De 10 mest kryptiske uttrykkene for prosjektledelse

Arbeidsgivere fortsetter å sitere kommunikasjonsferdigheter som et av de trekkene de verdsetter mest hos sine ansatte. Men den egenskapen er kanskje mindre søkt hos ledere, som (etter min erfaring) bruker mye slangbegrep og fengende fraser som kan resultere i problemer hvis de blir tolket feil.

Det er kritisk å vite forskjellen mellom det som blir sagt og hva som egentlig menes. Basert på min forskning og erfaringer er her de 10 mest kryptiske begrep og uttrykk for prosjektledelse, og hvordan du kan tolke dem.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: Administrer det hvite rommet

Begrepet "hvitt rom", som først ble brukt i 1849 for å bety "områdene på en side uten trykk eller bilder, " har betydd "et område mellom verket." Det betyr et vagt eller udefinert ansvar og krever forhandlinger med en annen enhet - en avdeling, divisjon, leverandør eller strategisk partner - for å overtale dem om at de faktisk har eierskap til en oppgave eller prosess som påvirker prosjektet ditt.

2: Engang

Webster definerer dette begrepet som noe "begrenset til en enkelt tid, anledning eller forekomst." Dette stemmer overens med Wiktionarys forklaring om at det sannsynligvis kom i bruk fra støperi, da det var kostbart å lage gjenbrukbare muggsopp.

Opprettet for å fylle et behov raskt og billig, kan engangsbruk fortsatt vare i flere år. Moderne engangsforbindelser er programmer, prosesser eller manuell innsats som vanligvis går bra til eierens fratredelse eller oppdagelse av en tilsynsmann, som informasjonssikkerhet. Når det skjer, må du finne en måte å formelig og lovlig bygge bro mellom gapet som dekkes av engangsavgiften eller levere meldingen til brukerne om at de ikke lenger har det.

3: Tenk utenfor boksen

Opprinnelsen til denne frasen peker på det tradisjonelle "ni-punkts puslespillet", som krever at alle ni prikkene skal kobles sammen med bare fire linjer uten å løfte pennen. Løsningen (vist nedenfor) krever en utvidelse av en underforstått grense.

Denne frasen innebærer at noe tenking har skjedd, men ikke riktig type tenkning. Det betyr virkelig å finne en måte å gjøre noe raskere, bedre eller billigere uten fordel av mer tid, verktøy eller penger. Det krever en solid forklaring av alle alternativene dine fordi du kanskje må vise at løsningen din - hvis du kan finne en - er den beste, gitt den virkelige verden begrensningen denne frasen ofte representerer: at det ikke finnes noen realistiske alternativer.

4: Løsning

Webster definerer dette som en "plan eller metode for å omgå et problem uten å eliminere det." Faren ligger i omgåelsen. Hvor langt, hvor dypt, hvor bredt du går for å implementere din "alternative løsning", kan være forskjellen mellom innovasjon og fengsling. Følg selskapets policy og loven når du oppretter en løsning. Husk at midlertidige løsninger blir engangsutgaver, så hvis du ender med å opprette en, foreslår du en frist for det eller til og med et fremtidig prosjekt for å imøtekomme behovet for en legitim løsning.

5: Utnyttelse

Definert som "kraften til å handle effektivt", og dette uttrykket har betydd "å bruke resultatene fra andres arbeid." Dette arbeidet kan komme fra en annen person, et prosjekt eller et annet selskap (når det er et annet selskap, kalles det "beste praksis"). Det er flott når det enkelt overføres til prosjektet, kulturen og kundene dine. Når det ikke gjør det, må du være forberedt på å forsvare endringene eller avslagene fordi den underforståtte forventningen med "innflytelse" er at det vil være en komplett, uanstrengt og gratis løsning.

6: Tilrettelegge

Dette betyr bokstavelig talt "å gjøre det enklere." Hvis du blir bedt om å legge til rette for noe, betyr det sannsynligvis at det er på høy tid for fremgang, eller at det som er gjort til dags dato ikke fungerer så bra som sjefen din forventet.

Forsikre deg om at forespørselen om å tilrettelegge kommer med tiden og ressursene du trenger. Hvis det tiltenkte publikummet dukker opp fra tilretteleggingen uten kunnskap om forventet produkt (solide krav) (hvordan du samler krav), eller endret oppførsel (ved å bruke det nye kravverktøyet), kan du være i trøbbel.

7: Ta den offline

Dette betyr vanligvis "ikke diskuter det her", noe som er en positiv ting hvis temaet er viktig, men ikke er på agendaen. Men det kan også bety "Jeg vil ikke høre om det." Den eneste måten jeg noen gang har klart å bestemme forskjellen på, er ved senere å bringe den tilbake "online" og få beskjed om å glemme den.

8: Det er hva det er

Dette var USA Today 's Sports Quote fra 2004. Forfatter Gary Mihoces kalte det "det allverdige alternativet til den langvarige forklaringen" for enhver trener eller idrettsutøver. I prosjektverden betyr det generelt "gjort" - noe som virkelig betyr at ethvert ufullstendig, feil eller udugelig resultat er å bli i fred. Forsøk på å fikse det, selv om det er åpenbart galt, er forbudt, sannsynligvis på grunn av en eller annen politisk konsekvens ukjent for deg.

9: Gjør det rette

Fordi "den rette tingen" kan variere etter person, selskap eller kultur, kan dette være et farlig direktiv. Lederen eller lederen som sier dette vet ofte hva den "riktige tingen" er, enten fra tidligere erfaring eller direkte fra hans eller hennes leder. Forsikre deg om at du vet hva det er ved å stille åpne og ikke-dømmende spørsmål. Enda bedre, skriv det som en del av et prosjekt eller prosessdokument, så din nærmeste leder kan referere til det før - og etter - du gjør det.

10: Alt fra den nyeste bestselgeren

Å flytte osten, kjøre pinnsvinet og nå tippepunktet selge bøker, men hjelper ikke med å fullføre prosjekter. Hvis du jobber med noen som griper tak i den siste setningen fra bestselgerlisten, foreslår jeg at du gjør det en medarbeider av meg en gang gjorde: Han ba en person som hadde tilgang til sjefen om å sjekke og se hvilken forretningsbok han for øyeblikket leste . På den måten kunne de forstå hva sjefen tenkte og hva han forventet å høre. Det er en annen setning du kanskje trenger for å begynne å si deg selv: "Hvis du ikke kan slå dem, bli med dem."

ressurser

  • YourDictionary
  • Oxford Advanced Learner's Dictionary
  • Merriam-Webster Online
  • Wiktionary
  • Corporate Buzzword Dictionary

John Sullivan er en fungerende prosjektleder som skriver og snakker om prosjekt- og karrierespørsmål.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com