De 10 ferdighetene du trenger for å lande en CIO-jobb

Video: Hvordan CIO kan lede digital transformasjon På Landmark CIO Summit i New York City beskrev Manjit Singh fra Clorox selskapets digitale transformasjonsinnsats, og hvordan CIO spiller en integrert rolle.

Rollen til CIO skifter, med mange fagpersoner som blir kalt til å utvikle en blanding av lederskaps-, forretnings- og teknologiferdigheter for å være spiss for digital transformasjonsinnsats.

"Det er ingen CIO-profil, " sa Ansgar Schulte, en Gartner-analytiker på CIO-teamet, nylig til TechRepublic. Mens CIOs tradisjonelt har bakgrunn i enten IT eller virksomhet, sa Schulte at han nylig har sett en økning i de som tar jobben fra markedsføring, produktutvikling og til og med HR.

"Det er vanligvis enklere for en sterk bedriftsleder å få en nødvendig forståelse av teknologiske utfordringer og ha noen mennesker i ledergruppen som hjelper til med å adressere disse, enn for en teknologisk leder å skaffe seg ikke-tekniske kompetanser som strategi og styring, " sier Schulte sa.

I et skiftende landskap er det nyttig å vite hvilken kompetanse selskaper ser etter når det gjelder å ansette en CIO. Faktisk analyserte stillingsannonser for CIO-stillingen i USA, og bestemte hvilke ferdigheter som var mest etterspurt etter rollen med den totale prosentandelen av innlegg som listet opp ferdighetene det siste året.

"Flere virksomheter omfavner digitale. Som et resultat har CIOs fått i oppgave å utvikle strategiene og initiativene som er nødvendige for å lykkes med å implementere den digitale transformasjonen i sine organisasjoner, " sa Paul Wolfe, faktisk senior vice president og leder for globale menneskelige ressurser, sier til TechRepublic. "Gitt dette ansvaret, kommer det ikke som noen overraskelse at vi ser en blanding av lederskaps-, forretnings- og teknologiferdigheter gjenspeiles i stillingsannonsene for rollen som faktisk."

Her er de ti mest etterspurte ferdighetene for CIO-er, i følge faktisk.

1. Prosjektledelse

Prosjektledere har en viktig rolle i å hjelpe organisasjoner med å oppfylle strategiske mål. En CIO med prosjektledelsesferdigheter kan hjelpe IT-teamet deres med å planlegge, utføre og overvåke prosjekter.

2. smidig

Bedrifter henvender seg i økende grad til Agile prosjektledelse for kontinuerlig forbedring av utviklingssykluser. En CIO som er kjent med Agile, kan hjelpe organisasjonen deres til å jobbe tettere med kundene og skape det rette prosjektet for å tilfredsstille deres behov, samt øke hastigheten på produktene og levering.

3. Enterprise-programvareutvikling

Enterprise-programvare brukes av organisasjoner til en rekke formål, inkludert administrasjon av eiendeler, håndtering av ordrer og kundeforhold, lagring av data i databaser og arbeid med økonomi. CIO-er med erfaring med bruk og utvikling av denne typen programvare kan bidra til å sette selskapet til en fordel.

4. Budsjettering

IT-budsjettering er et kritisk aspekt av en hvilken som helst IT-lederjobb. Noen 83% av medlemmene i TechRepublic CIO Jury sa at IT-budsjettene deres ville forbli de samme eller øke i år, og potensielt gi mer rom for å utnytte teknologien for å oppfylle forretningsmessige mål.

5. Rekruttering

CIOs kan være ansvarlige for å bygge ut et teknisk team, som er en stadig vanskeligere oppgave midt i talentmangel.

6. Business intelligence

Etter hvert som flere selskaper samler inn og analyserer data, tillater ferdigheter innen forretningsintelligens en CIO å hjelpe deres selskap med å få den mest nyttige og handlingsrike innsikten.

7. SAP

SAPs pakke med bedriftsprogramvare er populær blant mange selskaper, og CIO-er som er kjent med tilbudene som SAP HANA, kan hjelpe selskapene deres å administrere dem best.

8. VMware

VMware tilbyr cloud computing og plattform virtualisering programvare og tjenester som brukes av mange bedrifter. Igjen er det etterspørsel etter CIO-er som er kjent med disse tjenestene.

9. Datavarehus

Etter hvert som selskaper samler inn mer og mer data, hjelper det å ha en CIO som forstår datavarehusarkitekturer for å lagre og få tilgang til denne informasjonen tilstrekkelig.

10. Sharepoint

Microsoft Sharepoint er et av de vanligste verktøyene som brukes for hele bedriften kommunikasjon og samarbeid. En CIO erfaren med plattformen kan slå bakken i mange organisasjoner.

En sterk CIO-kandidat må ha en stor portefølje av ferdigheter for å møte utfordringene med enterprise digital transformasjon, sa Gianni Giacomelli, virksomhetsleder, digitale løsninger hos det globale profesjonelle serviceselskapet Genpact.

"Prosjektledelse, smidighet og utvikling av programvareprogrammer er mer tekniske ferdigheter; dagens CIOs må være mer avrundede i sine evner, " sa Giacomelli, med ferdigheter i designtenking, kundesentrisitet og datavitenskap. "De trenger å vite om bedriftsprosesser som helhet og hva selskapets kunder ønsker."

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com