10 ting IT trenger å gjøre under en fusjon

Bilde: iStockphoto.com/maxsattana

Forretningsvedtak om å fusjonere eller anskaffe er nesten aldri tatt av IT-grunner. Men operativt blir IT raskt en viktig faktor. Mange tekniske IT-hensyn er involvert, så vel som politiske og risikostyringsfaktorer. Her er 10 elementer du bør ha på sjekklisten hvis selskapet ditt er aktivt i fusjoner og oppkjøp.

1: Vær gjennomsiktig

Selv om selskapet ditt er det overtakende selskapet, gir fusjoner og anskaffelser frykt blant ansatte - inkludert IT-ansatte. Uansett hva personalavgjørelser dreier seg om, må du være så gjennomsiktig som mulig, slik at du ikke skaper et miljø med hemmelighold og rykter.

2: Gjør planlegging av personalet - og la alle inn på planleggingen så snart du kan

Så snart det er en klar plan, kommuniser med ansatte. Hvis en fusjon eller oppkjøp betyr at noen ansatte vil bytte stilling, gi beskjed. Hvis det er ansatte som vil miste jobben, gi dem beskjed - og ordne med å aktivt hjelpe dem med å finne nye jobber. Hvis mulig, unngå å si opp ansatte på grunn av fusjoner og oppkjøp. Det er bedre å omdisponere dem andre steder i selskapet. Du og dine ansatte vil føle deg bedre om det.

3: Kontroller styringskompatibilitet, ikke bare systemer

Hver gang det må gjøres IT-systemer fra forskjellige selskaper for å samarbeide, er fokuset på tekniske systemers kompatibilitet. Imidlertid, spesielt hvis du er i en meget regulert bransje som helsevesen, forsikring eller økonomi, bør lik fakturering gis for kompatibilitet av sikkerhets- og styringspraksis mellom de to organisasjonene.

4: Vurder sluttkunden og investorens bekymringer

Det er lett for IT-ledere å bli fanget opp i å møte frister for systemmigrasjoner og konverteringer som skjer i fusjoner og oppkjøp og å glemme omverdenen til investorer og kunder som lurer på hva som gjør forretninger med det nye selskapet (og dets systemer) vil være som. Hvis det er systemkomplikasjoner, bør det være planer for å håndtere politiske og folksaker samt tekniske problemer.

5: Ha en failover-plan

Systemoverføringer og konverteringer fungerer sjelden feilfritt når IT-systemene til to selskaper er blandet. Dette er grunnen til at det er avgjørende å ha failover-planer for alle oppdragskritiske systemer som kan aktiveres umiddelbart hvis nødvendigheten oppstår.

6: Bestem hvilke systemer du ikke vil fortsette ... og få enighet

Fra et teknisk og til og med et forretningsmessig synspunkt kan det virke greit å bestemme hvilke systemer som er kritiske og som må videreføres og hvilke som kan gjøres unna. Imidlertid er det like viktig å huske at de fleste av disse systemene har interne støttespillere. Sett deg aldri i en posisjon der du ensidig tar valg om hvilke systemer du skal koble fra. Ta i stedet tid til å samle brukere slik at alle sammen kan bli enige om beslutningene.

7: Berøringsbase med leverandører og måler samarbeid

I de fleste fusjoner og oppkjøp har de to involverte selskapene minst flere systemer som gjør det samme, men som er fra forskjellige leverandører. Leverandører liker ikke å miste kunder, så hvis en beslutning blir tatt om å si opp en bestemt leverandørs system, bør du først utføre aktsomhet om hvor samarbeidsvillig den leverandøren skal bli. Mangel på leverandørsamarbeid og respons kan forlenge tiden for en systemmigrering eller konvertering i flere uker og til og med måneder.

8: Lag katastrofegjenoppretting og oppdater DR-planen din

Mislykkelsesbestemmelser må gjøres under systemoverføring og konvertering. Men samtidig er det viktig å oppdatere den langsiktige utvinningsplanen for katastrofer for å inkludere tillegg av en ny organisasjon.

9: Sikre systemer og nettverk

Med tillegg av en ny organisasjon er det også nye nettverk og nettverksnoder å passe på. En av de største sikkerhetseksponeringene selskaper står overfor etter oppkjøp er å sikre at det ikke er usikrede bakdører eller åpne havner i bedriftsnettverk. Dette kan lett skje etter et oppkjøp, fordi det er så mye IT-grunn til å dekke at en bakdør lett kan overses.

10: Vurder muligheten for sabotasje

Ingen liker å vurdere ondskap eller sabotasje av ansatte, men det kan skje under en fusjon eller et oppkjøp fordi det vanligvis er minst noen ansatte som er opprørte. Muligheten for ansattesabotasje er størst innen IT, der det kan gjøres betydelig skade på systemer. Hvis du føler at du har utsatte områder i organisasjonen din, bør aktivitetene i dem overvåkes nøye. Hvis en potensiell sabotasje begynner å utfolde seg, må du handle raskt og kalle inn kompetanse utenfra om nødvendig. Ikke prøv å håndtere hele situasjonen selv.

Les også ...

  • 10 måter for IT å overleve en fusjon
  • Utover tallene: Ikke overse folksiden ved fusjoner og oppkjøp
  • Unngå steinete leverandører og kunder under M & As ved å planlegge for ujevnheter i veien
  • 10 IT-risikostyringsspørsmål som ofte overses
  • De 10 største teknologiske anskaffelsene gjennom tidene

IT-tips til M&A

Har du ledet IT-avdelingen gjennom de vanskelige farvannene i en fusjon eller oppkjøp? Del erfaringer og råd med andre IT-proffs.

Topp 10 nyhetsbrev

Vend deg til disse må-lesne primerne for å få den magre på de hotteste teknologiske emner, strategier og analyser. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com