10 krav til den perfekte lederen

Har du ikke ønsket deg minst en gang at du kunne ansette din neste sjef? Du kan vinne lotteriet, kjøpe selskapet og gjøre nettopp det. Men sjansen er stor hvis det skjedde, ville du være utenfor døren på kortere tid enn det tok å velge tallene.

Noe av det fantastiske ved å være forfatter er at jeg ikke trenger å vinne i lotto for at dagdrømmene mine skal bli virkelighet. I landet Norxodd får teamet mitt og jeg lage annonsekopien for å ansette vår neste leder, gå gjennom listen over kandidater, intervjue de endelige valgene og velge den beste personen for jobben. Her er kravene jeg har valgt til den perfekte manageren, i "hjelp ønsket" format.


1: Vær en "folkeperson"

Norxodd er mennesker og vi leter etter ledere som liker mennesker. Du bør være komfortabel med konfliktløsning. Du bør vite hvordan folk jobber og vite hvordan du kan motivere teamet ditt. Hvis du er bedre med datamaskiner enn folk og forstår Klingon bedre enn engelsk, er du ikke en god passform for ledergruppen vår. Vi kan imidlertid ha en åpning i vårt kommunikasjonssenter og foreslår at du sender oss din CV / CV via e-post med ordene "CSC MAIL ROOM" på emnelinjen. En god sans for humor er også et must-have attributt.

2: Vær visjonær

Kan du se fremtiden? Vi trenger ledere som kan identifisere det neste produktet eller tjenesten som vil være etterspurt og bringe det til live. Du bør være målrettet og effektivt bruke ressursene dine til å "skape det uvanlige." Hvis definisjonen av "visjonær" er muligheten til å se ut et stort bildevindu på et hjørnekontor, vil du være lurt å se for deg din karriere med et annet selskap.

3: Vær en god formidler

Du skal være i stand til å kommunisere effektivt ved hjelp av alle metoder, inkludert visuelle presentasjoner, offentlige taler, e-post, telekonferanser og ansikt til ansikt. God kommunikasjon er en toveis gate. Det kreves at du rutinemessig oppdaterer dine ansatte på deres og teamets ytelse. Du vil kommunisere alle tilbakemeldinger fra toppledelsen og kundene og gi statusinformasjon når du blir spurt om det. Ansatte vil gi tilbakemeldinger via en prosess som heter "Ranger sjefen din", som vil gjøre det mulig for ledere å forbedre ytelsen.

All informasjon hos Norxodd deles likt mellom alle ansatte. Bortsett fra informasjon om privatpersonell, har vi ingen hemmeligheter mellom lojale Norxodd-teammedlemmer. God kommunikasjon inkluderer ikke roping, forbannelse, kasting, trussel eller annen form for fysisk eller verbal mishandling. Som svar på de siste spørsmålene vi har mottatt på vårt kommunikasjonssenter, bruker vi ikke Pneumatic Tube Transport for intern kommunikasjon.

4: Vær teknisk dyktige

Produktene vi lager hos Norxodd er teknisk kompliserte. Du trenger ikke å kunne kode i C #, men du skal kunne gi teknisk veiledning og bestemme de beste strategiene og metodene for å lykkes. Og nei, å ha sett Happy Feet eller the March of the Penguins kvalifiserer deg ikke som teknisk dyktig i Linux.

5: Sett dine ansattes behov først

Vi trenger ledere med en uselvisk holdning som er villige til å falle på sverdet deres (figurativt ikke bokstavelig talt) for å imøtekomme personalets behov. Å klatre på bedriftsstigen bør komme på andre siden av behovene til de som jobber i ugresset. Vår filosofi her på Norxodd er at lederne våre lykkes best ved å tilfredsstille behovene til teamet deres. For eksempel vil du bli bedt om å tilby verktøyene teamet ditt trenger. Hvert kvartal vil du få en bonus du kan dele ut slik du ønsker. "Useløshet" betyr å gi disse midlene til topputøvere og ikke bruke dem til en runde golf med sekretæren.

6: Oppmuntre til teamarbeid

Teamarbeid er viktig hos Norxodd. Ikke bare er du pålagt å oppmuntre til den beste praksis for å bygge teamarbeid, du regnes som en del av teamet. Vi har ingen dører på Norxodd som du kan gjemme deg bak. Vi har faktisk ingen tradisjonelle kontorlokaler for ledere - det kreves at du sitter og jobber med dine ansatte. Du vil bli assistert av en sekretær som vil tilby sekretærtjenester til alle teammedlemmer, ikke bare til deg. Bare for rekorden har vi dører på alle konferanserom og bad, men det å bruke enten som et permanent kontor anses som "uakseptabel oppførsel."

7: Led med eksempel

De beste lederne er et eksempel på Norxodd. Alle ledere er pålagt å kle seg og opptre profesjonelt til enhver tid og være tilgjengelige for å gi veiledning og hjelp når det er nødvendig. Å lede som eksempel betyr å jobbe sent og i helgene med dine ansatte, parkere med dine ansatte og bruke samme vaskerom som dine ansatte. Det handler om å gjøre i stedet for å pontifisere - og gjøre det rette. Vi vurderer å lede teamet ditt utfor en klippe som feil ting - feilførte lemminger trenger ikke å gjelde.

8: Behandle dine ansatte som profesjonelle

Du bør ha tillit til teamets ferdigheter til å bestemme de fleste saker av seg selv med bare din veiledning, etter behov. Vi behandler enhver ansatt som en profesjonell som ikke trenger øyeblikkelig tilsyn. Du vil se over arbeidsmengden din og ikke over de ansattes skuldre. Og er ikke det en trøstende tanke.

9: Oppmuntre til profesjonell vekst

Det forventes at alle ledere skal utvide sine ferdigheter og deres teammedlemmer. En av våre mottos her på Norxodd er "Vær mer enn du er." Nei, det mottoet vises ikke utenfor selskapets kafeteria. En annen av våre mottoer som oppmuntrer til profesjonell vekst er "Fortsett fremover" - og den vises stolt i kantina og på dashbordet til alle firmakjøretøyer.

10: Gjør noe spesielt

Det er ikke nok å tilfredsstille alle kriteriene ovenfor. Du må også gjøre noe spesielt for dine ansatte som:

  • Vil bli husket kjærlig flere tiår fra nå.
  • Kan deles av hele gruppen.
  • Ikke bryte budsjettet.

Hos Norxodd tror vi at livet er for kort til ikke å ha det litt moro underveis. De fleste av livene våre blir liggende med å sove, etterfulgt av tiden med å jobbe. Vi krever derfor at lederne våre skaper en atmosfære av moro (på arbeidsplassen, det vil si ikke i sengen). En god leder er også innen minneskapingsbransjen. I det store tingenes opplegg er en manager som ikke skaper lykkelige minner, en fiasko i livets spill.


Bunnlinjen

Det kan være morsomt å se etter den perfekte sjefen. Selvfølgelig forventer jeg at du "reklamerer" for moroa ved å inkludere jobbkravene dine .

Et ord av forsiktighet: I ett selskap hadde teamet mitt og jeg privilegiet å intervjue søkerne som ønsket å bli vår neste veileder. Jeg la vekt på at jeg forventet at vår veileder skulle være tilgjengelig for å hjelpe på noen måte han eller hun kunne for å oppfylle vårt teams mål. På en eller annen måte gikk det kravet tapt etter leien. Jeg tilskriver dette hevelsen i hodet og presset på den prefrontale cortex som ofte følger av å lande en lederposisjon. Jeg har løst det problemet. I Norxodd har teamet mitt og jeg makt til å skyte.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com