10 foreldede teknologier som fremdeles er nyttige

Tidligere i år leste jeg et blogginnlegg som plaget meg litt. Det var i utgangspunktet en liste over teknologier som ingen selv-respekterende nerd noensinne skulle fanges død med fordi disse teknologiene er så siste uken. Jeg vil ikke navngi forfatteren eller lenke til innlegget fordi jeg har mye respekt for personen som skrev det, og jeg vil ikke søppel artikkelen. Likevel tenkte jeg at det kan være morsomt å skrive motbevisning. Målet mitt med å gjøre det er å snakke om produkter og teknologier som kan anses foreldet på noen måter, men som det fremdeles er legitim bruk for.

1: Armbåndsur

Argumentet mot armbåndsur er at alle har en mobiltelefon, og hver mobiltelefon har en klokke, så det er ikke behov for et armbåndsur. Selv om jeg er enig med denne ideen på noen måter, er det også bekvemmelighetsfaktoren du bør vurdere. Det kan være vondt å måtte ta en mobiltelefon ut av hylsteret hver gang du vil se hva klokka er. Det er så mye lettere å bare se på håndleddet.

2: Dedikert GPS

En annen teknologi som noen har kalt foreldet, er den dedikerte GPS-enheten. Tanken er at de fleste smarttelefoner har innebygd GPS-funksjonalitet (selv om noen er bedre enn andre), slik at du virkelig ikke trenger en dedikert GPS.

Personlig liker jeg å ha en dedikert GPS av to grunner. For det første er en i-dash GPS eller til og med en bærbar GPS enklere å bruke enn en smarttelefon når du kjører. Har du noen gang prøvd å balansere en smarttelefon på dashbordet? Hva skjer dessuten hvis du får en samtale når din tur kommer?

Den andre grunnen til at jeg liker å bruke en dedikert GPS er at produsentene har en tendens til å publisere oppdateringer til kartene. Så mye jeg liker smarttelefonen min, har mobilleverandøren min aldri gitt meg oppdaterte kart.

3: Digitalkameraer

For noen måneder siden så jeg en artikkel som forutså bortgangen til digitalkameraet, og siterte ideen om at praktisk talt alle mobiltelefoner har et innebygd kamera og at det ikke er behov for å kjøpe et digitalkamera når du allerede har en med deg hele tiden .

Det fem megapiksler digitale kameraet som er innebygd i Windows-telefonen min, fungerer i en klype, men for bilder som betyr noe, foretrekker jeg virkelig Nikon min. Bildekvaliteten er langt bedre - og la oss ikke glemme den aller viktigste optiske zoomen. Faktum er at et digitalt kamera av god kvalitet kan gjøre ting et mobiltelefonkamera rett og slett ikke kan.

Fotokreditt: © iStockphoto.com / Jarp

4: Videokameraer

For det meste er jeg enig i ideen om at videokameraer er foreldet. De fleste smarttelefoner kan doble som videokameraer, og de fleste av de nyere digitale kameraene kan også spille HD-video. Men jeg bruker fortsatt et dedikert videokamera i situasjoner der jeg ikke vil sette smarttelefonen eller digitalkameraet mitt i fare.

Jeg har et HD-videokamera som er spesielt designet for ekstremsport. Jeg tar dette kameraet dykking og monterer det noen ganger på sigarettbåten min for å fange litt høyhastighets action. Jeg har til og med montert kameraet på magen til et RC-helikopter og fløyet over sjøen med det. Noen av disse situasjonene kan potensielt ødelegge et normalt kamera, så jeg vil heller bruke et dedikert videokamera med spesialformål for å fange handlingen enn for å sette smarttelefonen eller det "gode kameraet mitt" i fare.

5: Lokal lagring

Jeg har nylig hørt at folk sier at du burde lagre alle filene dine i skyen i stedet for på premiss. På den måten er de tilgjengelige hvor som helst, og skyleverandøren holder filene sikkerhetskopiert.

Dette er veldig overbevisende grunner til å bruke skylagring, og jeg kopierer dataene mine til skyen. Likevel liker jeg å ha en kopi av dataene mine på lokal lagring. Jeg bor i pinnene, og internettforbindelsen min synker praktisk talt hver gang vinden blåser. Uten en internettforbindelse er skylagring utilgjengelig. Derfor liker jeg å ha en lokal kopi av dataene mine bare slik at jeg kan komme til det når jeg trenger det.

Fotokreditt: © iStockphoto.com / skodonnell

6: Bærbare datamaskiner

Helt siden Consumer Electronics Show i januar har utallige artikler uttalt at bærbare datamaskiner er en saga blott fordi de (og muligens stasjonære maskiner) blir erstattet av nettbrett. Nettbrett er flotte, og det er ikke noe som nekter for at de kan gjøre noen fantastiske ting. Problemet (i det minste for meg) er at det er minst en ting tabletter virkelig er dårlige for - tekstbehandling. Som noen som lever med å skrive bøker, artikler og whitepapers, kan jeg rett og slett ikke se for meg å måtte gi opp et maskinvaretastatur for et skjermtastatur. Jeg har prøvd å komponere korte brikker ved hjelp av et skjermtastatur og produktiviteten min gikk langt ned. Det er bare noe med å ha den følbare følelsen av å trykke på fysiske taster.

7: Bærbare mediaspillere

Bærbare mediaspillere kan også betraktes som foreldet. Tross alt har Windows Phone 7-enheten en innebygd Zune, så hva trenger jeg min Zune HD til?

Egentlig er det noen fordeler med å ha en dedikert mediespiller. En fordel er kapasitet. My Zune HD kan inneholde 64 GB mediefiler, men telefonen min har bare en kapasitet på 16 GB. En annen fordel for Zune HD er at media dock gjør det mulig å koble til en TV (noe som er flott når du bor på hotell). Windows Phone 7-enheter har ikke denne muligheten (selv om noen av de andre smarttelefonene gjør det).

Den kanskje mest overbevisende grunnen til å bruke en dedikert mediespiller er batteriforbruk. Forrige uke måtte jeg for eksempel reise til Redmond. Siden jeg bor på østkysten, tar det den bedre delen av dagen å komme seg til Redmond. Jeg så på tre filmer mens jeg flyr og ventet på flyplasser. Da jeg endelig kom dit jeg skulle, var Zune omtrent død. Hadde jeg sett filmene på telefonen min, hadde det døde batteriet forhindret meg i å ringe kona eller sjekke e-posten min ved ankomst.

8: Blu-ray-plater

For mange mennesker kan Blu-ray-plater med rette betraktes som foreldet. Hvorfor rote med fysiske medier når du bare kan streame filmer fra Netflix?

Men i mitt tilfelle liker jeg å ha filmer på Blu-ray. Som jeg nevnte tidligere, er internettforbindelsen min mindre enn pålitelig. Det er ikke noe mer frustrerende enn å være halvveis i en film og ikke være i stand til å fullføre den fordi internettforbindelsen enten falt eller bremset til en gjennomgang.

Fotokreditt: © iStockphoto.com / ermingut

9: Ikke-smarttelefoner

Smarttelefoner er flotte, så hvorfor i all verden ville noen ønske seg en grunnleggende mobiltelefon uten noen av smarttelefonens evner? Vel, selv om jeg personlig ikke ville ha bruk for en slik telefon (og jeg antar at du heller ikke ville gjort det), er jeg glad for at slike telefoner fremdeles er tilgjengelige.

Jeg har eldre familiemedlemmer som aldri ville være i stand til å finne ut hvordan du bruker en smarttelefon, men som ikke har problemer med å bruke en vanlig mobiltelefon. Når jeg vet at medlemmene av familien min har en telefon de vet hvordan de skal bruke i tilfelle en nødsituasjon, hjelper meg å sove om natten.

10: Fasttelefoner

For de fleste i USA er fasttelefoner sannsynligvis foreldet. Tross alt har de fleste en mobiltelefon, og nå som planer med ubegrensede minutter er tilgjengelige, hva er poenget med å ha en fasttelefon?

I noen tilfeller er det imidlertid fortsatt faste telefoner. Der jeg bor kan jeg ikke en gang få et cellesignal mesteparten av tiden. Selv i mer befolkede områder er det noen steder, for eksempel kjellerleiligheter, der det er vanskelig å få et cellesignal.

Mer om foreldet tech

  • 10 høyteknologiske dingser jeg kan leve uten
  • 10 dingser du bør bli kvitt ... kanskje
  • 10 utdaterte teknologier farene våre nekter å gi opp

Ja eller nei?

Er du enig i at disse elementene fremdeles er nyttige på noen måte, eller er det på tide å trekke dem tilbake til fordel for nyere teknologier? Er det andre elementer du vil legge til i denne listen?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com