10 open source prosjekter som virkelig kan bruke en donasjon

I mitt nylige innlegg Viktigheten av å donere til open source-prosjekter (og en gave) ba jeg om donasjoner til et av mine favoritt open source-prosjekter, Bohdi Linux. Jeg har også kjørt en meningsmåling for å se hvor medlemmene står så langt som å donere til åpen kildekode ( figur A ). Etter at jeg skrev dette innlegget, skjønte jeg at det var mange andre fremragende open source-prosjekter som fortjente litt oppmerksomhet. Så jeg trodde jeg skulle ta et øyeblikk til å liste opp 10 prosjekter jeg føler kunne bruke litt hjelp. Disse prosjektene varierer fra målgruppe og omfang - jeg ønsket å dekke mest mulig grunn. Visstnok er noen av prosjektene som er oppført mer i behov enn andre, men hver av dem kan bruke litt økonomisk støtte.

Figur A

1: iTalc

iTalc er et av de to utdanningsprosjektene på denne listen. Vi vet alle at utdanning bør betraktes som et av de viktigste målene for donasjoner, oppmerksomhet og generell hjelp. Dette spesielle prosjektet er et kraftig didaktisk verktøy som gjør det mulig for lærere å instruere, kontrollere og teste elever og deres PC-er. Det gjør det mulig for instruktøren å se og kontrollere en elevs skrivebord over nettverket, ta skjermbilder og mye mer. Som du kanskje forventer, kan nesten all åpen kildekode utdanningsprogramvare bruke økonomisk støtte (med mindre de er finansiert av et universitet).

2: Claroline

Når du ser Claroline i aksjon, vil du bli overrasket over at du ikke hadde visst om det før. Denne nettbaserte applikasjonen kan gjøre online utdanning og online klasseledelse til en lek for både lærere og studenter. Claroline lar deg administrere dokumenter og filer, kurs, studenter og grupper. Du kan også lage onlineøvelser, spore resultater, importere SCORM-innhold, tilby chatter og fora, tillate samarbeid og mye mer.

3: Opplysning

Når det gjelder Linux-stasjonære datamaskiner, vil du ikke finne en med et bedre forhold mellom hastighet og øye godteri enn opplysning. Selv om den ikke følger standardmetaforen, gjør den fortsatt en god jobb med å gjøre skrivebordet brukervennlig. Dette prosjektet har pågått i ganske lang tid og har utviklet seg fint. Jeg har så stor tro på opplysningsbordet, jeg kan ikke forstå hvorfor det ikke er blitt mer adoptert. Å få mer eksponering er nøkkelen for E17 - og for det kan donasjoner gå langt.

4: GNU Health

Det er et par open source-verktøy for sykehus, men GNU Health er et av de fineste. Med denne applikasjonen får sykehus et sterkt fokus både i familie- og primærhelsetjenesten, samt på sosioøkonomi (boforhold, rusmisbruk, etc.), resepter, fakturering og genetisk og arvelig risiko for pasienter. GNU Health tilbyr en enestående pasientjournal-seksjon, sammen med bildebehandling, avtaler og mye, mye mer.

5: Sitron POS

Et av de svakeste sidene ved åpen kildekode er innen økonomi. Heldigvis kan to applikasjoner hjelpe den lille bedriften med å administrere pengene sine. En av disse applikasjonene er Lemon POS. Selv om det ikke er den enkleste applikasjonen å installere, vil Lemon POS, når den først er i gang, tjene småbedrifter godt. Dens eneste undergang er at den ennå ikke har integrert en applikasjon for å holde oversikt over eiendeler og økonomi (se nedenfor).

6: GnuCash

Hvis Lemon POS kunne integreres i GnuCash, ville open source-samfunnet ha en alvorlig en-to-trøkk for små til mellomstore bedrifter. Men selv som en frittstående applikasjon tilbyr GnuCash de samme virksomhetene noen alvorlig økonomisk styringsmakt. GnuCash er en sterk kandidat for dobbeltoppføring. Det tilbyr seriøs rapporteringskraft i tillegg til flere kontoer og kontotyper. GnuCash er plattform og vokser og utvikler seg kontinuerlig.

7: Frimodighet

Jeg kan ikke tenke på et bedre stykke multimedieprogramvare å fokusere på her. Ikke bare gjør Audacity en enestående jobb med å spille inn og redigere lydfiler, det gjør det med fleksibiliteten og påliteligheten til programmer som ofte er langt utenfor budsjettmessige rekkevidde for den gjennomsnittlige forbrukeren. Jeg bruker dette verktøyet hver uke for å spille inn min Zombie Radio-podcast, og jeg kan ikke forestille meg å kunne lage slike profesjonelle kvalitetsopptak uten dette fantastiske open source-verktøyet. Audacity er tverrplattform (Windows, Linux, Mac og mer) og kan ta opp live lyd, redigere lyd, importere, eksportere, legge til effekter og mer.

8: Clonezilla

Hvis du leter etter et kloningsverktøy, må du ikke se lenger enn Clonezilla. Dette verktøyet gir mulighet for sikkerhetskopiering og gjenoppretting av bare metall. I likhet med både Norton Ghost og Symantec Ghost Corporate Edition, tilbyr Clonezilla de beste funksjonene til dem gratis. Dette er en kostnadseffektiv gjenvinningsløsning av bare metall.

9: SquirrelMail

Jeg har brukt mye nettbasert e-post før. Men få av disse verktøyene samsvarer med SquirrelMail for enkel installering, bruk og pålitelighet. Selv om det ikke er en Exchange OWA-drapsmann, er SquirrelMail en perfekt løsning for SMB eller utdanningsinstitutt som trenger nettbasert e-post uten alle bjeller og fløyter.

10: Reserveringssystem for møterom

Hvis du trenger et planleggingssystem, men ikke vil bruke penger på et bransjespesifikt system, kan det hende at Meeting Room Booking System er billetten. Dette verktøyet har en liten matrikkel av utviklere som gjør en god jobb med å holde på med prosjektet. Med litt mer finansiering kan dette verktøyet bli større og finne en bredere brukerbase. Jeg vil gjerne se denne applikasjonen finne sin nisje og vokse utover den.

Trives og avanserer

Hvert av prosjektene som er oppført her kan bruke din hjelp. Til enhver tid hører du om gode open source-prosjekter som avsluttes på grunn av mangel på finansiering. Jeg vil hate at noen av de ovennevnte prosjektene må ta farvel med denne grusomme verdenen. Med din hjelp vil disse produktene leve et langt og sunt åpen kildekodeliv.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com