10 giftige karaktertyper du vil møte på jobben

Ingen tvil om at du har kjørt over barnet som ikke spiller bra med andre. Det er barnet som jukser i idrett. Det er naboen som fant frem bisarre måter å spille Monopol på og hevder "husregler" slik at han kan vinne. Disse barna blir etterhvert voksne og kan dessverre hente sin mellommenneskelige bagasje med seg.

I en forrige artikkel listet jeg opp 10 ting som definerer en ekte profesjonell. Det er en glede å jobbe med fagfolk. Det er vondt å måtte jobbe med voksne som oppfører seg som barn og som er forkledd som profesjonelle. Tenk på de 10 giftige karaktertypene som er oppført nedenfor som antitesen til den virkelige profesjonelle.

1: Den dårlige sporten

Fotokreditt: © iStockphoto.com / PeskyMonkey

Akkurat som ungen som henter fotballen og drar hjem, sulter den dårlige sporten og løper bort, eller truer med. Han er sint og har ikke kommet seg, så hvilken bedre måte å straffe de involverte enn å fjerne seg selv fra spillet? I denne typen spill taper alle.

2: Den bortskjemte braten

Den bortskjemte braten har alltid kommet seg i det siste. Han ser lite behov for å sette av tid for å klatre opp på suksessstigen. Selv om han har liten erfaring, mener han at han har blitt mishandlet fordi han ikke er blitt forfremmet. Han erger de over ham som forteller ham hva han skal gjøre. Lykke til sjefen som må stille noen oppgave av ham. Det bortskjemte bratten har sannsynligvis et temperament-raseri med mindre og før han kommer seg.

3: Veiviseren

Veiviseren er kunnskapsrik og smart. Han er god, og han vet det. Innspill fra andre er bare bortkastet tiden hans. Hans hubris er så inngrodd at det ikke er den minste muligheten for at han kunne ta feil - den slags tanker forsvant med hans ydmykhet for lenge siden. Han forklarer aldri hvordan han oppnår magien sin, fordi det er for stor risiko for at hans mystiske, trollmannlignende aura blir ødelagt på et øyeblikk. Han tør ikke la virkeligheten blande seg og fjerne ham fra sin høye abbor på sokkelen til misforståtte oppfatninger.

4: Den døde vekten

Noen ganger ønsker ikke et teammedlem å prestere i sin fulle kapasitet. Det er mange grunner til at en person kan være uproduktiv. Han kan ha problemer hjemme, bli overveldet med oppgaven som er tilgjengelig, eller bare være lat. Uansett årsak, kan hele teamet dras ned til nivået til den laveste fellesnevneren. Det gjør vondt i moralen når de andre teammedlemmene må jobbe ekstra timer for å gjøre opp for den dårlige ytelsen til en annen.

5: De rettferdig indignerte

Den rettferdige har blitt gjort urett, eller tror han har blitt gjort urett, mens han er på jobben. Han er ikke i stand til eller uvillig til å tilgi og glemme. Han har blitt urettferdig behandlet og vil at alle skal vite om det ved å dele sin elendighet. Kanskje har han ennå ikke lært at arbeid, som livet, ikke alltid er rettferdig. Tross alt kan urettferdighet aldri skje med ham .

Fotokreditt: © iStockphoto.com / Angel Herrero de Frutos

6: Den ensomme ulven

Ikke bare foretrekker den ensomme ulven å jobbe alene, han vil helst ikke dele tankene sine eller samarbeide med sine jevnaldrende. Kanskje du kjenner til programmereren som sidestiller koden hans med statshemmeligheter. Himmelforbud for at noen andre skal ha nytte av arbeidet hans .

7: Anarkisten

Lag må ofte velge et handlingsforløp fra en rekke konkurrerende ideer. Når en beslutning tas, kan det hende at et eller flere teammedlemmer ikke har kjøpt seg inn i den endelige avgjørelsen. Anarkisten opprører og følger sin egen agenda, selv om den er kontraproduktiv, fordi han har rett og resten av teamet tar feil. Han er for okse og sta for å akseptere lagets plan fordi det bare vil være et spørsmål om tid før han blir bevist rett. Den dissens som handlingene hans avler i teamet, betyr ikke noe for ham.

8: Politikeren

Fotokreditt: © iStockphoto.com / tacojim

Vanligvis en manager, forteller politikeren andre hva de tenker de vil høre. Han har ingen problemer med å love prosjektgjennomføring to uker foran planen. Politikeren gir løfter som han vet ikke kan holdes fordi han er mer interessert i hans velvære enn i ditt eller selskapets. Han har ikke noe imot å fortelle den innflytelsesrike hvor fantastisk han er, og har ingen problemer med å ta æren for andres arbeid.

9: Debattanten

Et teammedlem som spiller rollen som djevelens talsmann, kan være gunstig under gruppetenkning. Problemet oppstår når djevelens talsmann blir til debattanten og argumenterer bare for moroa med det. Han vet at standpunktet han argumenterer ikke er levedyktig. Han har akkurat blitt så flink til å spille sin rolle at han ikke vet hvordan han skal slå seg ned uten at stoltheten hans blir skadet.

10: Det dårlige eplet

Det dårlige eplet har en giftig, negativ holdning. Osmonds kan ha oppinert at "Én dårlig eple ikke ødelegger hele gjengen, jente, " men de tok feil. Ett råtnende, sykdomsinfisert eple kan ødelegge hele gjengen. En dårlig holdning på arbeidsplassen er like smittsom som influensa og minst like skadelig. Har du et dårlig eple på arbeidsplassen din? Det er vanskelig, men prøv å inokulere deg selv fra de dårlige vibber og holde en positiv holdning til tross for ønsket om å dvele ved det negative. På denne måten er alle de toksiske karaktertypene som er nevnt over, dårlige epler, siden deres giftige oppførsel uunngåelig fører til negative holdninger hos jevnaldrende.

Fotokreditt: © iStockphoto.com / WillSelarep

Bunnlinjen

Disse giftige karaktertypene deler en ting: De gjør jobben til sine kollegaer vanskeligere. Noen ledere er blinde for giftig oppførsel. Andre ledere ignorerer det i håp om at det forsvinner på egen hånd. Det gjør det sjelden. Hvis det ikke blir identifisert og behandlet, kan negative holdninger raskt spre seg til andre. Giftig atferd er mest ødeleggende i et teammiljø, men det kan spre seg uavhengig av lovbryterens rolle i selskapet. Mennesker ser ut til å ha en sjette sans som tar opp den giftige oppførselen til de de kommer i kontakt med. Når den er plukket opp av sin giftige atferdsradar, kan deres egen atferd bli negativt påvirket.

Giftige karaktertyper viser atferd som kan føre til:

  • Lavere kvalitet og mengde arbeid
  • Dårlige holdninger
  • Lavere moral
  • Misnøye
  • harme
  • Misfornøyde klienter
  • Økt omsetning

Det er håp. Identifiser giftige karaktertyper, og korriger oppførselen før de ødelegger i organisasjonen din. Når den giftige oppførselen er fjernet, kan du oppdage fagpersonen som er gjemt i.

Andre karakterer?

Har du møtt noen av karaktertypene som er beskrevet her? Hvilke andre personligheter vil du legge til listen?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com