10 kule ting du kan gjøre med TweakUI

Den praktiske TweakUI PowerToy kan hjelpe deg med å overvinne en rekke irritasjoner og begrensninger i Windows XP og lar deg skape et miljø som passer din arbeidsstil.


I den nylige artikkelen 10+ PowerToys som kan utvide kontrollen din med Windows XP, delte vi en liste over funksjonsforbedrende XP-verktøy. Blant dem var TweakUI, som fortjener litt spesiell oppmerksomhet på grunn av det store omfanget. Fra å hjelpe deg med å tilpasse Internet Explorer til å kontrollere hvordan ledeteksten oppfører seg, inkluderer TweakUI dusinvis av funksjoner som ofte ikke blir lagt merke til, men som kan være virkelige tidssparere. I denne artikkelen skal jeg fortelle deg om mine 10 favorittfunksjoner for TweakUI. Noen er på listen min fordi de gjør livet mitt enklere, mens andre er nyttige i arbeidsmiljøet.

Merk: Denne artikkelen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting og som et TechRepublic fotogalleri.

1: Kontrollpanelets kontroll

Elementet Utvidelser av kontrollpanelet i TweakUI lar deg selektivt aktivere og deaktivere visningen av individuelle kontrollpanel-appleter. Dette er nyttig når du vil tillate brukere å beholde relativt betydelig kontroll over stasjonære PC-er, men ønsker å begrense noe av skaden de kan gjøre på egen hånd. Deaktivering av kontrollpanel-appleter på denne måten slår bare av visningen av disse programmene. De er fremdeles tilgjengelige på andre måter, men ikke gjennom kontrollpanelet selv. Figur A viser dette verktøyet i aksjon. Figur B viser resultatene av å deaktivere kontrollpanelets tilgang til hovedkontrollpanelet-appleten, som gir tilgang til musen og tastaturets kontrollelementer.

Figur A

Kontrollpanelets utvidelser TweakUI-verktøyet

Figur B

Musen og tastaturet vises ikke.

2: Autologon

Med TweakUIs populære Autologon-verktøy ( figur C ) kan du logge deg på skrivebordet som enhver bruker. Denne muligheten er nyttig for frittstående, oppgavespesifikke arbeidsstasjoner, for eksempel e-postkiosker eller datamaskiner koblet til offentlige informasjonsskjermer. I de fleste tilfeller vil du at disse tjenestene automatisk skal gjenopprettes etter hendelser som strømbrudd eller til og med enkle omstarter, og Autologon hjelper deg med å gjøre det mulig. Naturligvis kan upassende bruk av Autologon også være et enormt sikkerhetsproblem, så vær forsiktig med det.

Figur C

Autologon-konfigurasjonsskjermen

3: Alternativer for oppgavelinje og startmeny

For meg er få ting mer irriterende enn den konstante sperren med ballongspisser som roter bunnen av skrivebordet mitt. Verre er det at hver og en krever oppmerksomhet, og tar meg dermed bort fra oppgaven. Heldigvis kan TweakUI eliminere avbruddene ved bruk av verktøyets oppgavelinje og konfigurasjonsalternativer for startmeny ( figur D ). De lar deg deaktivere ballongtips og varslingsikoner for oppgavelinjen. Utvidelse av utvalget legger til flere alternativer, inkludert en funksjon som lar den tilpassede grupperingen av oppgavelinjens applikasjonsknapper. Start-menyelementet inneholder alternativer for å tillate eller ikke tillate bestemte applikasjoner i delen Ofte brukte programmer i Start-menyen.

Figur D

Alternativene i oppgavelinjen og Start-menyen

4: Forhindrer at apper stjeler fokus

Jeg misliker det virkelig når jeg jobber med et prosjekt og en annen applikasjon bestemmer seg for å komme mellom meg og arbeidet mitt ved å stjele fokus for seg selv. Jeg vil mye heller bare motta varsel om at et annet program ønsker min oppmerksomhet og kunne adressere varselet når det er praktisk for meg. Som du kanskje har gjettet, har Tweak UI en app for det. The TweakUI General | Fokusalternativ ( figur E ) lar deg holde fokuset ditt der du vil. Som standard vil dette alternativet tvinge Windows til å blinke den vilkårlige tyvens oppgavelinjeikon tre ganger for å varsle deg om at appen vil ha noe.

Figur E

Hold søknaden fokus der du vil.

5: Valg av applikasjons Alt + Tab

Jeg pleier å jobbe med mange applikasjoner samtidig og har ofte mange vinduer åpne for hver enkelt - så det er mulig at jeg har dusinvis av vinduer åpne samtidig. Noen ganger kan Alt + Tab-vinduet være begrensende, siden det bare viser noen få vinduer før jeg krever meg. Med skjermer i dag større enn noen gang, er det ingen grunn til at Alt + Tab-vinduet ikke kan utvides for å vise flere rader og kolonner. På generalen | Alt + Tab-side ( figur F ), kan du velge antall rader og kolonner du vil vise når du blar gjennom den åpne applikasjonslisten.

Figur F

Bestem hvor stort programvinduet du vil velge.

6: Windows Explorer-tilpasninger

Stort sett alle aspekter på skrivebordet mitt tilpasses på noen måte. Fra spesifikke elementer på Start-menyen til tilpassede ikoner i systemstatusfeltet mitt, jeg liker at ting skal være lett tilgjengelige ... for meg. Jeg tviler på at jeg er uvanlig i mitt ønske om å tilpasse databehandlingsmiljøet mitt etter min smak, og det ser ut som skaperne av TweakUI forsto dette ønsket og bygget noen tilpasningsfunksjoner i verktøyet. Disse funksjonene kan også brukes av bedriftens IT for å låse datamaskinens datamiljø.

Som du ser i figur G, tilbyr TweakUI ganske mange alternativer som kan brukes til å forenkle og tilpasse forskjellige aspekter av skrivebordet. Du kan for eksempel bestemme nøyaktig hva som skal vises på Start-menyen, hvordan miniatyrbilder skal vises (med eller uten en liten pil) og mye mer.

Figur G

Tilpass Windows Utforsker.

7: Sentraliserte alternativer for automatisk avspilling

Avhengig av systemet, kan avspilling noen ganger være et problem. Eller kanskje du bare vil kontrollere hva som skjer når, for eksempel når du eller en av brukerne dine setter inn en musikk-CD. Med TweakUI kan du fra et sentralt sted på hvert system bestemme hvilke stasjoner Autoplay skal tillates ( figur H ) og hvilke handlinger som skal gjøres for hver spesifikk Autoplay-behandler, for eksempel å kopiere musikk fra en CD eller spille av en DVD ( Figur I ).

Figur H

På hvilke stasjoner skal autospilling være aktivert?

Figur I

Konfigurer hvordan spesifikke Autoplay-handlinger foregår.

8: Desktop-ikoner

Noen få standardikoner kan plasseres på skrivebordet: Internet Explorer, Min datamaskin, Mine dokumenter, Mine nettverkssteder og papirkurven. Med TweakUI kan du bestemme hvilke, om noen, av disse ikonene som skal vises der ( figur J ). Du kan også bestemme hvilket ikon - Mine dokumenter eller Min datamaskin - som skal vises først i rekkefølge på et bestemt skrivebord.

Figur J

Bestem hvilke ikoner som skal vises på skrivebordet.

9: Tilpasning av ledetekst

Uansett hvor god GUI blir, er ledeteksten og vil sannsynligvis alltid være en nøkkelkomponent for de fleste Windows-administratorer. Fra tid til annen kan til og med brukere trenge å bruke ledeteksten. TweakUI inneholder et antall alternativer for tilpasning av ledetekst, for eksempel å definere hvilke nøkler som skal brukes til filnavn og kataloggjennomføring. Figur K viser TweakUIs kommandopromptilpasningsalternativer.

Figur K

Konfigurer alternativene for fullføring av kommandoprompten.

10: Sentralisert kontroll av lokale tilgangskontrollalternativer

Mange IT-avdelinger velger å bruke Group Policy for å kontrollere visse rettigheter på klientnivå, men TweakUI gir også betydelig kapasitet på dette området. Ved å konfigurere TweakUIs tilgangskontrollalternativer ( figur L ), kan du kontrollere elementer som brukere har tillatelse til å administrere fildeler og skriverandeler og hvem som kan koble seg til administrative aksjer og få tilgang til ytelsesteller. Når du velger et av disse elementene i TweakUIs tilgangskontrollvindu, kan du bruke Endre-knappen for å velge hvilke brukerkontoer som kan utføre den valgte handlingen.

Figur L

Administrer alternativene for tilgangskontroll.


Sjekk ut 10 Things ... nyhetsbrevet

Få de viktigste fakta om et bredt spekter av teknologier, teknikker, strategier og ferdigheter ved hjelp av de kortfattede behov-til-kunnskap-listene som er omtalt i TechRepublic's 10 Things-nyhetsbrev, levert hver fredag. Registrer deg automatisk i dag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com