10 gjenoppta feil å unngå

Det er ett mål for din CV: Å vise en potensiell arbeidsgiver hvorfor du er den beste personen for jobben. Imidlertid er det så mange ting som kan komme i veien for det som skal være en klar beskjed. Her er ti av de vanligste feilene som blir gjort i CV.

1. Fokuset ditt er galt

Dette kan være et av de vanskeligste konseptene for jobbjegere å forstå, men CVen er ikke noe du lager selv . Du oppretter den, formaterer den og organiserer den slik at det er enkelt for en ansettelsesansvarlig å måle din passform til jobben han eller hun tilbyr. Det er viktig å skreddersy din CV til hver jobb du søker på. Jeg lover deg at ingen ansettelsesansvarlig skal studere CVen din for detaljer som vil gjelde for jobben. CVen din må gjøre dem åpenbare.

Hvis du for eksempel søker på en prosjektlederposisjon, kan du fremheve erfaring og prestasjoner som viser din kompetanse innen prosjektledelse, selv om du må bytte til et funksjonelt CV-format for å gjøre det. Mens hoveddelen av arbeidserfaringen din kan være i teknisk support, er det virkelig ikke aktuelt for jobben du har, så ikke konsentrer deg om den daglige minutiae. Konsentrer deg i stedet om de tilfellene der du demonstrerte lederskap, oppfinnsomhet og organisasjonsevner.

2. Du har skrivefeil i CVen

Ansette ledere har en lav terskel for å fortsette bloopers. En fersk undersøkelse på working.com hevder at en av fire ledere vil kaste en CV i søppelkurven hvis de oppdager en skrivefeil. Men noen ganger kan til og med de mest forsiktige menneskene savne en skrivefeil eller to. Her er noen tips for å sikre at du sender ut uberørte kopier av CVen:

 1. Verve detaljorienterte familiemedlemmer, venner eller mentorer for å korrekturles din CV og gi ærlige tilbakemeldinger.
 2. Ta en timeout. Før du sender inn CV-en din, ta en pause og kom tilbake til den med et nytt sett med øyne. Du kan fange noe du savnet første gang.
 3. Skriv ut en kopi. Det er lett å overse skrivefeil eller formateringsfeil når du leser en CV på en skjerm, så skriv den ut for gjennomgang.
 4. Prøv et nytt perspektiv. Noen ganger hopper lesere utilsiktet over deler de har lest tidligere. Gå gjennom CVen bakover for å unngå å unngå dette problemet. Du kan "lese" den fra bunn til topp, eller fra høyre side av en linje til venstre. Dette tar bort den mentale forventningen som noen ganger lurer oss til å tro at et ord er stavet riktig osv.
 5. Les det høyt. Dette kan også hjelpe deg med å finne setninger som ikke gir mening.

3. CVen er for lang

Det er alle slags meninger om hvor lang tid en CV skal være. De fleste sier for å holde den på en side, men mange sier at to sider er OK, spesielt hvis du har 10 eller flere års erfaring relatert til målet ditt, eller du trenger plass til å liste og bevise dine tekniske kunnskaper.

Uansett er målet å holde din CV mager, men meningsfull. Liste bare opp dine salgssteder som er relevante for den aktuelle jobben, og gi slipp på noen detaljer som ikke har betydning for ditt nåværende mål. Du har kanskje blitt dyktig i Windows NT i en tidligere jobb, men det er ikke noe som vil ha betydning for en jobb i dag.

4. CVen din er ikke veldig "lesbar"

Ikke undervurder CV-formateringen. Tenk på at noen ansettelsesledere må se gjennom hundrevis av CV for hver stillingsåpning. Tenk også på at arbeidsgiverne vanligvis bare tar trettifem sekunder å se på en CV-side før de bestemmer seg for å beholde eller forkaste den. Du bør designe din CV slik at arbeidsgivere enkelt kan lese dokumentet og behandle informasjon raskt.

For å bedømme formateringen av CVen din, må du stille deg disse spørsmålene:

 • Bruker jeg for mange skrifter? Det er best å holde seg til en eller to skrifter. Du kan variere størrelsen og legge til fet skrift om nødvendig for å få overskrifter til å skille seg ut, men ikke gå over bord. Du vil ikke at CV-en din skal se ut som en løsepenger som er bygd ut av avisutklipp.
 • Overdriver jeg vektleggingen? Som jeg sa i det forrige punktet, kan du lage vekt ved å bruke fet skrift, kursiv, understreking, osv. Imidlertid vil du ikke blande metoder eller overutnytte dem. Du vil for eksempel ikke ønske å KAPITALISERE, ITALISER, OG UNDERLINE tekstbiter. Det er overkill og vanskelig for øynene.
 • Er det for mye tekst på siden? Det er ikke noe mer skremmende for en korrekturleser enn blokker med tett tekst på en CV. Her er noen ting du må huske på: Angi marginene til omtrent 1 tommer rundt deg, bruk punktpunkter for å dele opp avsnitt av tekst som viser resultatene dine, og sørg for at seksjonene dine er forskjellige. Ikke vær redd for hvitt rom! Hvis du må velge mellom innpakket tekst og en ekstra CV-side, kan du gå med sistnevnte.
Du kan se i figur A hvor mye mer lesbar listen over prestasjoner er når du blir satt inn i kuler atskilt med hvitt rom.

Figur A

5. Navnet ditt vises i Word-overskriften

Navnet ditt skal vises tydelig på toppen av CVen, men selv om det ser litt kult ut, bør du unngå å bruke Words toppfunksjon (se figur B ) for denne informasjonen. (Ved å bruke Words topptekstfunksjon vil navnet ditt vises automatisk øverst på hver side av CVen din.) Problemet er mye skanningsprogramvare som brukes av HR-avdelinger, og vil ikke fungere på topptekster og bunntekster, så CVen kan gå tapt i tilfeldig rekkefølge.

6. CVen din inkluderer ikke nøkkelord

Det er et uheldig livsfakta at mange organisasjoner bruker skanningsprogramvare (nevnt over) når de skal fortsette. Dette gjøres ofte som det foreløpige trinnet i å luke ut personer som har kvalifikasjoner og erfaring ikke stemmer overens med jobben som blir fylt. Så vær veldig sikker på at du pepper CVen din med relevante nøkkelord. Det vil si, ikke bruk en i hver setning, og ikke bruk nøkkelord du ikke har erfaring med bare for å snike deg inn under radaren. Før eller siden må du eie opp. Selve stillingsbeskrivelsen er det beste utgangspunktet for å finne relevante nøkkelord.

7. Du lister opp opplevelsen din i stedet for dine prestasjoner

Først av alt, bruk aldri uttrykk som "plikter inkludert" eller "ansvar inkludert." Disse listene viser bare hva som sto i stillingsbeskrivelsen din. de sier ikke om du gjorde det bra eller ikke. Og de viser ikke hvordan du skilte deg ut fra de andre menneskene i selskapet ditt som gjorde de samme tingene.

For å hjelpe deg med å skrive ditt ansvar til prestasjoner, prøv å spørre deg selv:

 • Hvilke spesielle ting gjorde jeg for å skille meg ut?
 • Hvordan gjorde jeg jobben bedre eller annerledes enn noen andre?
 • Hva gjorde jeg for å gjøre det til mitt eget?
 • Hva var noen problemer eller utfordringer jeg sto overfor?
 • Hvordan løste eller overvinne jeg disse problemene?
 • Hva var resultatene av min innsats?
 • Hvordan hadde selskapet fordel av resultatene mine? Har det for eksempel tjent eller spart penger eller spart tid?

Det kan hjelpe å bruke en prestasjonssporermal som denne tilgjengelig fra TechRepublic.

8. Du bruker vage verb og subjektive adjektiver

Unngå for enhver pris de abstrakte verbfrasene som "Assisted with ..." eller "Handled ..." eller "Managed ...." Disse setningene kan bety nesten hva som helst. Hver gang du blir fristet til en av disse setningene, spør deg selv hvordan ? Hvordan hjalp du til med noe? Hva gjorde du egentlig? Prøv også å bruke mer dynamiske ord som "konstruert, " "koordinert", "bestemt", "etablert", "henrettet", etc.

På den samme billetten er det veldig enkelt å si at du "dyktig har fullført" en eller annen oppgave, eller at du har "ekstraordinære menneskeregenskaper." Men med mindre du kan støtte disse påstandene med konkrete bevis, er det bare du som sier noe godt om deg selv. Så forklar hvorfor fullføringen av oppgaven din var dyktig. Kom det inn under budsjett og innen tidsbegrensninger? Hvilke bevis har du for de store menneskers ferdigheter? Ble du anerkjent for dette på noen måte? Ble du tildelt flere sluttbrukere enn andre ansatte? Enhver detalj som du kan tilby som forklaring vil hjelpe.

9. CVen din er som alle de andre

Vi sier ikke at du bør få deg til å skille deg ut ved å formatere hele CVen med en kursiv skrift. Vi sier at siden en teknisk proff, vil en potensiell arbeidsgiver sannsynligvis forvente noe mer avansert. Mot dette målet bør du vurdere:

 • Inkludert en lenke til din online portefølje. Nettporteføljer kan være alt fra en blogg eller et nettsted, til en dedikert løsning (noe som bare er en portefølje, uten noe ekstra). Gjør det til noe som laster raskt, er visuelt profesjonelt og viser frem dine prestasjoner, oppdragserklæring, karriereutvikling og evne til lederskap. Før du legger lenken i CV-en, spør deg selv hvor godt nettstedet svarer på spørsmål potensielle arbeidsgivere kan ha om deg.
 • Legger til en QR-kode. En QR (hurtigsvar) -kode er et todimensjonalt, strekkodelignende bilde (sett i figur C ) som, når den er skannet, leder potensielle arbeidsgivere til nøye utvalgte, tilpassede websider for mer informasjon om en arbeidssøker. Det er en teknisk kunnskapsrik måte å illustrere styrkene dine på.

Figur C

10. Du ligger / overdriver CVen din

Beslutningstakere foretar rutinemessig bakgrunnssjekker og online forskning for å bekrefte en CV. Og noen ganger kan det de finner ut pinlig skamme deg; en leksjon lært på den harde måten av tidligere administrerende direktør Scott Thompson. I det minste ikke kreve utdanning som du ikke har. Men du bør også være forsiktig med å overdrive all erfaring du har. Det kan ta bare noen få målrettede spørsmål i et intervju for å avsløre bedraget ditt.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com