10 kule teknologier å se etter på din neste PC

Det er en spennende tid for PC-entusiaster. Jeg kan ikke huske en periode hvor så mange eksisterende teknologier ble oppgradert til neste generasjon og nye teknologier ble introdusert. Selv ikke-entusiaster trenger å vite om endringene som skjer på stasjonær PC.

Men å vite når du skal oppgradere PC-en til den nyeste og den beste, kan være en vanskelig beslutning. Bør du kjøpe nå eller vente på den enda mer avanserte teknologien som har blitt lovet av slike som Intel, AMD og andre? For kraftbrukere, og mange IT-fagfolk faller i denne kategorien, kan det å vente på en spesifikk teknologi ha stor innvirkning på deres fremtidige produktivitet og ultimate suksess. Jeg vil liste opp 10 PC-baserte teknologier som enten er nye eller snart kommer ut, og overlater det til deg enten det er "må ha" eller "kan klare seg uten" teknologi.

Merk: Utgivelsesplaner, spesifikasjoner og priser kan endres før den formelle utgivelsen. Bruk denne informasjonen bare som retningslinje.

Ekstra info: Denne artikkelen er tilgjengelig som PDF-nedlasting som inneholder 11 tabeller som inneholder ytterligere detaljer om tilgjengelighet, konfigurasjon og tekniske spesifikasjoner.

1: USB 3.0

USB-enheter er allestedsnærværende, så det er bare naturlig å ønske å vite mer om etterfølgeren til USB 2.0. USB 3.0 øker den effektive dataoverføringshastigheten med en faktor på mer enn seks - en enorm forbedring i forhold til USB 2.0. Det gir også mer strøm enn USB 2.0 når enheter trenger det, henholdsvis 4, 5 watt kontra 2, 5 watt, og mindre når de ikke gjør det. USB 3.0 er nå tilgjengelig som en brikke lagt til hovedkortet eller via et tilleggskort. AMD støtter USB 3.0 innfødt og Intel har kunngjort planer om å støtte USB 3.0 i sine 7-serie Panther Point-brikkesett.

Tilleggsressurser
 • 10 ting du bør vite om USB 2.0 og 3.0 (TechRepublic)
 • USB 3.0 (Wikipedia)

2: Intel Thunderbolt

Intel har sammen med Apple utviklet en teknologi for å konkurrere med USB kalt Thunderbolt - selv om Intel foretrekker å tenke på Thunderbolt som sameksisterende med USB. Opprinnelig kodenavnet "Light Peak" og benyttet seg av optiske kabler. Thunderbolt er kobberbasert, noe som gir mulighet for 10 watt kraft over kobberet. Thunderbolt kombinerer PCI Express og DisplayPort-protokoller til ett delt grensesnitt.

Det er ganske forvirring rundt den totale båndbredden til en Thunderbolt-port. I følge denne Intel Technology Brief, "En Thunderbolt-kontakt er i stand til å gi to full-dupleks-kanaler. Hver kanal gir toveis båndbredde på 10 Gbps." Det er 20 GB / s oppstrøms og 20 GB / s nedstrøms. Så hvorfor blir Thunderbolt annonsert med 10 GB / s eller "bare" dobbelt så høy hastighet som USB 3.0? En talsperson fra Intel forklarte det på denne måten i PC Magazine: "Så i summen har du potensiale for opptil 20 GB / s oppstrøms OG 20 GB / s nedstrøms, men en enkelt enhet maksimerer ved 10 GB / s (du" kombinerer "ikke to kanaler). "

Selvfølgelig kommer de fleste forbrukerlagringsenheter ingen steder i nærheten av 10 Gb / s datahastighet, men det endrer seg med de raskere SSD-er og flash-stasjoner som nå produseres. I tillegg kan opptil syv totale enheter kobles sammen med tusenfryd for å bruke de resterende 20 GB / s per båndbredde for retning. En eller to av disse kan være høyoppløselige DisplayPort v1.1a-skjermer.

Denne hastigheten kommer imidlertid til en pris. En 2, 0 meter kobberbasert Thunderbolt-kabel koster $ 49, 00 USD, kostnadene skyldes først og fremst Gennum GN2033-kontrollere og annen elektronikk som er innebygd i hver ende av kabelen som utfører dataflytting og multipleksende magi. Du må også legge til kostnadene for Thunderbolt-kontrollerne som trengs på både verten og periferienheten.

Regner med at Thunderbolt støttes av Intels Ivy Bridge-prosessorer, men ikke stole på at den er tilgjengelig på 7-serie Panther Point-brikkesett som kommer ut i mars 2012. Det er begrensninger jeg ikke vil kjede deg med her, men de er oppført i denne artikkelen, sammen med andre Thunderbolt-detaljer.

Thunderbolt ved bruk av optisk kabel, også kjent som 50G Silicon Photonics Link (PDF), fortsetter å være i verk og kan vises så tidlig som i 2012. Ifølge Dave Salvator fra Intel, "Nåværende støttet datahastighet er to kanaler med 10 Gbps toveis retning Hver." Thunderbolt-porter godtar enten kobber- eller optiske kabler.

Tilleggsressurser
 • Thunderbolt Technology: The Transformational PC I / O (Intel)
 • Thunderbolt-nettsted (Intel)
 • Thunderbolt (grensesnitt) (Wikipedia)
 • Vi presenterer Thunderbolt (Apple)

3: Serial ATA International Organization: Serial ATA Revision 3.0

Det lange navnet er det formelle spesifikasjonsnavnet på oppfølgingen til SATA Revision 2.0. SATA Revision 3.0 eller SATA 6Gb / s dobler den effektive dataoverføringshastigheten til SATA Revision 2.0. Når man ser lenger ut, skyldes SATA Revision 3.2-spesifikasjonen innen utgangen av 2011 som oppretter SATA Express-standarden. SATA Express kombinerer SATA-programvareinfrastruktur og PCI Express for å aktivere 8 GB / s ved hjelp av PCIe 2.0 eller 16Gb / s ved bruk av PCIe 3.0. Både SATA Revision 3.0 og SATA Express er beregnet på å imøtekomme de økende datahastighetene til soldater og hybridstasjoner.

Med unntak av TRIM-kommando i kø, inkluderer SATA Revision 3.1 funksjoner som hovedsakelig er for ikke-PC-enheter.

Tilleggsressurser
 • Fast Just Got Raster: SATA 6 GB / s (The Serial ATA International Organization PDF)
 • SATA-IO slipper Revisjon 3.1-spesifikasjon (Serial ATA International Organization PDF)
 • SATA revisjon 3.0 (SATA 6 Gbit / s) (Wikipedia)

4: PCI Express 3.0

PCI Express 3.0 er neste generasjons standard for Peripheral Component Interconnect Express, eller PCIe. For gjennomsnittlige PC-brukere betyr dette at grafikkortene deres og andre ekstreme I / O-tilleggskort vil kunne overføre data med det dobbelte av PCIe 2.0.

PCI Express 3.0 bruker en mer effektiv metode for datakoding, 128b / 130b, med en 1.5385% overhead mot 20% overhead på 8b / 10b som brukes i PCIe 2.0-spesifikasjonen. Dette muliggjør en dobling av den effektive overføringshastigheten, selv om den totale båndbredden bare øker 60% fra 5GT / s til 8GT / s. Tom's Hardware rapporterer at de tre første Sandy Bridge-E-prosessorene som er planlagt lansert i november 2011, vil ha PCIe 3.0-kapasitet, men uten PCIe 3.0-sertifisering.

Tilleggsressurser
 • PCI Express 3.0 (Wikipedia)
 • Vanlige spørsmål om PCI Express 3.0 (PCI-SIG)

5: SSDs & SSD Toolbox

SSD-er lover store økninger i ytelse over den vanligste flaskehalsen i et datamaskinsystem, datatilgang til og fra harddisker. SSD-er nærmer seg og overgår til og med 500 MB / s sekvensielle lese- og skrivehastigheter. Men det er nok av ulemper som følger med den raske SSD-en. SSD-er har liten kapasitet og er fremdeles dyre sammenlignet med harddisker. Mens de er tilgjengelige og har holdt på en god stund nå, går teknologien gjennom fødselsmerter, som eksemplifisert av de fortsatte kompatibilitetsproblemene med SandForce SF-2200-serien av kontrollere (se nedenfor).

Firmware-problemer fortsetter å vises, men som i tilfellet med Intel "Addresses Bad Context 13x Error", er firmwareoppdateringer tilgjengelig for å avhjelpe problemet. SSD-er krever et annet tankesett enn med tradisjonelle harddiskstasjoner. For å maksimere levetid og ytelse, trenger brukere å bli opplært om defragmentering, dvalemodus, AHCI og TRIM og sidefil.

Intel Solid-State Drive Toolbox (PDF) overvåker og administrerer Intels SSD-er og legger til nye funksjoner. Disse funksjonene inkluderer Intel SSD Optimizer TRIM-funksjonen, System Configuration Tuner, Secure Erase, tilgang til SMART-data og kjører diagnostikk for å se etter lese- eller skrivefeil. OCZ tilbyr en verktøykasse for SSD-ene deres, og Samsung leverer SSD Magician Tool. SSD Tweaker optimaliserer Windows for SSD, og ​​en gratis versjon er tilgjengelig.

Tilleggsressurser
 • Solid state-stasjon (Wikipedia)
 • Intel SSD Toolbox Spørsmål og svar (Intel PDF)

6: SandForce DuraClass SSD-kontrollere

SandForce har utviklet en kontroller for SSD-er som legger til disse DuraClass-teknologifunksjonene til SSD-basen:

 • Fem års forventet levetid med billig MLC-flashminne
 • SATA 6 GB / s grensesnitt
 • DuraWrite - Reduserer skriveforsterkning til 0, 5 (typisk)
 • SandForce RAISE-teknologi
 • (Redundant Array of Independent Silicon Elements) - Gir RAID-lignende redundant beskyttelse for enkelt SSD-maskiner
 • Automatisk AES-128-kryptering (SF-1000)
 • Automatisk AES-256-kryptering (SF-2000)
 • Tilgjengelig for øyeblikket

Se etter SandForce DRIVEN-logoen når du spesifiserer en SSD eller sjekk ut denne listen over SSD-er som bruker SandForce DuraClass-kontrollere. Før du kjøper, må du være oppmerksom på at noen brukere har rapportert om problemer (inkludert noen BSOD-er) med SF-2200-kontrollerne. SandForce fortsetter å se på problemet, og nye firmwareoppdateringer er i test nå.

Tilleggsressurser
 • SandForce (Hjemmeside)
 • SandForce (Wikipedia)

7: AMD Bulldozer

Kraftbrukere har ventet spent på detaljene til AMDs Bulldozer-prosessorer. Desktop-prosessormodellene heter AMD FX og ble offisielt lansert 12. oktober 2011. Dette er ikke sekretærens prosessor - hele AMD FX-serien med CPUer er ulåst. Fire modeller er tilgjengelige ved den første lanseringen, en 4-kjernemodell, en 6-kjernemodell og to 8-kjernemodeller. Prosessorene, kodenavnet Zambezi, har en størrelse på 32 nm. Avanserte FX-modeller vil leveres med et forseglet flytende kjølesystem laget av Asetek, avbildet her, selv om de i utgangspunktet vil være begrenset til spesifikke markeder og ikke tilgjengelig ved lansering. Tilgjengeligheten av væskekjølesystemet i USA er fremdeles å bestemme.

Før du blir for spent, må du forstå den eksakte betydningen av en Bulldozer "kjerne." Bulldozer mikroarkitektur benytter en modul med "to tett koblede prosessorkjerner" som deler en hente, avkode og 256-bits flytende punkt enheter og 2 MB L2 minnebuffer. For eksempel gir fire Bulldozer-moduler de åtte "kjernene" i FX-8000-serien prosessorer. Testing av AnandTech og Toms maskinvare av en FX-8150-prosessor viser at entrådig ytelse ligner den på Intel Core i5-2500K. Ytelsen er bedre med høyere arbeidsmengder og flertrådede applikasjoner som kan bruke flere av de åtte "kjernene".

Tilleggsressurser
 • AMD FX-prosessorer (AMD)
 • AMD Hot Chips Bulldozer & Bobcat Presentasjon (SlideShare)
 • AMD "Bulldozer" Interactive Series - Introduksjon (YouTube)
 • Bulldozer (prosessor) (Wikipedia)

8: Intel Sandy Bridge-E

Den neste generasjonen Sandy Bridge-prosessorer kalles Sandy Bridge-E, med E som betyr Enthusiast . I motsetning til AMD, som forsinket utgivelsen av sine nex-generasjonsprosessorer, er det rykter om at utgivelsesdatoen for tre av Sandy Bridge-E-prosessorene er blitt presset frem til november 2011. Resultatforhøyelser på 12% til 65% forventes, sammenlignet med lignende prosessorer. Mens Sandy Bridge-E-prosessorene skal bygges ved å bruke 32nm produksjonsprosess, vil følgeprosessoren, kodenavnet Ivy Bridge, som forventes i mars 2012, bruke 22nm-prosessen.

Det er litt forvirrende, men Sandy Bridge-E-prosessorene vil bruke den nye LGA 2011-kontakten og X79 Patsburg-brikkesettet. Ivy Bridge-prosessorene vil bruke den eksisterende LGA 1155-kontakten pluss det eksisterende 6-serie Cougar Point-brikkesettet eller det ennå ikke utgitte 7-seriens Panther Point-brikkesettet. Som nevnt ovenfor, er en fordel med 7-serie Panther Point-brikkesettet at det vil ha innebygd USB 3.0-støtte.

I likhet med AMD rapporterer X-bit-laboratorier at de beste Sandy Bridge-E-modellene vil levere med et nytt flytende kjølesystem. RTS2011C væskekjølesystem ser bemerkelsesverdig ut som AMD-kjøleren, som kanskje er mer enn tilfeldig, siden begge visstnok er bygget av Asetek. Denne kjøleløsningen vil også bli solgt separat, noe som er bemerket siden Sandy Bridge-E-prosessorer kan sendes uten kjøler.

Du vil vente med å kjøpe en Sandy Bridge-E-prosessor hvis du er interessert i å bruke maskinvareakselerert virtualisering. Ryktene går ut på at C1-trinnrevisjonen har et problem med VT-d, Virtualization Technology for Directed I / O, som vil bli fikset i C2-trinnet.

Tilleggsressurser
 • Intel Core i7-3960X (Sandy Bridge-E) og X79-forhåndsvisning av plattformen (Tom's Hardware)
 • LGA 2011 og Sandy Bridge-E News fra IDF 2011 (X-bit labs)

9: DDR4 SDRAM

Når publikasjonen av DDR4 SDRAM-standarden ikke forventes før i midten av 2012, kan du ikke forvente å se DDR4-minnet på skrivebord når som helst snart. Tilgjengeligheten er forvirrende siden en presentasjon av JEDEC-direktøren på MemCon 2010 antydet 2015. Men BeHardware.com hevder at Hynix planlegger å starte masseproduksjon av DDR4 SDRAM i andre halvdel av 2102. Uavhengig av produksjonsdatoer for DDR4-minnemodulen, støtter prosessorer og brikkesett kan henge godt bak - slutten av 2013 er anslått for AMD. Med mindre du er villig til å vente til da, vil din neste PC inneholde DDR3 SDRAM-minne. Det er noen gode nyheter for de som vil ha raskere SDRAM i nærmeste fremtid. Nettstedet FlyingSuicide rapporterer at Sandy Bridge-E-prosessorer offisielt vil støtte DDR3-hastigheter opp til 2133MHz. X-bit laboratorier rapporterer at Ivy Bridge-prosessorer vil støtte DDR3-minne som fungerer på 2800MHz, selv om DDR3-minne i disse hastighetene ennå ikke er tilgjengelig. En av disse ville være en flott midlertidig løsning mens du venter på DDR4, forutsatt selvfølgelig at ryktene viser seg å være nøyaktige.

DDR4 forventes å bruke en punkt-til-punkt-tilnærming i stedet for dual- og trippelkanalarkitektur, selv om JEDEC ikke formelt har kunngjort at den vil være i den endelige spesifikasjonen. I følge JDEC vil "DDR4-standarden bli implementert med 3D-støtte fra starten." Dette betyr at minnet kan stables ved hjelp av teknologier som Through-Silicon Via (TSV). Spenningen forventes til slutt å avta fra 1, 2V til 1, 05V.

Tilleggsressurser
 • DDR4 SDRAM (Wikipedia)
 • JEDEC kunngjør viktige attributter for kommende DDR4-standard (JEDEC)
 • DDR4: Hva vi kan forvente (bit-tech)

10: Microsoft Windows 8

Den store endringen i Windows 8 begynner med UI, kalt Metro UI. En ny startskjerm med Live Tiles erstatter snarveiikoner. En berøringsskjerm vil åpenbart være nødvendig hvis du vil bruke det nye grensesnittet med fingrene i stedet for med en mus. Tipsene så langt er av et brukergrensesnitt som er mer passende for et nettbrett enn en datamaskin. Ja, du vil nesten helt sikkert kunne slå av Metro UI i den endelige utgivelsen, men hvorfor oppgradere til Windows 8 bare for å slå av den største selgende funksjonen? Det er fortsatt for tidlig å fortelle hvilke andre nye funksjoner som vil være tilgjengelige som vil øke produktiviteten og gi en bedre brukeropplevelse på en PC. Windows 8 forventes å støtte USB 3.0, men foreløpig er det ingen klare nyheter om Thunderbolt også vil bli støttet. Med Thunderbolt som kom til PC-en i 2012, ville Microsoft være lurt å overse den.

Det gjenstår mange spørsmål om Windows 8 vil være en suksess på en stasjonær PC på arbeidsplassen:

 • Vil brukere ta i bruk det nye grensesnittet - med eller uten berøringsskjerm?
 • Vil arbeidsgivere investere i dyrere berøringsskjerm?
 • Vil Windows 8 være mer produktiv?
 • Vil det å rekke å berøre en monitor åtte timer om dagen føre til fysiologiske smerter eller til og med skade?

Inntil mer er kjent, kan du forvente at bedrifter tar en forsiktig, til og med skeptisk tilnærming til Windows 8. Bestem selv om du liker det nye grensesnittet - forhåndsvis Windows 8 ved å laste ned Windows Developer Preview, en pre-beta-versjon for utviklere, men tilgjengelig for alle.

Tilleggsressurser
 • Windows 8 (Wikipedia)
 • Forhåndsvisning av "Windows 8" (Microsoft)
 • Windows 8-funksjoner forklart: Hva er nytt og hvordan det fungerer (Digital Trends)
 • Windows 8-funksjoner vi vet om så langt (TechRepublic)
 • Bygge robust USB 3.0-støtte (Microsoft)

Bunnlinjen

Det har tatt 30 år, men jeg har endelig et system som er raskt nok for mine behov. Mine Foxconn BlackOps, Intel Core 2 Quad Q9650 med RAID 10-system vil mer enn være nok. Noe som fører til det åpenbare spørsmålet: Hvor mye av denne teknologien trenger du egentlig ? Kjernekrigene mellom AMD og Intel fortsetter, men realistisk, hvor mange av disse Bulldozer-"kjernene" kan du holde deg opptatt i en verden av enkeltrådede apper? Andre teknologier, som USB 3.0, Thunderbolt, SATA Revision 3.0, PCIe 3.0, SSDs og SandForce lover umiddelbar ytelsesgevinst. Naturligvis varierer behovene, og uansett hvilken ny teknologi du inkluderer i den neste PCen, bør være basert på dine individuelle behov.

Med all den brusen om det nyeste nettbrettet eller smarttelefonen, er PCen fremdeles arbeidshesten for de fleste beboere. Uansett hvor forsiktig du er fremtidssikker på din neste personlige datamaskin, vil det alltid være nyere teknologier i horisonten. Men de neste seks månedene ser det ut som en flott tid å oppgradere den relikvien som sitter på skrivebordet du brukte til å ringe en PC og få mesteparten av de nye teknologiene. Gledelig handling!

Forfatterens merknad: Jeg vil takke SandForce, Intel og AMD for deres hjelp med denne artikkelen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com