10 grunner til at jeg (stort sett) elsker sluttbrukerne mine

Tro det eller ei, dette er ikke tungen i kinnet. Det er faktisk grunner til å elske sluttbrukerne dine. Og selv om vi noen ganger ikke klarer å vise den kjærligheten, skal vi ikke benekte at den er der. Denne bransjen kan tygge deg opp og spytte deg ut. Og når du mister menneskets årsak og resultatene av din innsats, blir det lett å rulle over og gi opp. Hvordan unngår du det? Du godtar at noen av sluttbrukerne dine er ganske gode mennesker som er verdige til beundring og vennskap.

La meg fortelle deg noen av grunnene til at jeg elsker sluttbrukere (noen av dem ... ikke alle). Kanskje noe på denne listen vil inspirere en ny funnet kjærlighet og respekt for å hjelpe deg å komme deg gjennom de vanvittige vanskelige tider.

1: De respekterer oss

Sluttbrukerne dine respekterer faktisk ferdighetene dine. De har ikke kunnskapen du har, og de fleste av dem klarte ikke engang å utføre jobbene sine hvis det ikke var for ferdighetene dine. Og de vet det. Hvis du glemmer dette og bare ser på dem som parasitter, vil ting gå raskt nedover.

2: De gir oss jobbsikkerhet

Sluttbrukere er grunnen til at vi alle har jobber (vel, det og Windows 'tilbøyelighet til å bryte). De er vårt brød og smør, og når de forverrer oss, må vi fremdeles finne kjærlighetsnålen i høystakken - selv om den nålen er ideen om at de direkte hjelper til med å sette mat på bordet og takene våre over hodet.

3: Det er vår jobb

Tenk på det på denne måten: Du kan enten behandle sluttbrukerne dine som fienden og risikere jobben din, eller du kan behandle dem som en alliert og holde jobben din trygg. Du trenger de sluttbrukere på din side - uansett hvor udugelige, patetiske eller uvennlige de noen ganger virker. Noen ganger kan det være lurt å hån mot dem, skrike til dem, til og med dekke dem. Ikke. Jobben din avhenger av din evne til å se sluttbrukerne som venner, ikke fiender. Vær snill mot dem og etter hvert vil de være snille tilbake. Og til slutt vil du fortsatt ha jobben din.

4: De er noens mor / far

Dette kommer til å høres dumt ut, men det hjelper å huske at sluttbrukere kan være noens mor eller far. Bare fordi du kanskje ser dem i ett bestemt lys, betyr ikke det at det er den eneste siden de har. Hvis du behandler dem som om de ikke er noe annet enn altfor krevende rykk, kommer du til å slutte med fiender. Behandle dem som om de er din (eller noens) mor eller far, og resultatet blir langt mer behagelig.

5: De hindrer at ting blir kjedelig

Hvis din eneste jobb var å barnevakt på en serverfarme, ville livet bli veldig kjedelig, veldig raskt. Men sluttbrukere legger til variasjon i livene våre. Hver dag er det en ny utfordring. Gitt, de fleste av disse utfordringene er "Jeg kan ikke trykke!" eller "Hvorfor får jeg ikke e-post?" Men noen ganger trekker sluttbrukere frem et problem som får deg til å klø i hodet. Og la oss innse det: Det er problemene du elsker.

6: De er alle smiler, hele dagen

Det er riktig. Sluttbrukere er alle smil hele dagen! De elsker å jobbe i avlukkene sine som laboratorierotter i et eksperiment som ble forferdelig galt. Og når datamaskinene deres går i stykker, er det den beste godbiten noensinne. Ok, egentlig ikke. Sluttbrukere smiler ikke alltid. De er ikke alltid glade. Men når de er lykkelige, hjelper de med å få dagen til å gå raskere. Mange ganger har jeg hatt en sluttbruker som virkelig lager dagen min bare ved å smile til meg når jeg ikke forventet det. Dette er spesielt når du har de utvalgte få sluttbrukere som er hyggelige uansett hva som skjer. Du skulle tro at de var Steve Martin med en banjo!

7: De kan gi tilbake fordelen

Noen sluttbrukere jobber i avdelinger der du kanskje trenger en tjeneste fra en dag. Regnskapsførerne, HR-teamet, kantinaansatte ... på et tidspunkt trenger du en tjeneste fra en av dem. Og de fordelene kan få deg gjennom dagen eller hjelpe deg ut av en sylteagurk. Det er ikke et byttehandelssystem, men vi kjenner alle til det gamle ordtaket: Du klør meg i ryggen, jeg klør deg. De riper legger opp. Bare vær forsiktig så du ikke snur bordene slik at du blir parasitten for sluttbrukere.

8: De kan øke IQ-en din

Dette kommer til å høres veldig dårlig ut, men sluttbrukere mange ganger gjør at vi ser veldig smarte ut. Av en eller annen merkelig grunn ser det ut som om PCer fungerer via magi for de fleste. Når vi gjør tingene våre på disse systemene, ser det ut til at vi har jobbet en eller annen vidunderlig trylleformular over maskinvaren og ting bare på mirakuløst vis starter. Sluttbrukere får oss til å se bra ut så ofte - selv når problemet er så enkelt som et feil skrevet passord. Når du jobber med det magiske voodooet, kan sluttbrukere få deg til å føle deg spesiell. Bare ikke benytt anledningen til å få dem til å føle seg dumme - eller neste gang du fikser noe, får du den kalde skulderen (eller verre.)

9: De får oss til å omgås mer

Det er en annen grunn til at jeg elsker sluttbrukere som mange sannsynligvis ikke engang tenker på: De hindrer oss i å falle inn i stereotypene som så ofte hjemsøker oss. I stedet for å fortsette som trange troll, utrettelig koding bort i en kjeller og spille WOW, blir vi sosiale skapninger som faktisk forholder seg til andre mennesker! Å ha interaksjon med våre medarbeidere eller klienter, går en lang vei mot å beskytte oss mot stereotyper og falle offer for personlighetstrekk av typen A som ofte er forbundet med nørder.

10: Det er vanskelig å komme med venner

Gjennom årene har jeg inngått viktige vennskap med sluttbrukere. Disse vennskapene har gjort livet til en morsommere og morsomere arbeid. Noen ganger er disse vennene bare tilfeldige bekjentskaper. Men i andre tilfeller går forholdene langt dypere. Det er dager hvor jeg bare ikke vet hvordan jeg kunne klare det uten de vennskapene.

Kjærlighet overvinner alt

Det er ikke en perfekt verden, og noen ganger får sluttbrukere deg til å ville trekke håret ut og gjemme seg for menneskeheten. Men mange ganger forbedrer disse sluttbrukerne faktisk livskvaliteten du leder på jobb. Ikke vær redd for å innrømme takknemlighet for sluttbrukere. Kjærligheten du sprer vil komme ti ganger tilbake på måter du sannsynligvis ikke kan forestille deg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com