10 open source prosjekter som er ledende for innovasjon

Teknologi avhenger av innovasjon. Uten grensepressende ideer ville teknologi (og de som er avhengig av det) ikke komme noen vei. Innovasjon driver også virksomheter og samfunn. Mange antar at mest innovasjon stammer fra programvare og utviklere med lukket kildekode. Denne antagelsen er i mange tilfeller veldig feil.

Det er tusenvis av tusenvis av open source-prosjekter som gir innovasjon. Noen gjør det i liten skala, mens andre tenker massivt og globalt. Av de hundretusenvis av open source-prosjekter der ute, har jeg kommet med en liste over 10 som er ledende innen innovasjon i teknologiens verden.

1: OpenNebula

OpenNebula har et mål: å tilby standardkompatible, virtualiserte enterprise datasentre. Men OpenNebula tror ikke på en-størrelse-passer-alle mantra for mange datasentre-leverandører, og produserer heller ikke nøkkelferdige løsninger. Drivkraften bak OpenNebula er evolusjon. Kjernen i dette prosjektet er et styringssjikt som hjelper til med å automatisere og orkestrere driften av datasentre. Dette oppnås ved å utnytte og integrere eksisterende teknologier for nettverk, lagring, virtualisering, overvåking og / eller brukerstyring. OpenNebula vil gjøre alt det kan for å gi skybyggere et modulbasert system som kan brukes til å implementere en rekke skybaserte arkitekturer.

2: Ubuntu Unity

Ubuntu Unity er kanskje ikke alles valg av skrivebord, men det er ikke noe som benekter at det seriøst har utfordret måten brukerne tenker på og bruker skrivebordsgrensesnittet. Faktisk begynner Unity Dash-søkefunksjonen allerede å finne veien til Windows 8. Hele Unity selv hjelper også til med å drive en slags smelting mellom stasjonære maskiner og mobile enheter. Behovet for å ha ett grensesnitt for å styre dem alle vil til slutt utvide rekkevidden til flere og flere plattformer.

3: OpenClinica

OpenClinica er verdens første open source programvare for klinisk utprøving for elektronisk datafangst (EDC) og klinisk datastyring (CDM). På bare noen få år har OpenClinica blitt den mest vedtatte programvaren for klinisk utprøving. Det er bygget med åpne standarder for å gjøre klinisk forskning mulig i mer enn hundre land. Det er en modulløs løsning og tilbyr både en Community- og Enterprise-utgave.

4: OpenStack

OpenStack er et open source-operativsystem som lar deg kontrollere de forskjellige systemene det har laget: Compute (skaffe og administrere store nettverk av virtuelle maskiner), Storage (objekt- og blokkeringslagring for bruk med servere og applikasjoner), og Networking (nettverk) og IP-administrasjon). All kontroll og administrasjon gjøres gjennom et enkelt brukervennlig dashbord, der du kan skaffe og automatisere skybaserte ressurser.

5: Kitware

Kitware er et selskap forpliktet til åpen kildekodeutvikling. For øyeblikket har den laget programvare for programvareprosess, vitenskapelig databehandling, datasyn, medisinsk databehandling, informatikk og datastyring. Det er kjent for store bidrag til VTK-, ITK-, Cmake- og ParaView-prosjektene, og har gjort seg bemerket ved å lage en programvareprosess på tvers av plattformer slik at open source-verktøy kan trives. Kitware tilbyr også tilpassede konsulenttjenester for å støtte et bredt spekter av bestrebelser. Det er kontinuerlig å skyve konvolutten og bruke åpen kildekodeverktøy i data mining / mapping for en rekke felt. Ut av dette har Kitware laget en rekke verktøy, for eksempel Visomics,

6: OpenDaylight

OpenDaylight er et samfunnsstyrt, open source rammeverk som muliggjør opprettelse av innovative, transparente programvaredefinerte nettverk (SDN). Med et SDN-distribuert nettverk, trenger du de riktige verktøyene for å hjelpe deg med å administrere infrastrukturen. Det er der OpenDaylight kommer inn. I kjernen har OpenDaylight en modulær, pluggbar og fleksibel kontroller som finnes i sin egen Java Virtual Machine (JVM), slik at den kan distribueres på hvilken som helst plattform som støtter Java. Denne kontrolleren inneholder en samling av moduler som utfører sårt tiltrengte nettverksoppgaver.

7: ForgeRock

ForgeRock har opprettet en åpen identitetsstabel for å omdefinere styring av identitet og tilgang på tvers av bedrifts-, sky-, mobil- og sosiale miljøer. Ved å utnytte open source kan ForgeRocks OIS jobbe med flere API-er for å sikre sømløs identitets- og tilgangsstyring på tvers av plattformer. ForgeRock tilbyr den eneste alt-i-en åpen identitetsstabel på markedet og har et veldig aktivt samfunn som stadig fikser feil i koden. Og ved å holde programvaren åpen, opprettholder ForgeRock en åpenhet som proprietær programvare ikke kan oppnå.

8: Facebook Open Compute

Facebook Open Compute har som mål å hacking den konvensjonelle datamaskininfrastrukturen. For lenge siden bestemte Facebook seg for å lage en av de mest effektive databehandlingsinfrastrukturene til lavest mulig pris. Prosjektet har utviklet åpne spesifikasjoner for lagring, hovedkort, stativer, virtuell I / O, compliance og interoperabilitet, maskinvarestyring og datasenterdesign. Tatt i betraktning hva Facebook har oppnådd for seg selv her, bør verdens datasentre hoppe om bord.

9: Hadoop

Hadoop er et prosjekt tilknyttet Apache som gjør det mulig å distribuere behandlingen av store datasett på tvers av datamaskiner. Hadoop er designet for alt fra en enkelt server til tusenvis av maskiner. Med Hadoop er du ikke avhengig av maskinvare for å levere høy tilgjengelighet - det får du fra selve programvaren. Hadoop-biblioteket ble designet for å oppdage og håndtere feil i applikasjonslaget. Hadoop kan håndtere petabyte med strukturerte og ustrukturerte data.

10: Android

Android kan ikke nektes nå. Den åpne kildemobilplattformen har presset alle mulige grenser i mobillandskapet. Inntil Android kom, var iPhone, Blackberry og Palm de eneste navnene i smarttelefonspillet. Da Android dukket opp, tok både Blackberry og Palm store treff og falt til slutt av ansiktet på planeten eller ble henvist til nisjemarkeder. Nå omdefinerer Android stadig hvordan den mobile enheten brukes. Faktor i brannen Android har tent under de selvtilfredse føttene til konkurransen, og det blir klart hvem som leder innovasjon på mobilområdet.

Registrer deg automatisk på TechRepublic's 10 Things nyhetsbrev!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com