10 teknologier som bare er ødelagte

La oss innse det. Det er biter og deler av IT-verdenen som ganske enkelt er ødelagte, og vi vil sjelden komme ut og innrømme det. Noen gjør det ikke. På den annen side er jeg ikke i det minste redd for å gå fremover og peke fingeren på skam mot teknikerne og si: "Det du produserer er ødelagt!" Jeg har en tendens til å få mye tilbakeslag for dette (og like mye ros), men jeg fortsetter. Og når det er sagt, vil jeg gi deg 10 teknologibilder som bare er ødelagte.

Copyright copyright © iStockphoto.com/digihelion

1: QuickBooks

Hvis jeg noen gang har møtt en teknologi som jeg elsker og hater like, er det QuickBooks. Her er tingen: Når QuickBooks fungerer, er det flott. Men når QuickBooks ikke fungerer, er det et mareritt. Det er få programvare der ute, så fin om nettverkstilkoblingen deres. Den minste hikke kan føre til at QuickBooks gir fra seg spøkelset; og når QuickBooks gir opp spøkelset, kan dårlige ting skje. Når dårlige ting skjer i QuickBooks, kan verdifulle data gå tapt. Og vi vet alle hvor dårlige klienter er med å sikkerhetskopiere data. Det er en trist, skummel lidelseskrets som kan spiral inn i en heftig regning for en klient. Det største problemet med QuickBooks er at når den går i stykker, noen ganger er den eneste oppløsningen å installere på nytt. Men selv ved ominstallering går ting galt. Gjorde du en CLEAN avinstallering?

2: Akronis

I likhet med QuickBooks, når Acronis fungerer, er det flott. Når det ikke fungerer ... er det et mareritt. Og i motsetning til QuickBooks, er ikke Acronis-hjelpen så varm. Feilkodene byr sjelden på noe innsiktsfullt. Når den går i stykker, har stokkene en tendens til å være for kryptiske til å hjelpe. Og for å gjøre vondt verre, var ABR11 et stort skritt bakover. Selv om Acronis prøvde å introdusere nye funksjoner, samt rulle inn funksjoner fra Echo til ABR10, fikk resultatet meg til å avinstallere og gå tilbake til ABR10 på mange klienter.

3: Ubuntu Unity

Dette er et hett tema blant Linux-publikummet. Selv om ideen bak Unity var god, falt gjennomføringen av ideen flat. Du kan sammenligne utgivelsen av GNOME 3 og Unity. Begge var drastiske endringer i skrivebordsmetaforen, men bare en av dem hadde noen suksess: GNOME 3. Ideene var like, men GNOME 3 likte mer stabilitet og mer fleksibilitet (takket være utvidelser). Til syvende og sist tror jeg Ubuntu må skrape Unity og enten migrere fullt ut til GNOME 3, gi noe annet en gang (for eksempel opplysning), eller gjøre Kubuntu eller Xubuntu til standard.

4: Flash

Flash har alltid vært et problem. Det har vært et sikkerhetsproblem, et ytelsesproblem, et plattformproblem og en hodepine generelt. Dette slo virkelig hjemme da mange av klientene mine begynte å oppgradere til Flash X. Plutselig fungerte ikke avgjørende elementer i jobbene deres lenger. I de fleste tilfeller måtte jeg rulle klientene tilbake til Flash 9. Problemene med Flash går langt utover ytelse og funksjoner. For mange er Flash også et ideologisk mareritt. Det være seg ytelse, funksjoner, oppblåsthet, plattformkrig, monopoloppfatning om nettinnhold, eller hva har du, Flash har vært, og vil fortsette å være, en ødelagt teknologi.

5: Pulslyd

Pulse Audio er enda en ødelagt Linux-teknologi. Selv på de siste distribusjonsutgivelsene er Pulse Audio fremdeles problematisk. På en maskin jeg bruker kan jeg enten høre på musikk med Banshee eller spille Flash (se over) på nettet. Problemet er at hvis jeg gjør det, må jeg hoppe gjennom bøyler for å få den andre til å fungere. Klagene angående Pluse Audio er mange og utbredte. Gjør et søk etter "pulslyd suger" og se hva du kommer frem til.

6: Nettlesere

Generelt sett er nettlesere fryktelige. En gjør en ting riktig, en gjør en annen ting riktig, og en er et sikkerhetsmareritt. Men mange webutviklere ser ut til å ønske å designe for bare en av disse nettleserne! Nettleseren er en viktig del av programvaren --- det er det ingen tvil om. Med så mange nettbaserte verktøy må vi bruke nettlesere hele tiden. Men når nettlesere er ødelagt av design, gjør det den enkle handlingen å utføre et skikkelig problem. Problemet med nettlesere i dag er at utviklerne er så opptatt med å prøve å tiltrekke brukere med nye funksjoner, de glemmer å fikse funksjonene som er ødelagte. Det er den samme ol-sangen som har spilt siden 90-tallet, og det ser ut til at den aldri vil endre seg.

7: Outlook

Outlook er standarden som flertallet av selskaper og selskaper bedømmer sin e-post. Men sannheten skal sies, det er en standard full av ødelagte. Jeg skulle egentlig forord dette ved å si: "Når det brukes med Exchange." Selv om det er Exchange Ninjas som absolutt kan sette opp den magiske boksen og få den til å fungere som en mester, er de få og langt imellom. Og når Exchange er satt opp dårlig, har Outlook alvorlige problemer. På en gitt dag blir jeg møtt med klient etter klient hvis Outlook ikke kan koble til sin Exchange-server (satt opp av deres interne IT).

8: Prediktiv maskinskriving

Jeg bryr meg ikke om hvilken mobil plattform du bruker, forutsigbar skriving er fryktelig og har en tendens til å forårsake feil enn det forhindrer. Det er til og med et nettsted dedikert til morsomme prediktive skrivefeil. Inntil denne smarttelefonfunksjonen er løst, vil jeg holde den deaktivert. Tanks yule sannelig mulch.

9: Antivirus fra forbrukerklasse

Noen antivirusverktøy i forretningsklasse fungerer faktisk (Symantec Endpoint Protection er ett). Utenom det er det stort sett et skuddopptak. AVG? Nei takk. McAfee? Tuller du med meg? Det virker uansett hvilken antivirusløsning du har på en maskin, noe kommer til å komme gjennom. De fleste antivirusprogrammer fra forbrukerklassen gjør mer skade enn godt. Et av få unntak jeg har funnet fra denne regelen er Microsoft Security Essentials. Annet enn det, er det beste alternativet å bruke OS X eller Linux eller koble PC-en fra et nettverk.

10: Desktop multi-touch formfaktor

Multi-touch skjermteknologi er ganske ny. Det fungerer uansett på nettbrett, men når du prøver å flytte den teknologien til skrivebordet, fungerer den ikke. Hvorfor? På grunn av menneskekroppen. Vi er vant til (og har teknologien til) standardmonitorer, som bruker mus og tastatur. Selv om dette ikke er ideelt for det menneskelige håndleddet, skuldrene og ryggen, er det langt bedre enn å nå ut til en skjerm for å bruke multi-touch. Det vi trenger er et skrivebord med innebygd multi-touch display på en horisontal overflate. Denne stillingen vil være langt mer naturlig og ergonomisk enn noen annen og ville virkelig bidra til å gjøre multi-touch gjennomførbart og ønskelig. Men foreløpig er multi-touch på skrivebordet ikke noe mer enn en gimmick.

Flere kandidater?

Ingen av de ovennevnte ødelagte teknologiene kommer til å stoppe verden (i det minste håper vi). Men hver og en kan forårsake hodepine, avspore produktiviteten og stoppe arbeidet helt. Er det andre nåværende teknologier du tror er ødelagte og trenger alvorlig (eller til og med bare moderat) reparasjon? I så fall, del tankene dine.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com