Spørsmålene dine svarte: Hva Chromebook kan og ikke kan gjøre

Google har gjort en anstendig jobb med å få ordet ut at den første bølgen av Chromebooks, de veldig bærbare bærbare datamaskinene som kjører Chrome-operativsystemet som ikke er annet enn nettet, er tilgjengelige for kjøp og levering av forhåndsbestillinger 15. juni. fortsatt en stor avstand mellom Googles tillit til skyen som et levedyktig arbeidsområde og det de fleste av oss vet om disse nye ikke-helt-a-netbook-enhetene.

Kan en Chromebook håndtere din vanlige arbeidsmengde? Er det verdt å kjøpe nå, eller bør du la de første adoptørene oppdage knekkene? Hvis du har spørsmål om Chromebook, tror vi at vi har svarene dine.

spørsmål

I utgangspunktet er dette bærbare datamaskiner med bare nettleser, ikke sant?

Ja, men ikke med den typen vekt ordet "laptop" har fått med seg. Du tenker på et system som tar litt god tid å starte opp, laste programmene dine, aktivere en haug med brettikoner og informere deg om 10 ting du ikke gjør rett på systemet ditt. Chrome OS starter på omlag 8 sekunder, ifølge Google, og noen ganger raskere i virkelige tester. Når det starter opp, logger du på med en Google-konto, og du er inne i Chrome-nettleseren.

Så alle trenger en Gmail-konto for å bruke en Chromebook, ikke sant?

Du trenger en Google- konto med mindre du bruker "Gjest" -kontoen på en annens Chromebook. Du kan opprette en Google-konto med en ikke-Gmail-adresse. Når den er konfigurert, blir du automatisk logget på Google-tjenester i Chromebooken din, og hvis du bruker Chrome på et annet system, kan du konfigurere bokmerkene, utvidelsene, innstillingene og passordene dine for å forbli synkronisert mellom nettlesere.

Hvilke applikasjoner kan jeg kjøre på Chromebook?

Det meste nettbaserte applikasjoner, som Google bare kaller "Apps", men også utvidelser, som låser direkte på nettleseren og muliggjør interaksjon og varsler. Apper er skrevet på samme språk som websider, men de er spesialiserte for Chrome-opplevelsen. Søk rundt i Chrome Web Store, så ser du apper fra New York Times, Popular Science, populære sosiale mediesjef TweetDeck og mer enn noen få interessante spill - inkludert den moderne gullstandarden for enhver plattform, Angry Birds.

På utvidelsiden finner du varslere som kan ding og vise uleste tellinger for nesten hvilken som helst nettposttjeneste, og utvidelser som skysser rundt for deg - utskrifts-til-PDF-verktøy, skjermdumpfangster og lignende. Men du vil også finne viktige verktøy som LastPass for å administrere passord, FlashBlock for å bevare CPU og batterilevetid (og sette kibosh på pinlige auto-play-videoer), og mer.

Ingen Outlook, ikke sant?

Nope, heller ikke Microsoft Office, Lotus, Skype, Photoshop eller noe med et installasjonsprogram. Chromebooks er ment å fungere på nettet, og Google går videre med dem fordi de tror det er mulig for mange mennesker å gjøre det. Det er en praktisk holdning også, gitt at de lager mange av verktøyene som er ment å erstatte stasjonær programvare.

For dokumenter bruker du Google Docs, eller kanskje Office Web Apps. I stedet for Skype, kan du vurdere å bruke Gmail sin innebygde tale- og videoprat. Det er ingen bildeditor på nettet som dekker all Photoshop-funksjonalitet, men Sumo Paint og Aviarys avanserte suite kommer nær nok for de fleste ikke-designere.

Men hva skjer når jeg ikke er på nettet?

De litt dyrere Chromebook-enhetene har innebygd 3G-mobiltjeneste, og en gratis månedlig teaser-godtgjørelse på 100 MB. Ideen er da at du sjelden er frakoblet. Men i de tykkere bygningene og billigere flyene i denne verdenen, vil du være offline. Du kan fremdeles logge deg på Chromebooken din, og noen Chrome-apper kan lagre data for frakoblet bruk, inkludert New York Times og NPR, oppgave- og notatbehandler Springpad, og til og med noen spill, som Angry Birds and Entanglement.

De tunge møtene på Googles tilbud, Gmail, Docs og Kalender, vil gi offlinefunksjonalitet en gang i sommer, kunngjorde selskapet i mai.

Så hold ut til Google Apps kommer uten nett, kanskje?

Du kan gjøre det, og kanskje du vil se litt ny maskinvare før da også. Men Docs har faktisk en begrenset offline modus gjennom Scratchpad-appen, som synkroniserer alle dokumenter du har merket med Scratchpad-etiketten. Og de frakoblede Google Apps vil være tilgjengelige i alle Chrome-nettlesere og Chromebook-maskinvare, så det er ikke noe iPhone-lignende krav å holde ut for Ultimate Latest Model.

Hva gjør jeg om vedlegg? Og hva med tommelstasjoner, eller filene på telefonen min?

De tidligste byggingene av Chrome OS på tester-maskinvare var litt forvirret av faktiske filer, det er sant. Men Chromebook-enhetene som sendes 15. juni, har lette filbehandlere som kan lese fra USB-pinner, SD-kort fra kameraer og tilkoblede lagringsenheter, for eksempel telefoner. Harddisken i solid state er ikke store, kanskje 50MB eller så, men de er designet for å være like store nok til å holde en fil, og deretter laste den opp til en tjeneste som Picasa Web Albums, Dropbox, Gmail eller andre steder - som filsystemet gir hurtigkoblinger til.

Poenget: Hva er verdien av en Chromebook over en billig netbook, eller til og med en iPad?

Chromebooks har et bedre tastatur enn netbooks, og tydeligvis et mye bedre tastatur enn iPads, og det er alt noen mennesker trenger å vite. De har også enorm batterilevetid, raske oppstarter og ingenting av vedlikehold og fikling av et tradisjonelt Windows-, Mac- eller Linux-system.

Det virkelige spørsmålet er imidlertid hvor mye du jobber på nettet akkurat nå, og om du vil investere i å flytte mer av arbeidet ditt i skyen. Kan du handle i Outlook for bedriftens nettpost, eller spørre om importering av posten til Gmail via IMAP? Kan du installere Dropbox på din kontormaskin for å opprettholde tilgang til filene dine til enhver tid? Kan du hente frem hurtigpresentasjoner i Google Dokumenter, eller har du behov for en komplett pakke med bedriftsmeldingsverktøy?

Forhåpentligvis er det litt mer nyttig enn standarden "Det kommer an." Hvis du har flere spørsmål om Chromebooks og styrken og begrensningene deres, gi oss beskjed i diskusjonstråden etter dette blogginnlegget.

Les også:

  • Samsung og Acer Chromebook: Flere netbook enn bærbare
  • Konseptualisere Chromebooks, Chrome OS og HTML5-baserte apper
  • Selv om IT-proffene håner, vil Google Chromebooks sannsynligvis forføre bedrifter

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com