10 Chrome-triks for å forbedre nettopplevelsen din

Googles Chrome nettleser har gjort store inngrep i bedriften de siste par årene. Det som startet som en forbrukernyhet (i denne sysadminenes øyne) har blitt et institusjonelt produkt. Google har jobbet hardt for å illustrere Chrome-mulighetene på forretningsnivå. Det er tilgjengelig for Linux og Mac og til og med for mobile enheter, noe som gjør det allestedsnærværende på tvers av plattformer.

På egen hånd er Chrome en rask og elegant nettleser som kan håndtere arbeidsmengden til selv de mest nettintensive brukerne. Her er noen triks for å gjøre Chrome-opplevelsen din enda bedre. Ingen hacking, ingen registerredigeringer og ingen spesielle tilleggsprogrammer.

Merk: Denne artikkelen er basert på en oppføring i Google i Enterprise-bloggen .

1: Bruk hurtigtaster for raskere tilgang til funksjoner

Tastatursnarveier som gjør det samme musen kan gjøre, er noe mindre enn imponerende (med mindre du ikke har en fungerende mus). For eksempel vil Ctrl + 1 til og med Ctrl + 8 åpne en av de åtte første fanene du har åpnet i Chrome; selvfølgelig kan du bare klikke for å velge fanen du ønsker. Men det er flere nyttige tastatursnarveier uten en enkel tilsvarende museaksjon ( tabell A ).

Tabell A

Dette er bare noen få eksempler. Klikk her for en fullstendig liste over alle snarveier.

Du kan også tilordne hurtigtaster til alle utvidelser eller applikasjoner du bruker. Bare åpne Chrome-menyen (Alt + F eller Alt + E) og gå til Innstillinger | Utvidelser ( figur A ). Figur A

Der vil du se utvidelsene dine oppført; din kan være veldig forskjellig fra meg. Klikk på Konfigurer kommandoer i nedre høyre hjørne ( figur B ).

Figur B

I dette eksemplet har jeg satt opp tastatursnarveier for alle utvidelsene mine. Når jeg bruker snarveien, vil utvidelsen starte eller be meg om innspill.

2: Bruk snarveier for nettleser for raskere tilgang til funksjoner

Chrome tilbyr rask tilgang til flere steder direkte fra adressefeltet:

  • chrome: // bookmarks - Bookmarks page
  • chrome: // innstillinger - Innstillingsside
  • chrome: // extensions - Utvidelsesside
  • chrome: // historie - Historikkside

Du kan legge til disse som bokmerker i bokmerkeraden (som vises øverst i Chrome-vinduet) ved å trykke på Ctrl + D og deretter lagre dem i bokmerkeraden, slik at du når som helst kan åpne dem for rask tilgang.

3: Synkroniser alternativene for å forenkle livet ditt

Chrome lar deg synkronisere alt om nettopplevelsen din med andre Chrome-installasjoner du måtte ha på flere datamaskiner. For å konfigurere Synkronisering, gå til Innstillinger og deretter Avanserte synkroniseringsinnstillinger ( Figur C ).

Figur C

Du kan synkronisere appene dine, utvidelser, innstillinger, autofyll, Omnibox-historie, temaer, bokmerker, passord og åpne faner. (Se nedenfor for informasjon om hvordan du får tilgang til Åpne faner på andre systemer som kjører Chrome.)

Det fine med Sync er at så lenge du logger deg på Chrome (under Innstillinger), vil du alltid ha tilgang til funksjonene eller elementene du velger under Avanserte synkroniseringsinnstillinger. Bare husk at dette kan utgjøre en sikkerhetsrisiko hvis passordene dine blir synkronisert til en datamaskin som ikke er under din direkte kontroll eller at noen du ikke stoler på (familiemedlemmer?) Kan bruke.

Du kan legge merke til at jeg ikke har bokmerker satt opp til synkronisering i skjermbildet ovenfor. Dette fordi jeg synkroniserer bokmerker ved å bruke XMarks-utvidelsen, som er tilgjengelig for både Firefox og Chrome. Mens Chrome Sync har fungert feilfritt for meg, gjelder det ikke andre nettlesere. Det tok litt finjustering for å få XMarks til å synkronisere bokmerkene mine pålitelig mellom Firefox og Chrome - jeg løp inn i det eldgamle duplikatbokmerkeproblemet. Men etter endelig å ha eksportert dem fra Firefox, slettet bokmerkene fra begge nettleserne og fra XMarks, og deretter importert dem til Firefox, fungerte alt godt igjen.

4: Få mest mulig ut av den nye fanesiden

Noen av de kraftigste funksjonene i Chrome er tilgjengelige på siden Ny fane ( figur D ), som vises når du åpner enten en ny fane (bruk Ctrl + T) eller Chrome selv, hvis hjemmesiden er satt til Bruk den nye fanen Side.

Figur D

Den nye fanesiden viser apper du måtte ha installert, og du kan kjøre dem herfra. Du kan klikke på Mest besøkte til venstre for Apps for å vise sidene du får mest tilgang til. Du kan klikke på Andre enheter for å få tilgang til Chrome-faner på andre systemer kontoen din er koblet til. (Dette er hva det vil si å synkronisere åpne faner; jeg ble forvirret da jeg først konfigurerte dette, siden jeg antok at det betydde at alle åpne faner automatisk skulle vises på alle Chrome-nettlesere.) Du kan klikke på Nylig lukket for å få tilgang til de siste 10 faner du lukket eller besøker nettbutikken for å få flere apper / utvidelser.

5: Stol på Task Manager for å overvåke nettleseren din

For å hjelpe deg med å følge med på ytelsen gir Chrome en oppgavebehandling akkurat som Windows. Du får tilgang til det ved å bruke Shift + Esc ( figur E ).

Figur E

Oppgavebehandleren viser deg hvor mye minne / CPU / nettverksbyte som er sendt eller mottatt / FPS (rammer per sekund) nettleseren din, fanene, appene, utvidelsene og plugin-modulene bruker. Dette er flott når du feilsøker problemer med nettleseren, eller hvis du vil følge med på hvor mange ressurser en bestemt side kan bruke. Hvis du installerer et betatillegg og finner ut at systemet ditt er ødelagt etterpå, kan du bekrefte resultatene ved hjelp av Chrome Task Manager.

Hvis du høyreklikker på en av disse oppføringene, kan du tilpasse visningen ytterligere ( figur F ).

Figur F

For eksempel kan du velge JavaScript-minne for statistikk som involverer denne kategorien. Og hvis du vil, kan du avslutte en prosess ved å merke den og bruke knappen Avslutt prosess.

6: Bruk inkognitovinduet

Chrome lar deg bla privat i inkognitomodus (aka stealth mode). Denne modusen registrerer ikke sider du får tilgang til eller filer du laster ned. Chrome har ikke et alternativ for å automatisk slette nettleserloggen på en planlagt basis (gjør det manuelt ved å trykke på Ctrl + H og deretter velge Slett alle nettlesingsdata), og det er ikke noe alternativ å gjøre det når du lukker nettleseren. Inkognitomodus anbefales for de tilfellene hvor du kanskje handler på nettet etter en ny bærbar PC til kona og vil forsikre deg om at nettleseren ikke ødelegger overraskelsen neste gang hun bruker systemet ditt. Sann historie: Jeg brukte den bare forrige måned på denne måten.

Igjen kan du bruke Ctrl + Shift + N til å raskt åpne inkognitovinduet ( figur G ).

Figur G

7: Stol på Omnibox for raskere søketilgang

Å måtte gå til www.google.com eller bruke en spesiell søkelinje er det slik at 2009. Chrome lar deg bruke adressefeltet som en søkefelt (dette kalles Omnibox). I eksemplet vist i figur H har jeg søkt etter San Francisco.

Figur H

8: Manipulere fanene

Faner er ikke faste, statiske enheter - de er flytende og dynamiske. Du kan dra og slippe faner for å ordne dem i hvilken som helst rekkefølge du ønsker. Du kan også dra en eksisterende fane nede under adressefeltet for å starte et nytt Chrome-vindu, som kobles til den åpne websiden.

Vil du bringe det nye Chrome-vinduet tilbake i det eksisterende vinduet? Bare dra fanen fra det nye vinduet tilbake blant de eksisterende fanene i det første vinduet. Denne fanen blir med i de andre, og det andre vinduet lukkes.

Du kan til og med feste faner slik at de forblir tilgjengelige, men tar mindre plass i Chrome-vinduet (men bare faneikonet vises). For å gjøre dette, høyreklikk bare på fanen og velg Pin Tab. Angre handlingen hvis ønskelig ved å høyreklikke på fanen igjen og velge Unpin Tab.

9: Angi at sider skal lastes automatisk

Det er en enorm tidsbesparelse å ha sidene du har mest tilgang til når du starter Chrome. For å konfigurere dette, trykk Alt + E eller Alt + F og velg Innstillinger ( Figur I ).

Figur I

I delen Oppstart klikker du Åpne en spesifikk side eller sett med sider. Klikk deretter på koblingen Angi sider ( figur J ). Figur J

I eksemplet over har jeg satt fire sider til å åpne når jeg starter Chrome. Siden de alle krever pålogging, har Chrome også lagret passordene mine, slik at jeg raskt kan logge inn på hvert enkelt. Jeg bruker denne innstillingen siden datamaskinene mine er sikret og låst med et sterkt passord.

Hvis du foretrekker det, kan du konfigurere Chrome for å gå tilbake til alle åpne faner når du starter. Bare gå til Innstillinger og velg Fortsett der jeg slapp.

10: Bruk den nye funksjonen Ikke spor

Chrome 23, den nyeste versjonen, lar brukere spesifisere at de ikke vil at aktiviteten deres spores av nettsteder. Don't Not Track, også kjent som DNT, kan bidra til å sikre personvern og trygghet.

For å slå på DNT, trykk Alt + E eller Alt + F og velg Innstillinger. Bla ned til bunnen og klikk på Vis avanserte innstillinger. Deretter blar du lenger ned og går gjennom personverndelen ( figur K ).

Figur K

Velg Send A Ikke spor forespørsel med surfetrafikken din, så ser du ruten vist i figur L.

Figur L

Dette er en noe langvarig forklaring på at Chrome i utgangspunktet vil gjøre det beste for å implementere DNT på dine vegne, men ikke alle nettsteder kan samarbeide. Dette kan være en utviklende standard som er verdt å følge med.

oppsummert

Jeg håper disse triksene vil være nyttige og underholdende for deg. Hvis du er interessert i å lese videre, tilbyr Google noen tips for Chrome-brukere. Og hvis det er noe du vil vite mer om, bare bruk Omniboxen for å finne det.

Les også

  • Chrome-synkronisering: Konfigurer en gang, jobb overalt
  • Installer Chrome via GPO og spar deg litt tid
  • Forbedre Google Apps med disse Chrome-nettleserutvidelsene

Har du et favoritt Chrome-tips?

Del dine foretrukne triks og snarveier med andre TechRepublic-medlemmer.

Topp 10 nyhetsbrev

Vend deg til disse må-lesne primerne for å få den magre på de hotteste teknologiske emner, strategier og analyser. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com