10 tips for å lande flere frilansskrivingsprosjekter

Frilansskriving er en flott måte å dele kompetansen og tjene litt ekstra penger på. Å gjøre en karriere for det, eller i det minste utvide til det punktet at skriving genererer en pålitelig inntektskilde, krever at du publiserer mye nytt innhold hver måned. Men det er mer å skrive som freelance enn å skrive; Du må aggressivt jobbe forretningssiden. Disse tipsene vil hjelpe forfattere av alle andre, men de er rettet mot tekniske forfattere som har litt forkant over de kreative typene på dette området hvis de kan snakke med autoritet om et bestemt emne.

1: Be om arbeid; be om mer arbeid

Frilansskriving er en virksomhet, og du trenger kunder for produktet ditt. Det betyr at du ofte må spørre redaktører; du kan ikke få nytt arbeid hvis du ikke spør. For å skrive spørsmål som redaktører legger merke til, må du huske følgende:

 • Introduser deg selv og del artikkelideer som samsvarer med utgiverens fokus.
 • Sjekk redaksjonskalenderen og kom med forslag som fyller deres behov om mulig. (Mange tekniske utgivere produserer ikke redaksjonelle kalendere.)
 • Hold spørsmålene dine kortfattet.

Når du fullfører en oppgave med en ny redaktør, kan du sende en kort takkemelding og fortelle dem at du er tilgjengelig for mer arbeid. Hvis du har et etablert forhold til en redaktør, kan du be om mer arbeid - vær på radaren deres.

2: Bli kjent med utgiverens behov

Før du spør en ny utgiver, kan du bruke litt tid på å lese produktet deres. Hvis du er kjent med produktet deres, vil du ikke kaste bort tid på å foreslå temaer de nylig har dekket, og du kan finjustere ekspertisen din slik at den samsvarer med publikum. Når det er mulig, nevn en aktuell eller forrige artikkel eller forfatter for å demonstrere at du er kjent med produktet. For å tone opp en avansert artikkel om SQL-transaksjonslogger, kan du for eksempel si: "Min artikkel om SQL-transaksjonslogger plukker opp hvor 'SQL-logger, bruker dem eller mister dem' ender." Dette vil selvfølgelig ikke alltid være mulig, men hold øye med disse mulighetene. Å skrive en flott artikkel eller bok er ikke nok; å oppfylle en redaktørs behov vil få deg publisert.

3: Innovere

Etter å ha studert en potensiell publikasjon, kan du bestemme deg for at ekspertisen din ikke stemmer overens med publikum - men du kan ta feil. Forsøk å finne noe felles mellom publikummet og ekspertisen din, og vent på inspirasjon. Du tenker kanskje på en unik måte å introdusere kompetansen din som redaksjonen kan sette pris på. Innovasjon driver teknisk industri, hvorfor ikke dine tekniske forfattere?

4: Hold redaktører glade

En engangsjobb er bedre enn ingen spillejobb, men tilbakevendende oppdrag er bedre! Det betyr å holde redaktører glade. Heldigvis at det ikke er vanskelig:

 • Skriv artikkelen redaktøren forventer. Hvis du føler behov for å streite fra det opprinnelige omfanget, må du diskutere det med redaktøren først.
 • Send inn artikler i ønsket format; bruke stilene og malen deres (hvis gitt). Hvis det ikke er noen mal, hold formateringen til et minimum.
 • Send grafikk i ønsket format.
 • Send inn artikler i tide. Hvis det verste skjer, og du ikke kan overholde en frist, gi beskjed til redaktøren så snart som mulig.
 • Vær alltid klar til å gjøre redaksjonelle endringer. Du har kanskje den tekniske kompetansen, men redaktøren kjenner publikum. Du gjør jobben din og lar redaksjonen gjøre sitt.

Når du oppfyller løftene dine, er redaktørene mer tilbøyelige til å tildele deg mer arbeid.

5: La redaktører vite at du er åpen for ideene deres

Redaktører vil forvente at du kommer med ideene dine når du spør dem. De vil at du skal! Det er imidlertid en god ide å gi dem beskjed om at du er tilgjengelig for å skrive om andre emner. Fortell dem at du ville være glad for å vurdere ideene deres. Sørg for at potensielle og nåværende redaktører vet at du er tilgjengelig for å takle emner du ikke personlig har foreslått.

6: Ikke gi løfter du ikke kan holde

Hvis en redaktør ber om en artikkel som er utenfor din ekspertise, eller hvis du ikke klarer å overholde fristen deres, ikke godta oppdraget. Fortell dem hvorfor, foreslå et kompromiss hvis du har et, og tilby dine fremtidige tjenester for andre oppdrag. Gi aldri et løfte du ikke kan holde. Hvis du gjør det, vil du sannsynligvis aldri få en mulighet til å gjøre endringer.

7: Heng med andre forfattere

Forfattere er som restauranter - du kan dra nytte av hverandres overløp. Når du ikke kan godta et oppdrag, kan du anbefale noen som kan. De kan også gjøre det samme for deg. Selv om de aldri gir tilbake gaven, vil redaktøren sannsynligvis huske din vilje til å hjelpe. Redaktører er også mennesker, og de husker en vennlighet på samme måte som du gjør.

8: Spørsmål til lavt betalte markeder

Vi ønsker alle å tjene mer penger, men hvis du venter på høyt betalte jobber kan det hende at bankkontoen din er tom. Ikke vær for stolt av å fylle fritidene dine med lavere betalende oppdrag. Generelt sett er de mye kortere, så de balanserer fint. Lær å skrive raskt, tilfredsstille det spesifikke målet for hvert stykke, og kast ut så mange du kan passe inn i timeplanen din. Du vil ikke skrive Pulitzer-vinnende innhold, men du vil motta betaling, og mange små sjekker legger opp. De færreste forfattere, spesielt tekniske forfattere, tjener bare et stykke eller to hver måned på en rimelig måte.

9: Be om henvisninger

Etter å ha fullført en oppgave, kan du vurdere å be om henvisning. De fleste tekniske redaktører jobber for store utgivere og har et bredt nettverk av kolleger i bransjen. Ved å tappe inn i nettverket deres, kan du utvide ditt eget. En henvisning har dessuten en anbefaling, selv om det er underforstått - de vil ikke henvise deg hvis de ikke er fornøyd med arbeidet ditt.

10: Bli sett!

Bli med i forum, brukergrupper, lister og andre sosiale nettverk som støtter din tekniske ekspertise. Tilbyr gratis løsninger og nyttige råd. Gi en presentasjon til en lokal brukergruppe. Lag gratis og nyttig hvordan du gjør videoer. Vert en gjentakende chat. Lag en Facebook-side og publiser gratis tips eller andre nyttige ressurser. Bli med på LinkedIn og hold profilen din oppdatert. Finn noe å tweet om ofte. Delta på workshops og konferanser. Gå et skritt videre og send et presentasjonsoppgave til en konferanse; de leter alltid etter nye stemmer. Du trenger ikke å gjøre alle disse tingene, men gjøre noen av dem. Få navnet ditt foran brukere og redaktører.

Mer om skriving

 • Stillbilde av jobb: Teknisk skribent
 • Fem tips for å bli teknologisk forfatter
 • Fem apper for å forenkle skriveprosjektene dine
 • 10+ måter å forbedre skrivingen din ved å selv redigere
 • Fem enkle tips som vil forbedre skrivingen din tusen prosent

Topp 10 nyhetsbrev

Vend deg til disse må-lesne primerne for å få den magre på de hotteste teknologiske emner, strategier og analyser. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com