10 ting om iPad som ikke suger

Tilbake i januar, kort tid etter at spesifikasjonene for Apples iPad ble utgitt, skrev jeg en artikkel som ga 10 grunner til at jeg ikke planla å stille opp utenfor Apple Store for å være en av de første til å kjøpe en. Mangelen på et fysisk tastatur, SD-kortspor og USB-porter, størrelsen og vekten (bare litt for stor og litt for tung), telefonens OS, den høye prisen og AT&T-nettverket var alle faktorer som gjorde meg mindre enn begeistret for Steve Jobs '"magiske og revolusjonerende" nye enhet.

Så hvorfor endte jeg opp med å vandre til to Apple-butikker i et forgjeves søk etter tingen og deretter bestille den på nettet og tåle en to ukers ventetid mens den satt (ifølge sporingsnettstedet) i Hong Kong? For det meste for å stille alle de iPad-fans som sa til meg at jeg ikke hadde rett til å kritisere den basert bare på å leke med demomodellene i Apple Store - at jeg trengte å leve med den i en uke eller to for å sette pris på det er magisk.

Aldri en til å gi en utfordring. Jeg beskjeftiget $ 540, 17 for den billigste modellen, 16 GB-enheten med bare Wi-Fi. Den kom for to uker siden, og jeg har blitt ganske godt kjent med det. Selv om jeg ikke kan si at det var kjærlighet ved første blikk, må jeg innrømme at jeg liker det mer enn jeg forventet. Det er ingen bærbar datamaskin erstatning, og jeg har opplevd en rekke frustrasjoner, men det gjør noen ting godt og best av alt, det har brakt nettbrettformfaktoren inn i mainstream og åpnet døren for konkurrenter for å gjøre enda bedre variasjoner på temaet. . I mellomtiden er her listen over 10 ting om iPad som ikke suger.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: Formfaktoren

Det har vært klager på at enheten er for stor og tung, og jeg vil gjerne at den veier et halvt kilo eller mindre. Men i arbeidet med den har jeg funnet ut at 10-tommers skjermen egentlig er omtrent i riktig størrelse, og vekten er ikke så irriterende som jeg trodde den ville være. Jada, det er slitsomt å holde det opp med en hånd i lang tid. Men det er virkelig ikke mange tilfeller der jeg har hatt behov for å gjøre det. Og den ekstra størrelsen er det som gjør den så mye mer funksjonell enn en smarttelefon.

Skiferformfaktoren gjør det også enklere å bruke enn en bærbar datamaskin i mange situasjoner. For eksempel, hvis du sitter fast i økonomiklasse på et fly og personen foran deg lener setet langt tilbake, kan til og med en liten bærbar PC bli trangt - men ikke iPad-en.

2: "Alltid på"

Windows 7 bærbare datamaskiner gjenopptas veldig raskt, men det er fortsatt en kort ventetid etter at du trykker på av / på-knappen før du kan bruke operativsystemet. IPad-skrivebordet er der, akkurat nå, når du trykker på knappen ( figur A ). Den lille forskjellen kan utgjøre en stor forskjell. Du finner deg selv å bruke den når du ikke hadde giddet å åpne den bærbare datamaskinen og vente.

Figur A

IPad-skrivebordet er der, akkurat nå, når du vil ha det.

Det er et flott apparat å sitte på salongbordet for rask referanse når du snakker eller ser på TV. Kan du ikke huske hvor du har sett den skuespilleren før? Trykk på iPad-knappen, trykk på IMDB-appen, skriv inn navnet og finn ut på et blunk (men ikke Adobe Flash, siden iPad ikke støtter det).

3: Batterilevetid

Noen netbooks får batterilevetid på 10 timer eller mer, men de som har en tendens til å være de tyngre. Sony VAIO X min får 12 timer, men det er med det utvidede batteriet, som tilfører bulk og vekt til den ellers supertynne profilen. Hvis du er vant til de typiske fem timene med batteriets levetid på bærbare PCer, er iPads langvarige batteri en kjærkommen endring. Og jeg har funnet ut at det faktisk blir litt mer enn de annonserte 10 timene.

4: Kart-appen

Av alle appene som kom forhåndsinstallert på enheten, imponerte Maps-applikasjonen meg mest. Jeg elsker måten den er integrert med kontaktene dine på, slik at du kan søke etter en persons navn i Kart-appen, og (forutsatt at du har oppgitt adressen) vil den vise deg personens hjemsted på kartet. Du kan også påkalle kartet fra Kontakter-appen ( figur B ). Du kan berøre og holde et sted på kartet for å "slippe en nål." Deretter kan du med et trykk berøre informasjon om adressen eller vise den i Street View. En gang til får du veibeskrivelse til plasseringen fra din nåværende posisjon (som iPad henter via GPS). Du kan endre kartvisningen til klassisk (veikart), satellitt, hybrid (veinavn pålagt over satellittvisningen) eller terreng. Jo mer jeg spiller med denne appen, jo flere nye ting finner jeg og jo mer liker jeg den.

Figur B

Kart-appen er fullt integrert med Kontakter for en sømløs kartopplevelse.

5: E-post

I begynnelsen var jeg ikke sikker på iPadens e-postklient ( figur C ). Det virket altfor forenklet, og det så ut til at det manglet noe funksjonalitet. Noen ting var ikke opplagte, og jeg hadde hørt fra en annen iPad-bruker at du trengte å bruke Gmail hvis du ville dele e-posten din i mapper. Jeg lever og dør av Exchange-kontoen min, så jeg var overhodet ikke glad for det. Heldigvis viste det seg ikke å være sant. Det tok bare ett minutt å sette opp Exchange-kontoen. Først var det bare innboksen min som var befolket, men jeg fant (i Innstillinger-appen) hvor jeg skulle velge undermapper for å "skyve."

Figur C

Postklienten fungerer overraskende bra - etter at du har funnet ut av det.

I begynnelsen var det heller ikke åpenbart hvordan du velger flere meldinger for å slette alle på en gang, men noe prøving og feiling avslørte at du bruker redigeringsinnstillingen for å gjøre det. Etter at jeg endelig hadde funnet ut alt sammen, syntes jeg e-postappen var enkel å bruke og perfekt for de fleste av postadministrasjonsoppgavene mine (selv om de ikke var så kraftige som Outlook 2010). Jeg liker også at i tillegg til Exchange-posten, gir den meg tilgang til Gmail- og Hotmail-kontoene mine uten å gå til nettleseren.

6: Skjermtastaturet

Da jeg prøvde iPad i Apple-butikken, hatet jeg skjermtastaturet ( figur D ). Jeg kunne ikke skrive nøyaktig med det i det hele tatt. Det så ut til å være utenfor kalibrering; du måtte trykke på øverste venstre hjørne av tasten for å få den til å svare med det rette tegnet; hvis du trykket på den midt på tasten, fikk du en annen karakter. Tilsynelatende var den ene mangelfull, fordi når min iPad kom, fungerte tastaturet slik du forventer at det skulle gjøre det. Den er veldig lydhør, og jeg kan legge inn tekst ganske raskt med den.

Jeg tror fortsatt enheten hadde hatt stor fordel av Swype-teknologien, som jeg har på Omnia II-smarttelefonen. Jeg prøver å sveipe tastene i stedet for å løfte fingrene mellom tastene; det er en mye raskere form for "å skrive." Men selv om tastaturet kan være bedre, må jeg innrømme at det ikke suger.

Figur D

IPadets skjermtastatur kan forbedres, men det suger ikke.

7: Ser på TV

En av de første appene jeg lastet ned, på grunn av alle de fantastiske vurderingene jeg hadde hørt om det, var ABC Player. Jeg ville se hvor godt iPad-en kunne spille streaming-tv, og det viser seg at den gjør det veldig bra, i det minste på mitt raske 802.11n Wi-Fi-nettverk. (Jeg kan ikke garantere meg for 3G-ytelse.) Selvfølgelig er ulempen her at du bare får ABC-programmering, men det er flott å ta en episode du savnet hvis du har en trådløs tilkobling, og du er borte fra det store TV-apparatet . Jeg så finalen på Lost sesongen på den, og avspillingen var jevn og bildet var skarpt.

8: Lesing av bøker

Jeg har Kindle for PC-programvaren på den bærbare datamaskinen min og hadde kjøpt noen bøker, så jeg lastet ned Kindle for iPad-appen ( figur E ). Jeg logget inn på Amazon-kontoen min, og bøkene mine dukket opp der. Jeg må si leseopplevelsen på iPad er bedre enn på den bærbare datamaskinen. Formfaktoren egner seg bare til å lese, mens den bærbare datamaskinen er laget for å skrive. Å "slå" sider med berøringsgrensesnittet er også mer behagelig.

Figur E

Kindle-appen til iPad gjør lesing av ebook en fornøyelse.

Barnes & Nobles leser er også tilgjengelig for iPad, og Apple har en egen leser også, så du har mange muligheter for å gjøre din iPad til en ebook-leser. Og heller enn å bruke $ 200 til $ 300 for en dedikert leser, får du en enhet som gjør mye mer.

9: Ringe

Hva er forskjellen mellom iPad og iPhone, annet enn størrelsen? Vel, sammen med mangelen på et kamera på iPad (som er noe som suger, siden det ville være en så god enhet for videokonferanser), er det det faktum at du ikke kan ringe på den. Eller kan du det?

Skype er tilgjengelig i App Store, men den er virkelig laget for iPhone, ikke iPad. Det betyr at den vises som standard i iPhone-skjermstørrelsen ( figur F ). Du kan øke den til 2x, men så blir den uskarp. Selv om det ikke ser pent ut, fungerer det imidlertid greit. Skype-til-Skype-samtaler er gratis, men du må betale for å ringe vanlige telefoner, og du må betale mer for å få et Skype-telefonnummer for å motta innkommende samtaler.

Figur F

Du kan bruke Skype på iPad, men den er virkelig laget for iPhone
Et annet alternativ er Whistle Phone ( figur G ), som er laget for iPad. Appen er gratis, og best av alt, utgående og innkommende samtaler i USA er også gratis. Whistle tildeler deg et telefonnummer (dessverre kan du ikke velge retningsnummer, så folk som ringer deg fra fasttelefoner med gammeldags anropsplaner kan være nødt til å betale langdistanse avgifter), og samtalekvalitet via Wi-Fi var utmerket i min tester. Fangsten: Du må lytte til en reklame på 20 sekunder før den ringer ut. Det er ingen kommersielle når du får en innkommende samtale. Det koster et gebyr for internasjonale samtaler.

Figur G

Du kan ringe og motta gratis telefonsamtaler med Whistle, men det er en liten fangst.

10: "Kjører" Windows 7

Visst, iPad er kul - men jeg liker Windows. Heldigvis trenger jeg ikke gå glipp av Win7-skrivebordet mitt når jeg bruker iPad, takket være iTap RDP-appen ( figur H ). Dette er en ekstern skrivebordsklient for iPad som lar deg få tilgang til Windows 7, Vista eller XP (Pro / Business-utgaven eller over) skrivebordet og bruke alle Windows-applikasjonene dine. IPad fungerer som en (veldig) tynn klient, og all behandlingen skjer på din Windows-maskin.

Det krever litt å bli vant til, lære bevegelsene for å høyreklikke, dobbeltklikke og så videre, men når du først har fått tak i det, kan du få en illusjon av en kraftig Windows-datamaskin i en liten, skifer- format pakke. Og det suger ikke i det hele tatt.

Figur H

Med en RDP-klient-app kan du ha Windows 7-skrivebordet på iPad-en.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com