10 ting du kan gjøre akkurat nå for å spare penger på bedriftssystemene dine

Bilde: iStockphoto.com/damircudic

Å støtte bedriftsinfrastruktur og applikasjoner kan ta en stor del av IT-budsjettet. Her er 10 måter å spare penger på bedriftssystemer på kort sikt.

1: Gå på "zombie" -jakt

Det høres nærliggende ut å foreslå å slå av ubrukte systemer, men de fleste selskaper har en applikasjon eller server som lykkelig humrer sammen, men som ikke har blitt brukt på en meningsfull måte på flere måneder. Paradoksalt nok har virtualisering i datasenteret tillatt mange flere av disse zombiesystemene, siden det virker "fritt" å virtualisere dem først og stille spørsmål senere. Men selv virtualisert infrastruktur krever overvåking og vedlikehold. Finn zombiene og pensjonér dem.

2: Outsource vedlikehold

Outsourcing har blitt litt av et dårlig ord i noen IT-kretser, men med tynne budsjetter og overarbeidet personell er det ofte fornuftig å outsource vedlikehold av råvaredeler av IT-infrastrukturen din. Å ha ditt beste IT-personell til å utføre roteoppgaver som å bruke lapper og opprette nye brukere er sannsynligvis ikke den beste (eller mest kostnadseffektive) bruken av tiden deres.

3: Sett dem i skyen

Cloud lar deg effektivt outsource hele skiver av infrastruktur, applikasjoner og vedlikehold. Selv om skyinstallasjoner kan være kompliserte og et langsiktig initiativ, kan i mange tilfeller dine eksisterende systemer og applikasjoner være tilgjengelige for skyleveranse og kan raskt migreres for kostnadsbesparelser.

4: Undersøk lisensen din

Prisene for lisensiering av programvare svinger rutinemessig, og med alt fra programvare-som-en-tjeneste-prising til flere titalls programvareoppstart, har programvare på mange områder blitt et kjøpers marked. Se etter leverandørrabatter eller alternativer for å bytte til en abonnementsmodell for å redusere lisenskostnadene på det du allerede eier på kort sikt. På lengre sikt kan du se etter alternative leverandører eller andre alternativer for å redusere lisensen teller.

5: Sjekk open source

For et tiår siden var open source akkurat der oppe med politikk og religion som et tema du ganske enkelt ikke kunne diskutere uten å inflamme lidenskaper på alle sider av debatten. Heldigvis har open source modnet, og du trenger ikke lenger være for eller imot open source-programvare for å høste fordelene. Undersøk hvor åpen kildekode er fornuftig for miljøet ditt, men husk å vurdere de fulle kostnadene ved bruken av det hvis det primære målet er å spare penger. Open source-programvare kan være "gratis", men support og vedlikehold koster fortsatt.

6: "riktig størrelse" katastrofegjenoppretting og sikkerhet

Katastrofegjenoppretting og sikkerhet er begge områder der det er et søtt sted mellom avbøtende risiko og overutgifter til risikomessig unngåelse. Se hvor du faller på spekteret. Hvis du har 38 overflødige datasentre over hele verden, kan det være noen raske kostnadsbesparelser tilgjengelig ved å eliminere det overskytende - og hvis du synes du er underforberedt, kan en investering nå ha store utbetalinger senere.

7: Hjelp virksomheten

Jeg er ikke talsmann for altfor detaljerte beregninger av TCO (totale eierkostnader) eller sammenvinklede tilbakeføringsordninger, men det er ingenting galt i å la virksomhetens kolleger vite kostnadene for systemene de "eier" og be om deres hjelp til å identifisere måter å redusere kostnadene. Selv om du ikke har detaljerte tall, er det en god start å identifisere de "største hits" og spørre om et system fortsatt brukes eller kan konsolideres.

8: Reduser støtten der det er aktuelt

Å foreslå at IT skal gi mindre støtte kan være anathema for kundeserviceorienterte IT-ledere. Men i mangel av servicenivåer og definerte støttekrav, vil mange IT-organisasjoner som standard støtte for å støtte en applikasjon. Hvis du bemanner 24x7 hjelpestasjoner for å støtte produksjonssystemer når ingen jobber, eller bruker dyre overvåknings- og gjenopprettingsverktøy for ikke-kritiske applikasjoner, er det penger som kan brukes andre steder uten å påvirke forretningsenhetene du støtter negativt.

9: Trim konsulentpersonalet

Som en som har brukt mesteparten av sin karriere på å konsultere, har jeg sett bransjen på godt og vondt. I mange tilfeller gir konsulenter råd og fyller ferdighetshull som sparer penger. Men i mange andre tilfeller fyller de kuber i uker og måneder på slutten, og gir liten verdi, men fakturerer ved 2-5 ganger hva en heltidsansatt vil belaste. Hvis du feirer et konsulents tredje år med selskapet, eller du er omringet av flere titalls mennesker som sportslig besøkermerker og ikke aner hva de gjør, kan du ta deg tid til å finne ut om de er en passende utgift.

10: Klipp ut noen kuponger

For IT kan tilsvarende kupongklipping være alt fra "foretrukne leverandør" avtaler med leverandører til å vente på kvartal og årsskifte for å få en best mulig avtale fra en leverandør. Nødvendig å hente ut hver krone fra en leverandør kan skape et motstridende forhold på lang sikt. Men hvis det er logiske områder der du kan kombinere flere tjenester eller kjøp fra en enkelt leverandør eller be om fortrinnsbetingelser i viktige tider på året, vinner alle. Noe så enkelt som å ringe topp to eller tre leverandører og be dem om å identifisere noen måter du kan generere besparelser på, kan frigjøre litt penger med litt mer krefter enn en telefonsamtale.

Les også ...

Gjenfødselen av bedriftsprogramvare (ZDNet-spesialfunksiden)

Executive's guide til fremtiden for bedriftsapper

10 årsaker til at gamle apper er dømt

Topp 10 nyhetsbrev

Vend deg til disse må-lesne primerne for å få den magre på de hotteste teknologiske emner, strategier og analyser. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com