10 anbefalinger for å jobbe i et VMware ESX-miljø

Virtualisering bringer muligheter som tidligere var uhørt, eller i det minste vanskeligere å oppnå med fysiske systemer. De fleste likestiller ikke IT med kreativitet (i det minste utenfor feltet), men jeg har funnet ut at det å jobbe med virtuelle systemer har presentert alle slags kreative scenarier. Muligheten til enkelt å duplisere virtuelle maskiner; å ta stillbilder for å lagre gjeldende systemstatus og "rulle tilbake" til dette tidspunktet senere; å snurre opp og få ned testsystemer i løpet av få minutter - alt dette har frigjort IT-ansatte for større og bedre ting. Som mange tidsbesparende utviklinger innen teknologi har jeg funnet at virtualisering ikke har redusert antall ansatte, men faktisk økt det siden det åpner døren for flere alternativer.

Jeg har jobbet med VMware-miljøer i noen år nå, og bruker for tiden mye praktisk tid med 5.1. Her er noen tips jeg har satt sammen basert på de daglige opplevelsene mine, ved å bruke VMware vSphere-klienten for Windows.

1. Vær forsiktig når du kloner Windows-systemer på et domene

Vi har flere virtuelle maskinmaler for Windows XP, 7 og 2008. For øyeblikket lar jeg dem alle være utenfor domenet, og holder dem i standarden WORKGROUP i stedet. Vi knytter dem til domenet etter kloning av dem, fordi rare ting kan skje når du kloner operativsystemer som er koblet til et Active Directory-domene. Klonen eller det opprinnelige domenemedlemmet kan oppstå påloggingsproblemer siden det nå er et håndsett. Problemet skyldes det faktum at hver Windows-datamaskin har en unik ID - eller for å være presis, en SID (Security Identifier). Dette er som et fingeravtrykk, og det er annerledes for alle Windows-datamaskiner, eller rettere sagt burde det være for at ting skal fungere ordentlig. Mark Russinovich XP, Windows 7 og http://www.codeproject.com/Articles/45365/How-to-Sysprep-Windows-2008-Servers

Bedre ennå, kan du konfigurere disse alarmene slik at du får direkte varsling når problemer oppstår. Klikk på VCenter-systemet ditt, og velg deretter kategorien Alarmer og klikk på Definisjoner (til høyre for Visning):

Figur B

http://www.codeproject.com/Articles/45365/How-to-Sysprep-Windows-2008-Servers

Du kan åpne hver alarm for å se detaljer og angi ønsket konfigurasjon:

Figur C

Klikk på Triggers-fanen for å angi betingelsene du vil sette på plass:

Figur D

I dette eksemplet vil jeg stille Host CPU-bruksalarmen til å definere en advarsel hvis prosentandelen er 75 eller over i 5 minutter, og sende et varsel hvis prosentandelen er 90 eller over på samme tid.

Jeg kan spesifisere rapporteringsbetingelser for å gjenta alarmen hvis prosentandelen endres, samt om alarmen skal gjenta:

Figur E

Til slutt kan jeg spesifisere riktig handling å ta - i dette tilfellet for å sende en e-post om varsling:

Figur F

I skjermbildet over satte jeg e-posten til å gå ut hvis tilstanden endres fra advarsel (gult utropstegn) til varsel (rødt utropstegn). Du kan stille inn varsler hvis tilstanden endres fra normal til advarsel, advarsel til varsel, varsel tilbake til advarsel eller advarsel ned til normal.

Du kan også legge til alarmer til en virtuell vert ved å høyreklikke på den, velge Alarm og deretter legge til alarm (eller klikke på VM og trykke på Ctrl-M). Du kan deretter administrere disse individuelle alarmene ved å bruke fanen Alarm for den verten.

Jeg anbefaler på det sterkeste at du angir alarmer for disklagring på datalagrene dine (så vel som andre kritiske elementer). Få ting er skumlere enn å gå tom for diskplass i et virtuelt miljø der flere maskiner kan gå ned i det scenariet.

7. Få en grundig oversikt over VM-vertene dine

Det er nyttig å se størrelsene på de virtuelle maskinene dine for å følge med på hvilken lagringsplass som blir brukt eller å se hvilke virtuelle maskiner som ligger i hvilken datalager. Trykk Ctrl-Shift-D for å få frem "Datastores and Datastore Clusters" -visningen i vSphere-klienten:

Figur G

Klikk på virtuelle maskiner-fanen, så kan du få et nærbilde av de virtuelle systemene og deres status:

Figur H

8. Dra nytte av innebygde ytelsesteller

Jeg må innrømme at jeg aldri var tilhenger av ytelsestellene som er tilgjengelige i Windows-systemer. De virker for kløne og tungvint til å sette opp. VMware tilbyr noen ytelsesdetaljer under Performance-fanen til hver VM, som kan gi deg et raskt og enkelt glimt av hvordan den virtuelle verten kjører:

Figur I

Figur J

9. Bruk øyeblikksbilder ... men fjern dem senere

Øyeblikksbilder gjør virtualisering morsom, siden du kan gjenopprette en vert til en tidligere tilstand etter at du har fullstendig manglet den (forhåpentligvis bare gjennom eksperimentering på en testvert, men du får bildet). Øyeblikksbilder er imidlertid ikke uten prislapp - de tar diskplass og bremser kloningsprosessen, så de bør fjerne dem, men sørg for å teste disse først og ikke kjør sistnevnte med mindre du er positiv til øyeblikksbilder trenger ikke.

10. Kjenn databasen din

VMware ESX-miljøet har en database, enten den kjører på Oracle, en SQL-forekomst eller til og med IBM DB2. Hvis den databasen har problemer, vil også de virtuelle maskinene dine. Hvis du er heldig, kan det hende at VM-er fremdeles kjører i tilfelle en databasefeil, men jeg har sett scenarier der noen virtuelle verter gikk hardt ned - og de kunne ikke hentes opp igjen med en gang siden databasen hadde problemer.

Bli kjent med hvordan databasen din fungerer, hvor den ligger, hvordan du støtter den, og alle andre relevante detaljer i tilfelle det oppstår problemer. Mange system- og nettverksadministratorer har sterke røtter i et område og svakere erfaring i et annet. Hvis databaser ikke er din greie, kan du lære alt du kan om den som sitter under VMware-systemene dine, slik at hvis (når) dagen kommer når du må støtte den, ikke vil du snuble blindt gjennom Google-søk. Jeg har sett problemer der en SQL Server Express-database som ble brukt til VMware nådde grensen på 4 Gb for deretter å slå seg av.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com