10 måter å bruke sosiale nettverksverktøy for å markedsføre virksomheten din

Verktøy for sosiale nettverk, som Facebook, Twitter, Windows Live og Google Buzz, er utmerket for å holde kontakten med venner og familie og ha det moro. Når de er utestengt fra forretningsverdenen, blir de nå tillatt eller omfavnet i mange bedriftsnettverk. Noen ansatte bruker sosiale nettverk som en rask pause fra jobben. Studier har vist at å ta korte pauser kan gjøre arbeidere mer produktive, og å hoppe over til Facebook-siden din i fem minutter for å sjekke venners aktiviteter kan være en rask og effektiv måte å "slippe unna" mentalt, selv om du trenger å være fysisk i plass.

Andre mennesker går lenger og bruker sosiale nettverk for å bygge forretningsforhold med kolleger og potensielle kunder. LinkedIn er spesielt målrettet mot det publikum. Og noen tar det videre og bruker sosiale nettverkssider for å aktivt markedsføre seg selv og sine virksomheter. Dette kan være spesielt effektivt for selvstendig næringsdrivende, for eksempel konsulenter, forfattere og trenere. Mange flere ønsker å bruke disse verktøyene for å øke deres nærvær, men er ikke sikre på hvordan de skal gjøre det. I denne artikkelen skal vi se på måter - utover det åpenbare - for å forbedre omdømmet ditt (og bedriftens) gjennom sosiale nettverk. Tross alt er det lenge blitt anerkjent at jungeltelegrafen er en av de beste formene for reklame, og sosiale nettverk er bare en online utvidelse av det.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: Bare å dukke opp er ikke nok

Det er et ordtak som sier at "Bare å dukke opp er halve slaget." Men det er viktig å huske at det bare er halvparten. For mange mennesker blir sittende fast på det tidspunktet. De dukker opp; de satte opp kontoer på et dusin eller flere sosiale nettverk - men så lar de dem bli forsvunne og aldri legge ut. Folk sjekker disse nettstedene, ser ikke noe nytt innhold, og gir etter en stund opp. Å ha en "død" side er verre enn å ikke ha noen side i det hele tatt.

Den viktigste grunnen til at folk lar sosiale nettverk dør er mangel på tid. Sørg for at du har tid til å bruke før du setter opp et forretningsorientert nettsted, og har en konteringsplan (for eksempel en påminnelse til deg selv om å legge ut noe annenhver dag). Følg planen! Mange blir overveldet fordi de tar på seg for mange sosiale nettverk på en gang. Hvis tiden din er begrenset, velger du bare noen få (for eksempel Facebook, LinkedIn og Twitter).

2: Bare fordi du bygger den, betyr ikke det at de kommer

Selv om du trofast oppdaterer sidene dine med sosiale nettverk hver dag og sprenger smarte og nyttige tweets fra morgen til natt, betyr det ikke så mye med mindre du har tilhengere og venner til å se de salgsfremmende mesterverkene. Før du kan bruke sosiale nettverkssider for å markedsføre deg selv og virksomheten din, må du markedsføre de sosiale nettverkssidene selv.

Personvern er et stort problem når du deler personlig informasjon på sosiale nettsteder, men for næringslivet, jo mer åpent nettstedet ditt er, jo bedre. For å få maksimal eksponering, konfigurer personverninnstillingene slik at alle kan se hva du legger ut, ikke bare menneskene som allerede er dine følgere eller venner. Men før du gjør det, må du huske å lese neste element på denne listen.

3: Skill dine forretnings- og personlige online liv

Hvis du ser alvorlig med å markedsføre virksomheten din selv, må du sette opp et eget "sted" for sosiale nettverk for forretningsrelaterte innlegg. Jeg har separate Twitter-kontoer for forskjellige formål og en Facebook-konto for venner og familie med en annen for mine lesere og forretningskolleger. Et annet alternativ er å bruke ett sosialt nettverk (for eksempel Facebook) til sosialt samvær og et annet (for eksempel LinkedIn) for alt ditt forretningsnettverk.

Nøkkelen her er at du vil presentere deg som profesjonell når du markedsfører virksomheten din, og det er vanskelig å gjøre det hvis de gamle høyskolekompisene legger ut ting på veggen din om all den harde festingen du gjorde da du gikk på skolen.

4: Bruk aggregator-apper for å bedre administrere de sosiale nettverkene dine

En måte å administrere sosiale nettverkskontoer på er å besøke hvert nettsted på en daglig eller annen regelmessig planlagt basis. En enklere måte er å bruke verktøy som TweetDeck som lar deg se og administrere flere SN-kontoer på en gang, uten å gå til nettstedene og logge på hver gang. Det er en flott tid gjennomsnitt, og lar deg se alle oppdateringene dine "på et øyeblikk" i forskjellige kolonner, som vist i figur A. Når du gjør alt fra en app, er det mye lettere å huske å legge ut til alle de sosiale nettverkene dine etter planen.

Figur A

Aggregator-apper lar deg administrere flere sosiale nettverk samtidig.

5: Ikke oversvøm markedet

Å legge ut regelmessig er viktig, men det er like viktig å ikke legge ut for høyt. Hvis du bruker en aggregator-app som gjør innlegg enkelt, kan du være spesielt fristet til å avskjedige den om morgenen og sende ut fem eller 10 innlegg på en gang i alle nettverkene dine. Det er mye bedre å plassere dem utover dagen, slik at dine følgere og venner ikke blir overveldet eller mister interessen for hva du har å si etter å ha sett flere innlegg på rad fra deg. Facebook, for eksempel, vil skjule noen av innleggene i vennenes strøm, hvis det er mange på rad fra samme person, slik at de kanskje ikke en gang ser dem alle hvis de ikke eksplisitt klikker på lenken for å se mer.

En fin funksjon i TweetDeck (PC-versjonen, ikke den mer begrensede iPhone / iPad-versjonen) er at du kan legge inn et innlegg og deretter planlegge at det skal legges ut senere, som vist i figur B.

Figur B

Noen klienter, for eksempel TweetDeck, lar deg planlegge oppdateringer for å bli lagt ut senere.

6: Det handler ikke om deg

Kanskje du tror at siden du markedsfører deg selv (eller din virksomhet), alt du trenger å gjøre er å legge inn innlegg om hva du gjør. Jeg ser folk som legger ut innlegg etter innlegg om seg selv, men aldri ser ut til å delta i diskusjonene eller på annen måte indikerer at de også leser vennenes innlegg.

Sosiale nettverk er designet for å være interaktive - det er mest effektivt når du ikke bare bruker det som et kringkastingsmedium for en til mange meldinger, men også virkelig samhandler med kontaktene dine. Det betyr å gi dem beskjed om at du leser innleggene deres, enten ved å legge ut kommentarer, trykke på Like-linken, retweete relevante innlegg eller sende direktemeldinger. Dette er måten du virkelig kobler sammen - og det er de toveisforbindelsene som mest sannsynlig vil være til nytte for din karriere eller virksomhet.

7: Få en balanse

Innholdet i innleggene dine teller. Selv om du ikke burde bli for personlig, bør du heller ikke være for forretningsmessig. Det vil si at kontaktene dine ikke bare vil se innlegg etter innlegg om produktet eller tjenesten du leverer, før det ser ut til at det bare er spam. De vil oppheve eller "skjule" deg ganske raskt hvis det skjer.

La forretningsforbindelsene dine bli kjent med deg litt - den profesjonelle du, det vil si. Legg ut noen ganger om aktivitetene dine som er relevante for virksomheten din. For eksempel kan du legge ut den morsomme historien om hva som skjedde med deg på flyet på vei til en forretningskonferanse. Eller du kan legge ut om den flotte boka du nettopp har lest om ditt kompetanseområde. Selv om disse ikke direkte markedsfører virksomheten din, gir de et glimt av deg som person, uten å bli for personlig. Folk liker å gjøre forretninger med mennesker de kjenner.

8: Ikke bare lenke

Noen mennesker bruker sine sosiale nettverkssider for å legge ut koblinger - mange koblinger. Når disse koblingene er relevante for bedriften din, er det flott, men det er ikke nok. Tenk på hvordan du føler deg når du går til et nettsted som ikke er annet enn lenker til andre nettsteder. Ser du dette nettstedet som en ekte ressurs eller bare som en veistasjon for å komme til de virkelige ressursene?

Bruk lenken som en måte å fremheve din egen ekspertise og meninger og (subtil) hjelpe deg med å markedsføre deg selv. Hvis du finner en flott artikkel om et emne i ditt interessefelt / arbeid, i stedet for bare å twitre URLen, kan du legge ut URLen i bloggen din sammen med et sammendrag av ett eller to avsnitt av tankene dine om artikkelen. Hvilke deler er best? Er det uttalelser du er uenig i? Kan du gi et ekte eksempel på noe konsept artikkelen diskuterer? Da kan tweets og FB-innleggene dine peke på blogginnlegget ditt i stedet for den opprinnelige artikkelen, som får deg flere treff på bloggen din og enda viktigere, gjør at leserne tenker på deg mer som en samarbeidspartner / innholdsleverandør / ekspertkommentator i stedet for bare noen som la ut en URL.

9: Kle det ut med multimedia

Noen ganger er ord bare ikke nok - og ofte stikker de ikke inn i en persons sinn nesten like lenge, og heller ikke så positivt, som visuelle bilder. Dagens sosiale nettverkstjenester gjør det enkelt å kle på innleggene dine med mer enn bare tekst, og disse funksjonene er ikke bare for å dele bilder av kjæledyrene dine og familieferien.

Er du konsulent og legger ut om et nylig høyt profilert prosjekt? Legg til noen få bilder tatt på stedet (med klientens tillatelse, selvfølgelig - hvem vil sannsynligvis være glad for å få gratis annonsering). Hvis et bilde er verdt tusen ord, hva er da en video verdt? Vil du promotere omdømmet ditt som frilans programvareutvikler? Hva med en videoopplæring som viser hva den siste appen din kan gjøre?

10: Bruk betalt annonsering med omhu

Mange av de sosiale nettverkene, for eksempel Facebook, støtter seg selv ved å ta betalt reklame. Du kan kjøpe en annonse; fordelen med dette er at den vises på sidene til folk du ikke kjenner. Det er en måte å introdusere deg selv og virksomheten din for fremmede uten å sende dem venneforespørsler (som mange vil ignorere og vurdere uhøflig komme fra folk de ikke kjenner). Nøkkelen her er å gjøre annonsen interessant og spennende nok til å trekke dem til ditt eget nettsted. Ellers blir det ignorert, slik det er mest online annonsering.


Sjekk ut 10 Things ... nyhetsbrevet

Få de viktigste fakta om et bredt spekter av teknologier, teknikker, strategier og ferdigheter ved hjelp av de kortfattede behov-til-kunnskap-listene som er omtalt i TechRepublic's 10 Things-nyhetsbrev, levert hver fredag. Registrer deg automatisk i dag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com