10-Gigabit Ethernet: en million IOP med iSCSI

For mange IT-infrastrukturer blir kostnadene for lagring av fiberkanaler fra adapteren og brytersiden mindre attraktive. Muligheten til å bruke eksisterende Ethernet-infrastruktur for et lagringsområde-nettverk (SAN) blir et levedyktig alternativ for mange miljøer. Ethernet-baserte lagringsprotokoller for iSCSI og NFS har vært veldig populære i små og mellomstore SANer på 1-Gigabit Ethernet. En ny Intel-rapport har Microsoft Windows Sever 2008 R2-servere som treffer over 1 million I / O-operasjoner per sekund (IOP) med en enkelt 10 Gigabit Ethernet-adapter som kjører den opprinnelige iSCSI-lagringsprotokollen.

Som alle andre leter jeg alltid etter måter å gjøre det jeg gjør bedre. Når det gjelder lagringsnettverk, har jeg enorm interesse for en Ethernet-basert lagringsprotokoll. Definitivt for å spare kostnader, men også for å oppnå en bedre ytelse for kravene som er på plass. Intel-rapporten bruker en enkelt Intel 82559 10-gigabit-serveradapter på et Windows Server 2008 R2-system for å generere 1 030 000 IOP-er. Denne gjennomstrømningen er enorm og kan ha nesten all arbeidsmengde i store og små organisasjoner. Men djevelen er i detaljene. Figur A nedenfor viser konfigurasjonen for denne iSCSI-testen. Figur A

Klikk for å forstørre, bilde gjengitt fra Intel Webcast.

Disse tallene er imponerende, men vi må avklare noen få punkter. Bildet oppgir at det er 10 logiske enhetsnumre (LUN-er) som er sonet til den enkelt 10-Gigabit Ethernet-adapteren og Windows Server-systemet. Det bildet ikke oppgir, er hvor mange harddisker eller lagringsprodukter som er i bruk (inkludert hvorvidt solid state-stasjoner var i bruk eller ikke).

Webcast nevnte at en hvitbok ville bli gjort tilgjengelig med detaljer om konfigurasjonen, men jeg har ikke klart å finne materialet. Det er veldig mulig at det kan være 100 eller flere faktiske harddisker med den høyeste ytelsesnivået som brukes til å utføre denne testen. Sjansen er stor for at ikke alle kan slippe inn en 10-Gigabit Ethernet-adapter og treffe disse tallene. Disse tallene prøver virkelig å si at de nåværende Nehalem-prosessorene, den nyeste Intel-nettverksgrensesnittet og programvaren iSCSI-initiativtaker, er i stand til å levere denne ytelsen. Dessuten, er det noen som har en applikasjon med denne typen I / O-krav? Jeg trodde ikke det.

Å se nedover veien, er fiberkanal, som vi kjenner den, virkelig død. Gå foran og begynn å skrive nekrologen. Jeg tror at iSCSI, fiberkanal over Ethernet (FCoE), og til en viss grad NFS vil bli mainstream lagringsprotokoll. Organisasjoner som har en SAN-infrastruktur på plass - avhengig av hvordan miljøet skaleres - kan forbli på fiberkanal en stund. Likevel trenger nye installasjoner helt klart å vurdere en Ethernet-basert lagringsprotokoll for virkelig å levere en riktig størrelse og rimelig løsning.

Hva tar du for iSCSI og Ethernet-baserte lagringsprotokoller? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com