De 10 største gjennombruddsteknologiene i 2018 ... så langt

Topp 5: Ting som AI faktisk kan være bra for Det er lett å avfeie AI som et buzzword eller bare et markedsføringstegn, og i noen tilfeller er det det. Men her er fem situasjoner der AI kan være nyttig.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • 3D-metalltrykk, kunstige embryoer og duellende nevrale nettverk er tre av de største gjennombruddsteknologiene i 2018. - MIT Technology Review
  • Mens noen av valgene på MITs 2018-liste over 10 gjennombruddsteknologier ennå ikke har nådd utbredt bruk, vil de alle ha en dyp effekt på menneskelivet. - MIT Technology Review

Året 2018 har bare så vidt begynt, men en rekke nye teknologier er klare til å gjøre en enorm innvirkning på livene våre resten av året og fremover, ifølge en onsdag-rapport fra MIT Technology Review.

Årsrapporten, med tittelen 10 Breakthrough Technologies 2018, inneholder noen fremskritt som har vært i verkene i flere år, og andre som var nyere prestasjoner. Noen av teknologiene som er oppført har ennå ikke oppnådd utbredt bruk, mens andre snart kan bli kommersielt tilgjengelige.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

"Det vi virkelig ser etter er en teknologi, eller kanskje en samling av teknologier, som vil ha en dyp effekt på livene våre, " ifølge rapporten. Mange har direkte implikasjoner for bedriften, inkludert forbedringer av sikkerhet, dataanalyse og reiser.

Her er MITs 10 banebrytende teknologier for 2018, i ingen spesiell rekkefølge.

1. 3D-metalltrykk

3D-utskriftsteknologier har eksistert i flere tiår, og har vist seg å ha en rekke bedriftsapplikasjoner, inkludert for hurtig prototyping og testing av medisinsk utstyr. Imidlertid har det vært tregt å få tak i: Bare 18% av organisasjonene sa at de bruker aktivt 3D-skrivere som en del av forretningsdriften i 2016, ifølge en Tech Pro Research-undersøkelse.

Men 3D-utskrift blir nå enklere og rimeligere å potensielt være en praktisk måte å produsere deler på, noe som kan øke hele produksjonsindustrien, bemerket MIT. En rekke selskaper, inkludert GE, Markforged og Desktop Metal, har nylig gitt ut 3D-metallskrivere, noe som kan redusere behovet for produsenter å opprettholde store varelager, og i stedet kundetrykk materialer etter behov.

2. Kunstige embryoer

Embryologer som jobbet ved University of Cambridge i Storbritannia vokste nylig realistisk utseende musembryoer med bare stamceller - ingen egg eller sæd trengte. Forskere ved University of Michigan og Rockefeller University forfølger nå det neste trinnet med å lage et kunstig embryo fra menneskelige stamceller. Selv om disse embryoene kunne gjøre det lettere for forskere å studere begynnelsen av menneskelivet, har de også vekket en etisk debatt.

3. Sensing city

Mange smarte byplaner har stått overfor forsinkelser og drifts- og kostnadsproblemer, men et nytt smartbyprosjekt i Toronto, kalt Quayside, jobber sammen med Alfabetets Sidewalk Labs for å gjenoppbygge det urbane området rundt digitale teknologier.

Prosjektet tar sikte på å basere beslutninger om design, policy og teknologi på data samlet fra et omfattende nettverk av sensorer, som kan måle faktorer som luftkvalitet, støynivå og menneskelig aktivitet. Det krever også at alle kjøretøyer til slutt skal være autonome og delte.

4. AI for alle

Fram til dette har verktøy for kunstig intelligens (AI) bare vært tilgjengelige for store teknologiselskaper som Amazon, Baidu, Google og Microsoft, sammen med noen startups. Men nye maskinlæringsverktøy basert i skyen hjelper flere bedrifter til å benytte seg av denne nye teknologien.

"Sektorer som medisin, produksjon og energi kan også transformeres hvis de var i stand til å implementere teknologien mer fullstendig, med et enormt løft for økonomisk produktivitet, " ifølge rapporten.

5. Duellering av nevrale nettverk

Selv om AI kan identifisere bilder etter å ha blitt trent i en database med bilder, klarer den fremdeles ikke å generere originale bilder av seg selv. Inntil nå: En stor gjennombruddstilnærming fra en doktorgradsstudent ved University of Montreal, kalt et generativt adversarial nettverk (GAN), tar to nevrale nettverk og pitter dem mot hverandre for å lage realistiske bilder og tale.

"Teknologien har blitt en av de mest lovende fremskrittene i AI det siste tiåret, og er i stand til å hjelpe maskiner med å produsere resultater som lurer til og med mennesker, " ifølge rapporten.

6. Babel-fisk ørepropper

Googles $ 159 Pixel Buds fungerer med sine Pixel-smarttelefoner og Google Translate-appen for å produsere nesten sanntidsoversettelse. Mens de møtte kritikk for designen sin, viser de "løftet om gjensidig forståelig kommunikasjon mellom språk i nær sanntid, " bemerket rapporten.

7. Null-karbon naturgass

Naturgass er en av verdens viktigste strømkilder, men er en viktig kilde til karbonutslipp. Et selskap som heter Net Power tester en teknologi som kan lage ren energi fra naturgass, som kan tilby verden en måte å produsere karbonfri energi fra et fossilt drivstoff til en rimeligere pris.

8. Perfekt online personvern

En ny kryptografisk protokoll som kalles et bevis på null kunnskap, kan bidra til at ekte Internett-personvern endelig blir en realitet. Det ble banebryt av digital valuta Zcash, som utviklerne brukte en melding kalt en zk-SNARK (null kunnskap kortfattet ikke-interaktiv kunnskap om argument) for å gi brukerne makten til å handle anonymt.

"For banker kan dette være en måte å bruke blockchains i betalingssystemer uten å ofre kundenes privatliv, " heter det i rapporten. "I fjor la JPMorgan Chase zk-SNARK til i sitt eget blockchain-baserte betalingssystem."

9. Genetisk spåkone

Forskere kan bruke data fra store genetiske studier for å lage polygeniske risikoscore, som gir prediksjoner om helse og IQ basert på å undersøke en persons DNA.

10. Materialets kvantesprang

Nylig kunne IBM-forskere simulere den elektroniske strukturen til et lite molekyl ved å bruke en syv-kvbit datamaskin. Å forstå molekyler i nøyaktig detalj som dette vil tillate forskere å designe mer effektive medisiner og bedre materialer for generering og distribusjon av energi.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com