10 trinn for å bygge en tilpasset verktøylinje i Word

Menylinjen og verktøylinjene som er innebygd i Word 2003 og tidligere versjoner tilbyr rask funksjonalitet. Klikk på dette, velg det og jobben er gjort. Når du bygger tilpassede Word-maler og applikasjoner, kan du bygge tilpassede verktøylinjer som tilbyr prosjektspesifikke kommandoer for samme brukervennlighet. Følg disse trinnene for å legge til en tilpasset verktøylinje i en Word-mal eller et dokument for å øke brukernes effektivitet og tilfredshet.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: Bestem behov

Det første trinnet for å bygge en tilpasset verktøylinje er å bestemme hvilke oppgaver brukerne vil ønske å utføre fra den. Formålet med et dokument eller mal vil definere disse behovene, men det er noen få tips som vil gjelde for nesten alle situasjoner:

 • Én verktøylinje kan gjøre jobben for mange. I stedet for å legge til en tilpasset verktøylinje, kan du vurdere å endre den innebygde verktøylinjen ved å legge til den nødvendige funksjonaliteten. Flere verktøylinjer er ikke nødvendigvis en god ting.
 • Bruk tilpassede verktøylinjer som grensesnitt til tilpassede oppgaver. For eksempel kan du legge til en tilpasset verktøylinje som bruker tilpassede stiler i en spesialisert mal.
 • Bruk tilpassede verktøylinjer for å kategorisere tilpassede oppgaver. I et stort program med mange oppgaver, kan det være lurt å legge til flere tilpassede verktøylinjer, som hver utfører relaterte oppgaver. Deretter viser du hver tilpassede verktøylinje etter behov.
 • Ved å legge til bare verktøyene en bruker trenger i en tilpasset verktøylinje, kan du begrense valg og eliminere feil generert av upassende forespørsler.

Generelt er det første tipset det viktigste. Bare fordi du kan legge til tilpassede verktøylinjer, betyr ikke det at du bør gjøre det. For mange verktøylinjer vil skape rot, presentere for mange alternativer og forvirre brukere. Lag en tilpasset verktøylinje som gir funksjonaliteten som er nødvendig for å få jobben gjort og ikke mer. Du kan alltid legge til flere verktøylinjer (og kommandoer) etter hvert som behov oppstår.

2: Åpne dialogboksen Tilpass

Du vil utføre nesten all tilpasningen i dialogboksen Tilpass, vist i figur A. Mens denne dialogboksen er åpen, suspenderer Word normal aktivitet. Spesielt er de aktive verktøylinjene og menylinjen i redigeringsmodus. Hvis du klikker på et ikon eller en meny i denne modusen, kan du endre det på noen måte uten å utføre oppgaven slik du klikker på det.

Figur A

Bruk dialogboksen Tilpass for å lage egendefinerte verktøylinjer og endre eksisterende.

Det er mer enn en måte å åpne Tilpass-dialogboksen på:

 • Velg Tilpass fra Verktøy-menyen.
 • ELLER høyreklikk på bakgrunnen på menylinjen eller hvilken som helst verktøylinje og velg Tilpass fra den resulterende undermenyen.
 • ELLER velg Verktøylinjer fra Vis-menyen og velg deretter Tilpass fra den resulterende undermenyen.

Åpne dialogboksen Tilpass, gå videre og klikk på noen få knappene på verktøylinjen eller prøv å få tilgang til en meny. Du kan ikke fordi disse objektene er i redigeringsmodus.

3: Generer og navngi den nye verktøylinjen

Neste trinn er å faktisk generere en ny verktøylinje. Når dialogboksen Tilpass er åpen, klikker du på Verktøylinjer-fanen og deretter på Ny-knappen. I dialogboksen Ny verktøylinje, vist i figur B, gir du den nye verktøylinjen et navn og identifiserer dokumentet (eller malen) som verktøylinjen tilhører. Hvis du legger til verktøylinjen til Normal.dot, vil den være tilgjengelig for hvert nytt dokument du oppretter. Klikk OK for å generere den nye verktøylinjen, vist i figur C. På dette tidspunktet er det bare et tomt skall. I tillegg vises verktøylinjen nederst i listen over verktøylinjer på fanen Verktøylinjer.

Figur B

Gi den tilpassede verktøylinjen et meningsfylt navn.

Figur C

Denne tilpassede verktøylinjen inneholder ingen knapper eller menyer ennå.

4: Velg en innebygd kommando

Nå er du klar til å begynne å legge til kommandoer på verktøylinjen. For å gjenskape en innebygd kommando, klikker du på fanen Kommandoer i dialogboksen Tilpass. Kategorilisten representerer de innebygde menyene og eksisterende verktøy. Velg Stiler og Word oppdaterer kommandolisten, som vist i figur D.

Figur D

Legg til en forhåndsdefinert stil på den tilpassede verktøylinjen.

5: Legg til en innebygd kommando

Etter å ha funnet den innebygde kommandoen, er du klar til å legge den til på verktøylinjen. Dra Normal til listen over kommandoer fra kommandolisten. Figur E viser innsettingsmarkøren mens du holder musepekeren over verktøylinjen.

Figur E

Dra en kommando til verktøylinjen.
Slipp kommandoen for å legge den til på verktøylinjen. Gjenta denne prosessen for å legge til ballongtekst i verktøylinjen. Figur F viser den tilpassede verktøylinjen med to stiler: Normal og Ballongtekst. Ikke klikk Lukk ennå.

Figur F

Denne verktøylinjen lar brukere raskt tilordne disse to stilene til tekst.

6: Legg til en innebygd meny

Du er ikke begrenset til bestemte kommandoer; du kan legge til en hel meny. Det er spesielt praktisk når du bygger en tilpasset verktøylinje som et primært grensesnitt. På den måten kan du tilby litt fortrolighet og funksjonalitet, samtidig som du begrenser tilgangen. For eksempel vil du kanskje at brukere skal ha tilgang til alternativene på Rediger-menyen. Gjør følgende for å legge til den innebygde menyen på verktøylinjen:

 1. Klikk på Innebygde menyer i kategorilisten (på fanen Kommandoer i dialogboksen Tilpass).
 2. Dra rediger til den tilpassede verktøylinjen og slipp den. Det er ikke plass, men ikke bekymre deg. Bare plasser innføringspunktet ved kanten som vist i figur G, så vil Word gi plass til det.

Figur G

Slipp en innebygd meny på den tilpassede verktøylinjen.
Som du ser i figur H, fungerer redigeringsmenyen på den tilpassede verktøylinjen akkurat som den innebygde redigeringsmenyen på menylinjen.

Figur H

Du kan legge til et komplett menysystem.

7: Legg til en egendefinert kommando

Å legge til innebygde kommandoer og menyer gir deg mye fleksibilitet når du lager spesielle maler for brukerne dine. Imidlertid ligger den virkelige kraften i å gi brukerne muligheten til å utføre tilpassede, men automatiserte oppgaver. Den korte ruten er å bruke et tilpasset verktøy for å utføre en makro som følger:

 1. Velg makroer fra kategorilisten, og Word vil oppdatere kommandolisten til venstre. Figur I viser makroene som er tilgjengelige for det gjeldende dokumentet.
 2. Dra en makro fra listen til verktøylinjen og slipp den, som vist i figur J.

Figur I

Dokumentets makroer er tilgjengelige.

Figur J

Legg til en makro i den tilpassede verktøylinjen.

8: Oppdater bildeteksten

Som standard er bildeteksten til den nye makroknappen ikke spesielt nyttig, så la oss endre den til noe brukervennlig. Høyreklikk på den nye makromenyen og endre Navneinnstillingen til Utskriftsveier, som vist i figur K. Bare gjenta denne prosessen for å legge til andre nødvendige makroer på den tilpassede verktøylinjen.

Figur K

Gi makroknappen et navn som brukerne vil kjenne igjen.

9: Arbeid med verktøylinjen

Når du har opprettet den tilpassede verktøylinjen, kan du manipulere den på samme måte som du gjør med de innebygde verktøylinjene. Vis brukere hvordan de skal vises ved å høyreklikke på verktøylinjens eller menylinjens bakgrunn og kontrollere verktøylinjen, som vist i figur L. Eller velg Verktøylinjer fra Vis-menyen og velg verktøylinjen. For å skjule det, bare fjern merket fra listen. For å legge til verktøylinjen, dobbeltklikker du på tittellinjen. Noen brukere vil være kjent med disse oppgavene allerede, men de er kanskje ikke klar over at de kan vise og skjule en tilpasset verktøylinje.

Figur L

Velg den tilpassede verktøylinjen for å vise den.

10: Bruk VBA for mer kontroll

Det er greit å la brukere velge og velge verktøylinjene. Hvis du imidlertid vil opprettholde mer kontroll i en mal eller et dokument, kan du bruke VBA til å skjule og vise verktøylinjer. Mulighetene er mange, men følgende prosedyre viser verktøylinjen Spesielle funksjoner når brukere åpner dokumentet:

 Sub Document_Open () 

'Vis tilpasset verktøylinje.

Kommandolinjer ("Spesielle funksjoner"). Synlig = sant

Slutt sub

Bare bytt ut navnet på en hvilken som helst tilpasset verktøylinje for å sikre at verktøylinjen er tilgjengelig. Bruk egenskapen CommandBars i følgende skjema for å skjule en verktøylinje:

 Kommandolinjer ( barname ). Visible = Falske 

For eksempel skjuler følgende uttalelse Standard-verktøylinjen:

 Kommandolinjer ("Standard"). Synlig = usant 

For å skjule menylinjen, bruk følgende uttalelse:

 Kommandolinjer ("Menylinje"). Enabled = Falske 

Akkurat når og hvis du utfører disse påstandene, er det opp til deg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com