10 grunner til at jeg unngår sosiale nettverkstjenester

Jeg har en tilståelse å lage. Jeg driver ikke med sosiale nettverk. Det er ikke uvanlig for noen på min alder. Bare 8% av alle Facebook-brukere faller i min aldersgruppe. I følge Pew Internet & American Life Project er sosiale nettverk likevel populært og vokser fremdeles. Mens bare 8% av voksne Internett-brukere brukte nettsteder i sosiale nettverk i 2005, hadde antallet vokst til 65% innen 2011. Hvorfor unngår noen mennesker generelt og eldre Internett-brukere spesielt sosiale nettverkstjenester? Jeg kan gi deg 10 grunner til at denne erfarne gamle ikke bruker dem.

1: Jeg har personvernhensyn

Den nylige børsnoteringen av Facebook var ikke så vellykket som støttespillerne ønsket. Men det var vellykket å gjøre publikum oppmerksomhet om Facebooks personvernhensyn. Jeg, som mange andre, forstår ikke helt hvor alvorlige disse bekymringene er. Det gir en god unnskyldning om å unngå Facebook helt. Når du legger din personlige informasjon i andres omsorg, uansett hvor flittig de er i forvalteren, øker du risikoen for at informasjonen kommer i hånden til tredjepart.

Bildet vårt er delvis definert av ordene våre. Hver av oss bør spørre hvor mye av oss selv vi ønsker å gi til mennesker vi ikke en gang kjenner. Når den er borte, kan den private delen av livene våre aldri bli hentet.

2: Eierskap til innhold er uklart

Hvem som faktisk eier og hvem som kontrollerer "ditt" intellektuelle innhold som du legger ut, er ikke så tydelig som du kanskje tror. Vilkårene varierer fra sosiale nettverkstjenester, men vanligvis gir du opp kontrollen over hvordan innholdet ditt kan brukes. Som reiser spørsmålet: Hvis du ikke kontrollerer det, eier du det virkelig? Det er ikke klart hvem som lovlig eier innholdet ditt. Tjenestevilkårene for Twitter fra 4. juli 2012 sier tydelig at du eier innholdet du legger ut:

"Du beholder rettighetene dine til alt innhold du sender inn, legger ut eller viser på eller gjennom tjenestene .... Men det som er ditt, er ditt - du eier innholdet ditt (og bildene dine er en del av det innholdet)."

Ifølge en New York-dommer eier imidlertid Twitter tweetsene dine. Det bør i det minste føre til at du tar en pause før du legger ut noe på noe annet sted enn ditt eget. Jeg er ikke advokat, men det ser ut til at det lovlige eierskapet til tweets og annet utsendt innhold kanskje ikke blir bestemt helt på mange år.

3: Det er for upersonlig

Sosiale nettverk tilbyr en enkel måte å møte mennesker på - kanskje for lett. Ingen forpliktelse er nødvendig, og du kan investere så mye eller så lite av tiden din du ønsker. Sosiale nettverkstjenester kan være en flott måte å holde folk på avstand: Samhandle bare når og hvor du vil med hvem du vil. Det kan være bra for noen mennesker. Jeg foretrekker mer meningsfulle måter å samhandle på, som ansikt til ansikt og over telefon. Folk verdsetter din fulle oppmerksomhet og tid. Sosialt samspill er bare så givende som du er villig til å gjøre det, enten det er personlig eller online.

4: Jeg vil minimere gaffes på nettet

Det er den risikable limerikken du delte mens du var på videregående eller de pinlige uttalelsene du ga om en tidligere arbeidsgiver som du kan finne med et enkelt websøk. Synd på den dårlige jobbintervjuen som ble grillet av en intervjuer som gjorde leksene sine og fant uvitenheten din, eller verre, den dårlige informasjonen du la ut om et emne du antas å være en ekspert for. Hvis du må legge ut, kan du øve deg på å legge ut trygt. Avholdenhet betyr selvfølgelig at du aldri trenger å si at du er lei deg.

5: Jeg vil minimere datapunkter for mulig data mining

Gjør en stavefeil eller grammatisk feil, og du kan bli snill for det for alltid. For meg ville det være flaut som forfatter og et slag for egoet mitt, men ikke et stort tap. For en yngre som intervjuer for en jobb, bør du vurdere hva denne rapporten vil gjøre for et førsteinntrykk:

Det er ikke sannsynlig at du vil komme over dette detaljnivået på neste jobbintervju. Men det er ikke så vanskelig å samle inn slike data - og du kan satse på at hvis det kan gjøres, vil det bli gjort. Husk at slike data er fulle av problemer.

6: Jeg abonnerer ikke på sosiale kjepper

Kall meg en opprører, vær så snill. Jeg liker ikke å følge sauene for å få aksept. Klær fra Sears har alltid vært min moteerklæring, selv om den lokale sparsommeligbutikken for sent har fått virksomheten min. Twitter og Facebook kan bare være en annen kjepphest som kommer og går, som AIM og MySpace.

7: Jeg liker ikke å bli presset til å være med

Den uhyggelige måten sosiale nettverkstjenester smyger seg inn i selv den ivrigste holdout-hverdagen er gjennom invitasjoner fra venner og familiemedlemmer. Ja, jeg er nå en elendig svoger fordi jeg ignorerte en invitasjon fra min brors kone om å bli med henne i kretsen på Facebook. Jeg ble en råtten venn da jeg høflig avviste en forespørsel om å være i en venns profesjonelle LinkedIn-nettverk. Takk og lov, mine nevøer og nieser har ennå ikke bedt meg om å "bli med." Jeg hater å være en forferdelig onkel også.

8: Jeg trenger ikke misbruket

Jeg trodde at det å legge ut på tjenester som Usenet var noe som tilsvarer selvmarkering. Hvorfor vil jeg risikere å bli verbalt flogget for å legge ut det andre kan oppfatte som flammeteit? Jeg trenger fortsatt ikke misbruket, men heldigvis tar jeg ikke lenger navnet som "idiot" eller "nimrod" så personlig som jeg en gang gjorde. Å bli flammet har i stedet blitt en del av yrket "skribent" og et æresmerke. De som legger ut på TechRepublic er en klassehandling til sammenligning - folk som er uenige med meg her kaller meg "Mr. Norton."

9: Det er mer arbeid

Hvis arbeidet ditt er noe som mine erfaringer i avlukket, bruker du allerede nok tid på å skrive når du svarer på e-post, oppdaterer statusrapporter og skriver kode. Det er bare ikke moro å komme hjem til mer av det samme.

Dette gjelder kanskje ikke deg, men når du skriver for å leve, er det ikke mye moro å samhandle med det skrevne ordet. Etter å ha beregnet mengden visdom jeg tappet ut per mottatt dollar, må jeg si deg: Jeg jobber billig (1:51 - 2:23). Jeg har bare ikke råd til å gi bort min visdom gratis.

Bunnlinjen...

... er at det bare ikke er meg ( nr. 10 ). Noen av oss foretrekker å holde oss selv. Jeg har hørt om visse nettsteder som imøtekommer frieri ritualene til moderne Homo sapiens, men hver dag som går blir jeg mindre moderne enn dagen før. Jeg trenger heller ikke å nettverk for en jobb, selv om jeg pleide å tro at det å publisere var langt bedre enn sosiale nettverk når det gjaldt det store jobbintervjuet. Min beryktethet, eller mangelen på det, får meg nå til å stille spørsmål ved nøyaktigheten av den troen. Så er det det faktum at jeg ennå ikke har funnet en grunn til at jeg skal fortelle utallige andre hvor helt blottet for mening mitt liv egentlig er.

I følge en analyse av tweets av Pear Analytics er 40% av alle tweets meningsløse babble. Jeg har bedre måter å forverre hjernen min, bedre måter å sakte gjøre min grå substans til sopp. Er det mulig at vi foretrekker å kommunisere via maskin fremfor en mot en? Personlig sosialt samspill kan bli en tapt kunst. Og det ville være synd for menneskeheten å bli så upersonlig.

Jeg kan gjette at noen av dere mer analytiske tenkere sier: "Hold det bare et øyeblikk, Alan. Du deltar på forumene på TechRepublic. Gjør det ikke deg en hykler?" Jeg mener at hver forfatter bør være tilgjengelig for å svare på spørsmål som du som pasientleser kan ha. Det du kan oppfatte som hykleri er bare relativistisk vanvittig atferdsprioritering . Jeg ville være hyklersk hvis jeg ikke deltok. Dessuten har du noen ganger bare må kaste 10 dumme grunner til vinden og risikere å handle geiten slik at du kan hjelpe noen.

Hva med deg?

Deler du noen av disse innvendingene og bekymringene? Eller har du kommet til å stole på sosiale nettverk som et middel til å berike livet ditt og fremme karrieren din? Del tankene dine med andre TechRepublic-medlemmer.

Topp 10 nyhetsbrev

Vend deg til disse må-lesne primerne for å få den magre på de hotteste teknologiske emner, strategier og analyser. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com