hodet at et forsøk på å modernisere kan koste jobber. "

9. Finn et helteprosjekt

Dana Gardner : "IT må velge sine første kamper veldig nøye. Det er viktig å vise fordeler tidlig for å få kjøp senere, og få disse oppfatningene til å bli god til IT. Så finn et smertepunkt for ledelsen: Kanskje det er synlighet til en eller annen forretningsprosess, eller evne til å bruke data bedre og raskere. Bedriftsledere elsker et godt diagram. Få dem til å se at IT prioriterer data, analyser og dashboards, eller finn et problem som påvirker de som har oppgaven med forretningsutvikling og fikser dem eller gi forslag. IT må prøve proaktivt domstol for de som bygger de nye forretningsvinnerne og engasjere seg med dem. Det må mer enn å gjenskape kuestier og erstatte eldre servere ... Det er en kultur ting, så mye som noe. Og folk endre kultur. "

10. Teknisk administrerende direktør

Dana Gardner : "Jeg forventer å se konsernsjefens kontorer som består av en COO-CIO-duo. Når forretningsdrift, markedsstrategi og IT-kunnskap kombineres, kan store ting skje. Det faktum at administrerende direktører kommer fra salg og stiftere kan trenge å vike for flere teknologikyndige mennesker i toppen. Selge er selvfølgelig viktig, men det er viktigere å gjøre strategien i samsvar med det teknologien tillater nå for tiden. Du må ha noe å selge, og produktene og tjenestene i seg selv blir stadig mer om teknologi. Så la oss få flere teknologier på hjørnekontoret for flere slags selskaper. "

11. De tre faktorene du må ha

Justin James : "Du må ha ... en proaktiv IT-avdeling og et visjonært lederteam (ikke bare administrerende direktør), og fordomsfri ansatte som ikke vil dra hælene sine og sabotere prosessen. Det er en sjelden kombinasjon, og det er en av de store grunnene til at vi ikke ser organisasjoner som transformerer IT-en så mye som vi ser nye organisasjoner som dukker opp som bruker IT for å drive overskudd fra dag 1. "

12. Dominans av teknisk kapable

Dana Gardner : La oss innse det, mange selskaper vil ikke gjøre IT til et overskuddsenter, og de vil være i trøbbel, og deretter flere problemer. Det vil være veldig vanskelig å transformere et selskap som er dysfunksjonelt innen IT. På den annen side vil selskaper som gjør det bra, som integrerer det teknisk mulige med den nødvendige virksomheten, kunne endre og tilpasse seg. Og de vil ansette de beste sinnene som kan bygge videre på suksessene og bli dominerende på en stor måte. Det er ikke bare overlevelse av de fineste, det er dominans av den mest teknologibærende.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com