De 10 superheltene som har mest behov for en filmstart

The Amazing Spider-Man treffer teatre i løpet av neste uke, og starter på nytt en superheltfilmfranchise som nesten ingen trodde trengte en makeover. Dobbelt frustrerende: det er mange fremragende superheltegenskaper som er desperate etter og mer fortjener en omstart av storskjerm - og vi har en topp 10 liste over sannsynlige kandidater nedenfor.

10. Shazam

Inntil nylig var han kjent som Captain Marvel, men nesten alle kaller ham Shazam, så DC Comics ga etter og omdøpte karakteren. Uansett tittel, Shazam er det perfekte skjæringspunktet mellom Harry Potter og Superman. Preteen foreldreløse Billy Batson blir tildelt av en udødelig trollmann med kraften fra seks mytiske guder og demigoder, og forvandlet ham til den voksne superhelten som kan gi ham det livet han alltid ønsket (å finne sin tapte familie) - men han bruker kreftene for å hjelpe andre i stedet. Hans nemesis er Black Adam, den gamle egyptiske krigeren som misbruker de samme evnene for egoistiske mål (mens han prøver å bringe sin døde familie og nasjon tilbake til livet). Det er en kjempeflott film før vi til og med nevner den snakende tient-sidekick. Dessuten trenger vi noe for å vaske vekk ettersmaken til det verste superhelt-TV-showet på 1970-tallet.

9. Aquaman

Ja, Superfriends- versjonen av Arthur Curry har vært den rettmessige rumpa av haltige superhelthevitser i flere tiår, men når du innser at Aquamans opprinnelse i utgangspunktet er Gladiator satt under vann - den utstøtte arvingen til tronen til Atlantis, halvbror til den skurke imposteren -som Orm som ville erobre overflaten - du begynner å se potensialet. Skriv Aquaman som en krigerkonge som er fast bestemt på å redde både overflaten og undersjøiske verdener fra gjensidig ødeleggelse - i hendene på den eneste familien han har igjen - og du har en episk action-fantasivinner på hendene. Bare vær så snill, ingen gigantiske sjøhester.

8. Cyborg

En av de mange, mange eiendommene som ble gjort dårlig av Smallville, er Cyborg i utgangspunktet The Bionic Man gjenfortalt som et urbant far-sønn-drama. Victor Stone er sønn av reservert kybernetiker Silas Stone, og den yngre Stone har så angrer på farens besettelse av teknologi at han gjør opprør, og blir en anti-intellektuell friidrettsutøver og et medlem av grensen. En ulykke (i tegneseriene var det et dimensjonelt teleporter-uhell, men filmen kan gjøre det til en enklere forbrytelse gikk galt) ser Victors mor drept mens Victor er fryktelig lemmet - reddet bare av farens teknologi. Faren og sønnen blir tvunget til å forsone seg for å bringe Victor's morders mordere for retten, underveis læring av hverandres verdener. Det faktum at Victor er supersterk og kan koble seg til enhver spion-satellitt og database på Jorden, gjør dette til en action med hjerte og smarte, forutsatt at Hollywood ønsker å gjøre det riktig.

7. Zatanna

Nok et offer for Smallville, Zatanna, er den eneste datteren til Giovanni Zatara, den verdensberømte scenemusikeren, som ukjent for publikum og hans familie, er den fremste trollmannen på planeten som er tiltalt for å avverge overnaturlige trusler som er hemmelig for dødelige øyne. Når Zatara mangler, oppdager Zatanna at hun har arvet hans mystiske krefter, ansvar, kontakter - og fiendene hans. Hun har en fengende gimmick av casting trolldom ved å snakke bakover, og et kvasi-utnyttende kostyme som kan være en tøff empowering hvis spilt på riktig måte. I sin debutfilm må Zatanna løse mysteriet med bortførelsen av faren før den apokalyps-trylleplottet som kidnappet ham kommer til uttrykk. Det er en jentekraft action-komedie med en overnaturlig vri. Kort sagt, det er Mr. & Mrs. Smith møter Percy Jackson & The Olympians . Det er verdt et skudd.

6. Svart panter

Se for deg Batman som den arvelige kongen av en afrikansk nasjon som bare har det geologiske monopolet på det mest verdifulle mineralet på jorden. It's Iron Man møter Blood Diamond, bare med mer sass. T'Challa er den kongelige liggen til Wakanda, et land sør for Sahara som er hjemsted for Vibranium Mound, kilde til det sjeldne metallet som brukes til å gjøre Captain America's uovervinnelige skjold. Han har trent siden fødselen til å både styre og beskytte folket sitt, ved å bruke forfedres (og kanskje mystiske) vibraniumvåpen om nødvendig. Han er også den første svarte superhelten i tegneseriehistorien. Hver supermakt på jorden (det være seg en nasjon eller en person) vil ha tilgang til vibran for å bygge våpen, noe T'Challa er pålagt å forhindre. Black Panther er ikke en foreldreløs, ikke en punk, ikke en klisjé - han er en perfekt anti-Blaxploitation-helt. I filmen ønsker T'Challa at folket hans skal legge igjen den primitive mystikken og bruke vibraneksport for å modernisere landet sitt, men når han blir avsatt av et kupp finansiert av utenlandske investorer, må T'Challa gi det tradisjonelle Black Panther-drakten for å bekjempe hans undertrykkere utenfor loven. Hvis Batman kan være sosialt relevant, må Black Panther være det.

5. Fantastisk fire

Fire astronauter får elementære supermakter i en stråleulykke, og bruker deretter kreftene for å bli mediakjære milliardærer som tidvis redder verden. Tja, tror du det er en kjendiskulturkommentar med ensidige linjer og eksplosjoner i det et sted? Og ja, det må være bedre enn den der Captain America spilte Human Torch. Daggryet til privat romfartøy gjør Fantastic Fours selvfinansierte romoppdrag plutselig plausibelt, og det å spille Reed "Mr. Fantastic" Richards som en hybrid Tony Stark / Richard Branson gründer techno-eventyrer kunne være betimelig når alle kommer seg ut. Å håndtere virkeligheten om at hans vitenskap om elvebåt-gambler gjorde sin beste venn og pilot Ben Grimm til den grusomme saken, ville være gripende, mens hans kone Sue må ri besetning på sin kamerahungne bror Johnny's plutselige beryktelse som Human Torch. Think The Incredibles som regissert av Paul Verhoeven. Ja takk.

4. Birds of Prey

En film etter kvinnelig myndighet med empowerment i hovedrollen med en forkrøplet eks-Batgirl som rekrutterer tidligere dame super-sidekick til et skjult ops-team som overgår fyren-heltene de en gang bar vann til. Hennes hovedagent er Green Arrows eks-kjæreste Black Canary, som ble så lei av hans vellykkede måter at hun byttet kyster og gjorde det til hennes oppgave å skjule ham i avdelingen for do-gooder. Tror Bourne Identity møter Salt ved hjelp av The Dark Knight . Det kan være episk, og kan bare være bedre enn den forferdelige TV-versjonen som flimret ut i 2002.

3. Dr. Strange

Den arrogante, men strålende kirurgen Dr. Stephen Strange mister bruken av hendene i en beruset bilulykke, og kostet ham deretter kjæresten, formuen og finesse vennskapene som ble bygget på hans materielle suksess. På vei til Østen for åndelig retrett for å finne ny mening, blir han ubevisst mentorert av den siste i en lang rekke Sorcerer Supremes - mystiske jordens vektere som alene står mellom menneskeheten og kreftene til det demoniske undergang. Når den siste trollmannen blir forrådt og myrdet av sin sjefslærling - nå i liga med den mørke guden Dormammu for å erobre verden - faller det underlig på Strange å hindre en apokalyptisk profeti han knapt forstår. Det er Harry Potter som skrevet av John Le Carre, og bare et ekte filmatisk mesterverk kan slette flashbacks fra den trippy og bisarre Strange film fra 1970-tallet.

2. Blitsen

En bisarr laboratorieulykke kobler politiforskeren Barry Allen på en eller annen måte med en ekstradimensjonell "fartsstyrke" som lar ham tenke og bevege seg med overmenneskelige hastigheter - tilsynelatende i strid med fysikkens lover. Når han oppdager kreftene sine, blir han oppmerksom på en annen operert hyperspeed - Eobard Thawne - som hevder å ha brukt hurtigstyrken for å reise tilbake i tid og "i forebyggende" mord på kriminelle som en dag vil ødelegge verdensøkonomien og miljøet. Barry må beseire en motstander bare han kan se, som kjenner kreftene bedre enn han gjør, og som kjemper for en sak som trosser konvensjonell forståelse av rettferdighet og uskyld. It's Minority Report med Primer, med flere plottvinkler og banebrytende effekter enn det tidlige 1990-tallet TV Flash noen gang har drømt om.

1. Wonder Woman

Jeg har gått med på rekorden om det uutnyttede potensialet til Amazing Amazon før, men hennes nylig oppdaterte tegneserieopprinnelse roper etter en storskjerm-tilpasning mer enn til og med den mest diehard TV-tallet fra Wonder Woman som kunne våge å drømme. Diana er den siste - og kanskje den siste - i en lang rekke barn produsert fra den greske guden Zevs romantiske dallianser med dødelige kvinner. Som sådan er hun bokstavelig talt den moderne ekvivalenten til Hercules - komplett med demigoddess styrke og parahuman krefter - som hevet av noen av de siste gjenværende acolytes av den greske panteon. De greske gudene, som tar en pekepinn fra Zevs plutselige retur til å samhandle med dødelige, bruker nok en gang mennesker som engangs leketøy, og tvinger Diana til å beskytte menneskeheten mot sin egen halvskyld. Hun er produktet av to verdener som hører til ingen av, og blir vekselvis elsket og foraktet av elementer fra begge deler. Hun er det perfekte kvinnelige ikonet, usårbar, men allikevel fallbar, en gudinne og en dødelig, Buffy the Vampire Slayer møter Clash of the Titans . Si meg at det ikke er verdt innreiseprisen.

Har du krangel med rangeringen, eller rett og slett ha en favoritt superhelt du synes fortjener et sted på listen? Kast ned i kommentarfeltet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com