10 tegn på at personalet ditt er i ferd med å myre

Du har alltid kjørt et tett IT-skip. Men i det siste går det ikke så bra. Du har skredd opp klientene dine, noe som dramatisk økte personalets arbeidsmengde. Og nå kjører din glattløpende operasjon av skinnene. Det sannsynlige sluttspillet for kontinuerlig å overarbeide dine ansatte er et mytteri. Mange ganger kommer det uten forvarsel. Det store spørsmålet her er, hvis du kjente advarselsskiltene, ville du gjort noe med det?

Som noen som har vært på begge sider av dette katastrofale gjerdet, er jeg her for å dele noen indikasjoner på at et mytteri er i ferd med å ramme. Hvordan du reagerer vil ha en direkte innvirkning på hvordan selskapet overlever vekst, svinn og alle de typiske hindrene knyttet til å drive en IT-avdeling eller konsulentvirksomhet.

1: hvisket historier om vei

Nesten alle har vært en del av dette. Du går inn i et rom og diskusjonene blir til hvisking, som raskt dør av. Når hviskene blekner, skurrer de involverte seg bort til avlukkene eller kontorene sine, for aldri å fortelle historien sin igjen (i det minste mens du er i nærheten). Disse hviskene er ofte av ve eller til og med sinne rettet mot deg, ledelsen av selskapet eller selskapet selv. Hvis disse hviskede fortellingene om ve fortsetter (eller verre, vokser), kan du satse på at et mytteri er i verkene.

2: Suit-and-tie-affære

Denne er klassisk. Hvis dine ansatte har en tendens til å kle seg uformell hver dag, og ingensteds rapporterer de for arbeid kledd i dress og slips (eller skjørtdrakt), er sjansen stor for at de snavt kledde ansatte har jobbintervjuer. Dette er spesielt farlig når det skjer og medarbeidere ikke får det opp. Når de ansatte er tause i dress-and-tie-sakene, vet du at de alle er klar over hva som skjer. På dette tidspunktet har du sannsynligvis et stille mytteri på hendene, og det kan være for sent for noen av de ansatte.

3: Sykt dag fiesta

IT-proffene har en tendens til å ikke ta mye sykefravær. De vet hva som er på linjen hvis de gjør det. Når sykedagene begynner å komme i klumper (spesielt når det skjer med flere ansatte), når folk et kokepunkt og gjør alt de kan for å hindre å sprenge på stedet - eller de unngår dress-and-tie-saken helt. Når sykedagene begynner å hoper seg opp, kan du satse på at noe mye verre er i horisonten.

4: Helt ufullstendig

Et av de farligste skiftene innen IT er når de ansatte plutselig slutter å fullføre jobber. De ufullstendige jobbene hoper seg ikke bare opp, men gir etter hvert mer arbeid og stress for andre ansatte. Når det skjer, vil mytteriet starte innen, men vil til slutt nå utenfor murene dine. Klienter vil begynne å klage, og ordet vil spre seg. Hvis du ser at mange jobber ikke blir ferdige (spesielt hvis dette er en vesentlig endring i oppførsel), bør du umiddelbart anta at uenighet bygger seg blant gradene.

5: Kompetanse nosedive

Relatert til det helt ufullstendige: Hvis kompetanse tar et noseive uten noen åpenbar grunn, er noe galt. Enten har dine ansatte nådd det punktet der de rett og slett ikke bryr seg, eller deres hjerter og sinn er andre steder. Uansett er dette farlig territorium fordi det vil ha en umiddelbar innvirkning på din evne til å drive en bedrift.

6: Opptrapping av argumenter

Begynner medarbeiderne å krangle med deg mer og mer? Er det ansatte som aldri kranglet før de begynte å krangle? Disse argumentene blir drevet av noe i selskapet - nærmere bestemt ulykkelige ansatte. Hvis en håndfull (eller flere) medarbeidere krangler hvert eneste poeng de kan, er det et sikkert tegn på at noe er i ferd med å koke opp fra dypet. Det vanskeligste med dette problemet er at sjansene dine for å vinne noen av disse argumentene er tynne. Best å finne roten til problemet før du prøver å støtte det sinte personalet.

7: Sosial bevissthet

Virker det som om de ansatte bruker mer tid på sosiale nettverk enn normalt? Og for å gjøre dette mer uttalt, bruker de den tiden på kontoer på sosiale nettverk som du ikke er en del av? Hvis du ikke kan se deres sosiale feeds, er det mulig de surrer ut på forholdene på arbeidsplassen deres. Dette er et vanskelig område fordi du ikke vil trå på privatlivet deres, og heller ikke vil virke paranoid (som bare vil føre til opprøret). Du kan selvfølgelig blokkere sosiale nettverk fra arbeidsplassen, men det kommer ikke til å hindre dem i å lufte seg når de kommer hjem. Det andre laget av denne ekle kaken er at ordet vil spre (og spre seg raskt) av misnøye til de ansatte. Den slags tilbakeslag kan ha alvorlige konsekvenser.

8: Den furede pannen

Finner du flertallet av de ansatte gå rundt med panne øyenbrynene? Oppførsel av dine ansatte i løpet av arbeidsdagen sier ganske mye om deres velbefinnende tilstand. Men det er ikke bare i ansiktsuttrykkene - det er i ordene de bruker og hvordan de bruker dem. Hører du en økning i banning som brukes på arbeidsplassen? Alt dette peker på en sentralisert dem - misnøye. Hvis de ansatte forblir misnøye, vil mytteriet følge.

9: Unngå mye

Unngår de ansatte deg for enhver pris? Forlater de rommet når du kommer inn? Hvis det ikke bare er deg, unngår de ansatte noen innen ledelse eller høyere? Ta dette et skritt videre: Unngås plikter? Regler? Etikette? Kontakt med klienter? Disse typer unngåelser bør tas på alvor - spesielt når det er masse. En skriking av plikter innimellom sier en ting; når det blir vanlig (og av flere ansatte), er noe galt.

10: Sent ankomne

Har dine ansatte begynt å ankomme for sent å jobbe? Begynner kundeplanene disse forsinkelsene? Ser det ut til å komme med flere og merkeligere unnskyldninger for å være for sent? Hvis dette er tilfelle (og det er utbredt), bryr personalet ditt ikke lenger. Hvis ikke denne typen apati blir behandlet, vil det føre til en alvorlig moralnedgang - spesielt med de resterende få som bryr seg. Og hvis du ikke kan få roten til problemet, vil det oppstå et mytteri.

handle nå

Det er visse situasjoner som ikke kan unngås, og det vil alltid være ulykkelige ansatte. Men når de færreste blir de mange, ser du på et selskapsomfattende oppstand som kan avvikle deg mer enn du kanskje forventer. Ikke la situasjonen din nå denne kritiske massen. Når du får øye på skiltene, gjør du tiltak for å komme til kjernen i saken.

Andre tegn?

Har du noen gang funnet deg selv midt i en fullstendig blåst IT-oppstand? Hvilke tegn på forestående mytteri vil du legge til denne listen?

Registrer deg automatisk på TechRepublic's 10 Things nyhetsbrev!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com