Windows 8 berøringsskjermgrensesnitt og Microsoft Touch Mouse

Forrige ukes artikkel, Bør det være separate nettbrett og stasjonære utgaver av Windows 8?, Genererte en ganske diskusjon i forumet med folk som veier inn på begge sider av argumentet - for og imot å ha en utgave av Windows 8 for både berøringsskjermtabletter og tastatur / mus stasjonære. Mens jeg leste gjennom kommentarene, møtte jeg en lenke til en video med tittelen A Day Made of Glass, som viser frem Corning (produsentene av Gorilla Glass) -visjonen for fremtiden til berøringsskjermen ved hjelp av spesialglass. ( Takk til leseren DudeMacs for å dele denne lenken i forumet .)

Da jeg så på videoen og funderte på fremtiden for en verden med berøringsskjermer overalt hvor du går, begynte jeg å tenke på de potensielle vanskeligheter med å gjøre overgangen fra musen til bevegelsen som et middel til å jobbe på et stasjonært system. Da slo det meg! Microsoft jobber allerede med en overgangsenhet - Microsoft Touch Mouse.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg se på Microsoft Touch Mouse. Når jeg gjør det, vil jeg diskutere måtene det vil hjelpe oss å gradvis gå fra et musestyrt brukergrensesnitt til berøringsskjermgrensesnittet.

Merk: Husk at Microsoft Touch Mouse på det tidspunktet denne artikkelen skrives, ikke er tilgjengelig ennå. Microsoft lover en utgivelse sommeren 2011 og flere nettsteder selger forhåndsbestilling. Mine kontakter med Microsoft har lovet meg en evalueringsenhet så snart den er tilgjengelig. På det tidspunktet vil jeg gi en ordentlig produktanmeldelse.

Den betimelige introduksjonen

Som du kanskje vet, på 2011 International Consumer Electronics Show i Las Vegas, avslørte Microsoft Microsoft Touch Mouse, en ny multitouch-enhet som kombinerer de fysiske funksjonene til en mus med muligheten til å bruke bevegelsene knyttet til berøringsskjermen. På messen beskrev Microsoft enheten som utformet for å hjelpe brukere å dra nytte av multitouchbevegelser i Windows 7. Microsoft hevder at berøringsmus vil tillate deg å gjøre alt du er vant til å gjøre med en mus, for eksempel pek, klikk, og dra. Imidlertid tilfører Touch Mouse også muligheten til å bruke bevegelser - ganske enkelt ved å bevege fingrene over musens overflate.

Ved hjelp av en, to eller tre fingerbevegelser kan du utføre en rekke berøringsskjermlignende operasjoner. Hvis du for eksempel bruker en finger, kan du jobbe med dokumenter ved å snu for å raskt bla, panorere og vippe. Bruk tommelen for å gå tilbake eller fremover gjennom en nettleser eller en bildevisning. Ved å bruke to fingre kan du administrere vinduer - maksimere, minimere, knipse og gjenopprette dem. Ved hjelp av tre fingre vil du kunne vise eller skjule skrivebordet, samt starte Instant Viewer - en funksjon som viser miniatyrbilder av alle åpne vinduer på skrivebordet (tenk Alt-Tab).

Hold deg oppdatert om de siste tipsene og triksene fra Microsoft Windows med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev , levert hver mandag og torsdag.

Det kommer lenge

Touch Mouse er kulminasjonen på flere års teknikk av Microsoft Research-team i Redmond og Cambridge. Hrvoje Benko, forsker i Adaptive Systems and Interaction Group ved Microsoft Research i Redmond beskriver prosessen:

"Vi var alle fascinerte av ideen om å slå sammen presisjon og peke fordelene ved standardmus med de rike interaksjonene vi hadde med multi-touch-enheter, for eksempel Microsoft Surface, " sa Benko. "Vi ønsket å se om vi kunne ta med flere berøringsinteraksjoner til skrivebordet uten å miste tastaturet eller musen."
Gjennom årene eksperimenterte teamene med forskjellige teknologier for å emulere berøringsskjermfunksjonalitet, for eksempel kameraer, artikulasjon og kapasitiv sensing, så vel som en rekke forskjellige formfaktorer. Noen eksempler på dette tidlige arbeidet er vist i figur A. Dette bildet kommer fra et ti-siders dokument med tittelen Mouse 2.0: Multi-touch Møter musen (PDF), som er tilgjengelig på nettstedet Microsoft Applied Science Group.

Figur A

Mens de utviklet neste generasjons mus, eksperimenterte Microsoft Research-teamene med forskjellige teknologier og formfaktorer.
Til slutt bestemte teamene seg for en kapasitiv sensing-modell, som gir funksjonalitet veldig som en berøringsskjerm. Som du ser i figur B, er overflaten til berøringsmus befolket med en rekke berøringsfølende elektroder som sporer bevegelse og i hovedsak simulerer en berøringsskjerm. Dette bildet kommer fra produktstedet Microsoft Touch Mouse, som inneholder flere bilder, en reklamevideo og annen informasjon om Touch Mouse.

Figur B

Overflaten på Touch Mouse er befolket med en rekke sensorer sporets bevegelse og i hovedsak simulerer en berøringsskjerm.

En gest i riktig retning

Selv om Microsoft på dette tidspunktet posisjonerer Touch Mouse som utformet for Windows 7, nå som vi har sett Windows 8-demoen, er min innsats at Microsoft planlegger å bruke Microsoft Touch Mouse og introduksjonen innen Window 7-tidsrammen for å gjøre oss klare for bruk av Windows 8 og Metro-brukergrensesnittet.

Bare tenk på det et øyeblikk. Hvis Microsoft får oss alle til å bruke Touch Mouse nå, når Windows 8 blir utgitt, vil vi alle sammen kjempe for mer berøringsbaserte funksjoner i Windows 8-grensesnittet, og sjansen er stor for at vi ikke vil være så bekymret for reduksjon av punkt og klikk på et stasjonært system.

Tastaturet er selvfølgelig en annen historie. Jeg, for en kan ikke forestille meg å bruke et stasjonært system uten mitt Microsoft Natural Ergonomic Keyboard.

Hva tar du?

Tror du at Microsoft Touch Mouse er her nå for å forberede oss på Windows 8 og Metro-brukergrensesnittet? Vil du tenke på å kjøpe en berøringsmus til Windows 7-systemet? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com