10 ting du kan gjøre for å fremme din karriere som utvikler

Det er menneskets natur å finne din nisje i IT-verdenen og forbli på det behagelige stedet. Men når jeg ser tilbake på IT-karrieren min som systemanalytiker og utvikler, innser jeg at jeg lærte mest da jeg tok på meg nye utfordringer. Jeg vil gjerne dele med deg mulighetene jeg benyttet meg av - og noen få som jeg savnet.

Elementene som er listet er rettet mot programmerere, utviklere og analytikere, men hvis du er i en annen IT-stilling, kan du fortsatt dra nytte av mange av dem.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: Bygg en PC

Jeg har hørt ordtaket "Maskinvare er enkelt og programvare er vanskelig, " antagelig sagt av en programmerer. Jeg gjetter på at mange programvareutviklere aldri har bygget en PC og derfor vet lite om komponentkompatibilitet, hvordan PCer fungerer eller hvordan du erstatter dem. Programvare er vanskelig, men maskinvare utgjør sitt eget sett med utfordringer.

Jeg har i løpet av de siste tre årene bygget tre PC-er, og jeg fikk mye kunnskap om maskinvare i prosessen. Dette er en mulighet som er savnet. Hadde jeg bygd en PC tidlig i karrieren, kunne jeg spart mye tid - og prosjektene som krever grunnleggende maskinvareferdigheter, kunne gått mye jevnere.

Det er en god sjanse for at du som utvikler til slutt vil trenge å komme inn i en PC. For eksempel har jeg måttet installere et Token Ring-kort, et IBM 3278/79-emuleringsadapterkort og mer enn en harddisk. Ved å bygge en ny datamaskin lærer du noen grunnleggende maskinvareferdigheter som kan spare deg for timer med OJT eller tid brukt på å vente på en teknikk i løpet av et viktig prosjekt. Bare gjør leksene dine før du bestiller komponenter og begynner å bygge.

2: Delta i et nettforum og hjelp andre

Da jeg ønsket å lære mer om maskinvare, deltok jeg i alt.comp.hardware-forumet på UseNet. Jeg leste oppslagene i flere uker til jeg fikk en bedre følelse av den type informasjon som ville være til fordel for de som søker hjelp. Deretter valgte jeg bestemte innlegg for å gi litt hjelp. Målet mitt var å løse plakatens problem og lære noe i prosessen.

Jeg hadde erfaring med RAID, så jeg valgte et innlegg fra en person som ikke kunne få RAID satt opp på datamaskinen hans. Jeg måtte laste ned manualen til hovedkortet hans og lese den nøye for å hjelpe. Jeg lærte å be om relevant informasjon på forhånd og hadde tålmodig en dialog med den opprinnelige plakaten til problemet ble løst.

Å hjelpe andre er en måte å gi tilbake til fellesskapet. Det kommer ikke bare til gode for dem du hjelper, men du kan lære mye selv - bare spør hvilken som helst lærer.

Merk: Dette er en ting du bør gjøre på egen tid med mindre du har godkjent fra lederen din. Forumene her på TechRepublic er også et bra sted å hjelpe andre som trenger din kompetanse.

3: Kontroller helpdesk

Jeg jobbet i en IT-gruppe som roterte de ansatte i en ukes tid ved hjelpeapparatet. Noen av de mest skremmende ukene i min karriere ble brukt til å bemanne helpdesk for systemer jeg ikke visste noe om. Det ble mindre skremmende da jeg fikk vite at det var ganske enkelt å lage en hjelpebillett hvis jeg ikke kunne løse problemet med brukeren på telefonen. Jeg hjalp til så godt jeg kunne. Jeg lærte snart fra noen av mine nyttige kolleger hvordan jeg løste noen tilbakevendende problemer og fant litt trøst i det faktum at jeg kunne være nyttig. Jeg lærte å forstå brukerbehov, og selv om det ikke akkurat var hyggelig, fant jeg samspillet som en god opplevelse. Jeg gruet meg til plikten, men det var en god politikk.

Det er ikke sikkert du ønsker å svare på telefoner, logge brukerproblemer og håndtere andres problemer, men igjen er det tilfredsheten med å hjelpe andre. Du vil nesten helt sikkert få et nytt takknemlighetsnivå for de ikke-verdsatte frontlinjens helpdesktsoldater.

4: Utfør felttjeneste

I tillegg til service desk plikt, ble vi pålagt å stenge så mange billetter som mulig. Noen ganger betydde dette en "road trip" til brukerens arbeidsstasjon. Det er ingen bedre måte å forstå brukernes behov enn å møte dem og datamaskinene deres på en. Jeg foreslår ikke at du prøver å løse maskinvareproblemer, men det er en rekke helpdesk-billetter som programvareutviklere kan diagnostisere og fikse.

Du kan bli fristet til å sette deg ned ved brukerens datamaskin og grave i problemet, for det meste å ignorere brukeren. Men feltteknikkens nattlighet er like viktig som hans eller hennes datakunnskaper. Ta deg tid til å spørre brukeren hva problemet er. Hvis brukerne trenger å lufte, la dem. Forsøk å legge deg i skoene dine lenge nok til å føle frustrasjonen som mest sannsynlig er der. Å fjerne den frustrasjonen kan gjøre deg til en helt for en dag.

5: Utfør DBA-funksjoner

Hvis firmaet eller IT-gruppen din ikke har en dedikert DBA, er programmereren / utvikleren den beste personen til å designe, bygge og vedlikeholde systemdatabasen. Hvis du har en DBA, kan du jobbe tett med den personen. Send inn datakravene og lær hvorfor DBA oppretter tabeller, indekser og felt slik han eller hun gjør. Som utvikler er du i en unik posisjon til å hjelpe DBA med databasedesign.

Å ha et godt samarbeid med DBA kan være avgjørende for suksessen til prosjektet ditt. Hjelp hvor du kan. Hvis du overfører data fra et annet system, tilbyr du å hjelpe DBA med denne prosessen.

Som systemutvikler trenger du en god forståelse av databasestrukturen. Enten du er heldig nok til å ha en DBA eller ikke, vil din deltakelse i databaseutviklingsprosessen komme deg direkte til gode når det er på tide å skrive kode.

6: Utfør alle faser av prosjektets livssyklus

Hvis du har begrenset jobbfunksjonen din til programmering, mangler du de fleste fasene i prosjektlivssyklusen ( figur A ).

Figur A

De syv trinnene for prosjektlivssyklus (opprinnelig funnet på Wikipedia). For mer informasjon, se Prosesser og metaprosesser.

Ved å utføre analysen og designen, vil du ha en mye bedre idé om hvordan du skal skrive koden. Testing, dokumentasjon og vedlikehold bør være enklest for programmereren, selv om jeg mener at vedlikehold best gjøres av supportpersonalet og ikke av utvikleren, hvis mulig. Det er ikke sikkert du er spent på dokumentasjonen. Men du kan ha direkte utbytte av å dokumentere ditt eget arbeid, da jeg diskuterer i 10 ting du kan gjøre for å lage bedre dokumentasjon. Kort sagt, jo bedre dokumentasjon, jo færre avbrudd vil du ha under ditt neste prosjekt.

Den største tilfredsheten jeg har fått på jobben, er det fulle eierskapet og vellykkede gjennomføringen av et prosjekt. Det er ingen andre å skylde på hvis prosjektet mislykkes, og du kan være stolt av systemet når det er fullført og fungerer som designet.

7: Gjenkjenne og lære de nyeste teknologiene

Jeg har bygget mange tradisjonelle applikasjonsbaserte klient-server-systemer, men jeg har aldri sjansen til å utvikle et nettleserbasert ekvivalent mens jeg er på jobben. Jada, jeg bygde et nettsted på slutten av 90-tallet og har gjort noen Java-scripting. Jeg har flere ganger begynt å utvikle en databasedrevet nettleserbasert app som er så essensiell i dagens forretningsmiljø, men jeg blir alltid sidesporet på et annet prosjekt. Å si at dette har vært karrierebegrensende er en underdrivelse. Å ikke utvide ferdighetssettet med de nyeste trendene innen teknologi kan være kostbart.

Nettutviklere skal heller ikke overse den tradisjonelle applikasjonsbaserte klient-serververdenen og PC-applikasjonen. IT-jobbsikkerhet blir stadig viktigere, og en utvikler med ferdigheter på begge områder er en mer verdifull handelsvare for arbeidsgivere.

8: Vær en uavhengig entreprenør

Du kan lære en rekke forretningsferdigheter som uavhengig entreprenør. Du må forstå kontrakter, forhandlinger, selvbetjent skatt, inntektsplanlegging og ofte nye systemer. Det kan hende du må budsjettere for utgifter, for eksempel ekstra programvare og maskinvare. Du vil sannsynligvis være nødt til å samarbeide tett med andre IT-fagpersoner du aldri har jobbet med.

Jeg har vært en uavhengig entreprenør to ganger - en gang på deltid, mens jeg allerede er ansatt, og en gang på heltid i et midlertidig oppdrag. Det er flere råd jeg vil gi. Først må du være forsiktig med å prøve å jobbe som en uavhengig entreprenør "på siden." Jeg syntes det var veldig vanskelig. Det er fare for utbrenthet, og det kan hende at arbeidsgiveren din ikke liker mangelen på tilgjengelighet og mangel på driftsstans. Unngå også å jobbe for en nær venn eller pårørende. Nettverket av venner og slektninger er det enkleste å mine, men noe gikk alltid veldig galt når jeg brukte dette nettverket.

Heltidsarbeid som uavhengig entreprenør har også sine risikoer. Når prosjektet er ferdig, kan det hende at du ikke har en annen kontraktoppgave. Uavhengig kontrakt er ikke for alle. Mens du kan få verdifulle ferdigheter som uavhengig entreprenør, må du være klar over risikoen for karrieren din eller nåværende inntektskilde før du forplikter deg til dette karrierevalget.

9: Lede et prosjekt, føre tilsyn med eller styre

Den mørke verden du kanskje har forbannet stille under pusten mer enn en gang, venter på lederegenskapene dine. Kanskje mangler lederegenskapene dine. Du kan jobbe med dem akkurat som du ville gjort.

Jeg har ledet flere prosjekter i løpet av min karriere. Begge var vellykkede, men jeg hadde en samarbeidsvillig ansatt for ett prosjekt. Når jeg ser tilbake på det, innser jeg at manageren min og jeg kunne ha håndtert situasjonen bedre. Når et problem som dette oppstår, vil ferdighetene dine bli testet. Det kan hende du må søke hjelp fra en erfaren leder som du stoler på og som ikke er involvert i situasjonen. Jeg klarte ikke å søke hjelp da folkets problem oppsto. Ikke gjør den samme feilen som jeg gjorde.

Å ta en tilsynsrolle vil gi deg fascinerende ny innsikt, og du vil få en ny takknemlighet for ledergruppen din. Det du lærer vil hjelpe deg å jobbe bedre med jevnaldrende og ledere i fremtiden. Og hvem vet? Du kan til og med like å være prosjektleder eller annen lederstilling.

10: Søk etterutdanning

Formell utdanning kan være det beste kurset hvis du lærer bedre i klasserommet. Dette alternativet er spesielt verdt å forfølge hvis du legger til en BS-, Master- eller PhD-grad kan øke hjemstedets lønn. Noen selskaper vil til og med betale deler av eller hele undervisningen. Hvis dette alternativet er tilgjengelig for deg, bør du seriøst vurdere å utnytte muligheten.

Jeg har alltid funnet at OJT er den beste måten å lære en ny ferdighet. Men jeg stiller meg nå og spørsmålet om jeg burde ha fulgt minst et par klasser på høgskolen i nærmiljøet for å supplere utdannelsen min.

Det siste ordet

Det er et ordtak blant kroppsbyggere: "Ingen smerter, ingen gevinst." Det samme gjelder karriereoppbygging. Å gå utenfor ditt kompetanseområde kan være smertefullt. Men hvis du virkelig ønsker å utvikle nye ferdigheter, styrke din ansettbarhet og utvide karrierehorisontene, må du gå ut av komfortsonen din og ta på deg noen tøffe nye utfordringer.

Du kan falle flatt i ansiktet ditt og mislykkes. Du kan oppleve at du ikke orker å våkne om morgenen hvis du må bemanne helpdesk. Det er ok. Du vet ikke før du prøver. Jeg har ikke alltid likt jobboppgaven min, men jeg gjorde alltid mitt beste og likte utfordringen. Og selv om jeg absolutt har gitt del av feil, har jeg lært av dem og gått videre.


Sjekk ut 10 Things ... nyhetsbrevet

Få de viktigste fakta om et bredt spekter av teknologier, teknikker, strategier og ferdigheter ved hjelp av de kortfattede behov-til-kunnskap-listene som er omtalt i TechRepublic's 10 Things-nyhetsbrev, levert hver fredag. Registrer deg automatisk i dag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com