10 virtualiseringstips hver administrator bør vurdere


Virtualisering har blitt en nødvendighet for selskaper i alle størrelser. Fra testing av sandkasser til produksjonstjenester hjelper virtualisering bedrifter med å få mer ut av maskinvaren og gjøre mer for selskapene sine enn de noen gang kunne. For mange selskaper er denne teknologien ganske ny. For andre er det gammel hatt. Uansett hvor du faller, er virtualisering en enorm teknologi med mange bevegelige deler. Å ha kunnskap for å få jobben gjort best mulig tilpasset dine behov, bør være det primære målet for deg og IT-staben. Med det i bakhodet, er her 10 tips som ikke bør overses av noen administrator som vurderer virtualisering (eller allerede dypt i skyttergravene til denne teknologien).

1: Planlegg maskinvare for virtuell kapasitet

Når du er i de tidlige stadiene av planleggingen av det virtuelle miljøet ditt, må du ikke ta feilen med å kjøpe maskinvare som ikke kan håndtere belastningen som virtualiseringen vil sette på den. Du må tenke større enn vanlig. Husk at denne serveren godt kan være vert for en rekke virtuelle maskiner, så den vil trenge rå hestekrefter og den plassen som er nødvendig for vekst. Det siste du trenger er å få vertsserveren til å choke og gå tom for plass til virtuelle maskiner. Mål to ganger, kutt en gang gjelder. Anta ikke at en virtuell maskin vil ta liten plass på den serveren. Og ikke anta at du bare vil være vert for en virtuell maskin.

2: Hold oversikt over hele livssyklusen til hver virtuell maskin

Jeg har hørt om administratorer som slipper løs en virtuell maskin og lar den gjøre sine ting uten liten eller ingen overvåking. Du må følge med på alle de virtuelle maskinene dine fra fødsel til død. Du bør alltid vite hvor store VM-er er blitt, statusen til øyeblikksbildene deres, hvor mye trafikk de får, og omtrent alle andre opplysninger du kan få tak i. Det er veldig fristende å "stille inn og glemme" virtuelle maskiner, men det er en alvorlig feil og kan lande deg i en verden av problemer.

3: Ikke virtualiser alt

Ikke alt skal virtualiseres. Den FTP-serveren som bare får intern trafikk fra kanskje et halvt dusin brukere? Sannsynligvis ikke. Skriver server? Sannsynligvis ikke. Du må lage en spesifikk plan og ha gode grunner for alt som er virtualisert. Det første du bør spørre deg selv er: "Hvorfor trenger vi å virtualisere Server X?" Når du kan svare på det spørsmålet med en viss sikkerhet, kan du bruke den samme resonnementet på hver server du tror kan ha nytte av virtualisering.

4: Overvåk virtuell trafikk så vel som ikke-virtuell trafikk

Forsikre deg om at du overvåker den virtuelle trafikken din, så vel som den ikke-virtuelle trafikken. Ikke la deg tro at de virtuelle vertene er tryggere bare fordi du kan snurre et øyeblikksbilde med et øyeblikk. Det er en falsk følelse av sikkerhet og bør ikke betraktes som en erstatning for sikkerhet. Men overvåking går langt utover sikkerheten. Du må følge med på både intern og ekstern trafikk til virtuelle maskiner. Etter en viss periode vil du vite om spesifikke maskiner må gis mer ressurser og om andre virtuelle maskiner vil være best tjent som frittstående.

5: Ikke gi bort virtuelle ressurser gratis

Jeg har sett det mange ganger: Virtuelle maskiner ser ut til å ta så lite plass og blir lett gitt over til riket "gratis". Ikke gjør dette. Overfør ikke engang en server fra frittstående til virtualisert gratis. Klienten må forstå fordelen de får ved at serveren deres blir virtualisert - og sammen med alt som følger med virtualisering, er det en pris. Dessuten har teknologien som kreves for virtualisering en kostnad forbundet med det, og noen ganger er kostnadene høye. Organisasjonen din kan ikke fotfeste den regningen alene.

6: Bruk virtuelle maskiner til engangssystemer

Dette kan virke litt rart for noen, men det er tider når du midlertidig trenger et system eller en tjeneste. Det er ingen bedre måte å levere en midlertidig tjeneste enn med virtuelle maskiner. Trenger du en midlertidig FTP-server? Virtuell maskin. Trenger du en midlertidig utskriftsserver eller webserver? Virtuell maskin. Det fine med virtuelle maskiner er at de ikke koster ressursen til maskinvare, så det er ganske enkelt å bringe en maskin til liv. Du kan til og med lage spesifikke virtuelle maskiner for spesifikke "engangsoppgaver" og få dem opp bare etter behov.

7: Lag virtuelle maskinmaler for enkel distribusjon

Hvis du vet at du vil distribuere en rekke virtuelle maskiner basert på spesifikke konfigurasjoner eller behov, oppretter du et sett med maler slik at distribusjonen av disse maskinene er så effektiv som mulig. Dette kan virkelig spare deg for tid og krefter hvis du selger en spesifikk tjeneste - for eksempel webservere - og selger dem ofte. Du trenger ikke å stadig finne opp hjulet på nytt. Lag en mal og bruk den så ofte som nødvendig. Den sparte tiden er penger i banken for både deg og klienten.

8: Bruk "tykk avsetning" for disker når ytelsen er viktig

De fleste administratorer vil lage dynamisk tildelte disker for sine virtuelle maskiner. For de VM-ene som trenger så mye ytelse som mulig, bør du tildele tykk avsetning. Med andre ord, angi en faktisk størrelse for disken i VM-konfigurasjonen. Ja, du må sørge for at du har gjort den nødvendige planleggingen for å sikre at vertsmaskinen har nok plass til å imøtekomme de tykke utstyrte virtuelle maskinene. Men ytelsesgevinstene du får vil definitivt være verdt tiden du investerer.

9: Installer alle gjestetillegg og virtualiseringsverktøy

Dette skal være en ikke-brainer. De fleste virtuelle maskinverktøy (som VMware og VirtualBox) tilbyr tilleggsgjester for gjester og andre virtualiseringsverktøy som er laget for å forbedre opplevelsen og ytelsen og for å gjøre kommunikasjonen mellom gjesten og verten mer sømløs. Mange administratorer forsømmer disse installasjonene og antar at de er unødvendige. Installer dem. Musintegrasjon, skjermdrivere, tid-synkronisering mellom gjest og vert og mer kan installeres for å gjøre det virtuelle livet mer effektivt. Selv om de ikke er påkrevd, gjør de en god jobb med å forbedre frontend-brukbarheten.

10: Hold vertssystemet ditt fullstendig lappet til enhver tid

De fleste antar at all vekt ligger på gjestesystemet. Selv om det stemmer for den virtuelle maskinen, spiller verten en enorm rolle i denne prosessen. Det siste du trenger er å ha VM-ene på en sårbar maskin. Javisst, hvis den serveren ikke er vert for en litany av virtuelle maskiner, er det eneste som er i fare en dataverdi for en enkelt server. Men siden den serveren er vert for et hvilket som helst antall VM-er (hvorav noen kan være for klienter), er trusselen om tap betydelig større. På grunn av dette vil du forsikre deg om at vertsmaskinen er oppdatert og alltid sikker.

Betalingen

På et tidspunkt vil bedriften din ønske å investere i virtuelle teknologier. På det tidspunktet vil du være så forberedt som mulig. Med nok aktsomhet og arbeid fra din side vil dine virtuelle maskiner spare deg for penger, tid og krefter - som til slutt kan gjøre kundene dine veldig fornøyde.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com