Vindusbytte med Witch øker produktiviteten

Tastatursnarveier i ethvert operativsystem er ekstremt nyttige hvis du kan trene deg selv på å bruke og huske dem. Med tastaturet som det viktigste innføringsmiddelet for de fleste applikasjoner, er sjansen stor for at hendene dine allerede er på tastaturet når du vil utføre en annen funksjon, for eksempel å lagre filen du jobber med. Flytt hånden over til musen din for å flytte pekeren til menylinjen, velg Fil, og velg deretter Lagre er et produktivitetstap når du kan gjøre det samme ved å trykke på CMD + S.

Noen hurtigtaster er nyttige, men begrenset. Ta for eksempel Apples applikasjonsbyttfunksjonalitet. Ved å trykke på CMD + TAB vil du få frem en popup av alle åpne applikasjoner og lar deg veksle mellom hver og en, slik at den valgte applikasjonen kommer i høysetet. Selv om dette er nyttig, assosierer de fleste vinduer på skrivebordet av vinduinnholdet, ikke selve applikasjonen. Til enhver tid kan jeg ha fem eller flere Textmate-vinduer åpne, noen få Safari-vinduer, kanskje et Terminal-vindu eller tre osv. Med standard applikasjonsskifte vil dette gi tre applikasjoner å velge mellom, med kanskje et dusin vinduer mellom dem. Å bytte til et program og deretter måtte bruke musen til å velge et vindu etter dette er et produktivitetstap.

Eksponerer hjelper imidlertid i denne forbindelse. Du kan bruke programskifte for å komme til appen du ønsker, og deretter Expose for å se bare vinduene i den appen, men da må du takle flere forskjellige tastetrykk. CMD + TAB noen ganger for å komme til applikasjonen du ønsker, deretter F10, for eksempel for å påkalle Exposes programvinduvisning, og piltastene for å velge vinduet du ønsker.

Men det er en bedre måte.

Witch, er et unikt program som endrer ideen om applikasjonsovergang til vindusbytte. Det er en $ 19-applikasjon, men hvis du er en keyboard-junkie og liker produktivitetsforsterkere, er det verdt pengene.

Med Witch vil bruk av påkallingsnøklene (for eksempel CMD + TAB) påkalle en tilpassbar liste over åpne vinduer, gruppert etter applikasjon, og sortert slik du ønsker (for eksempel nylig brukte applikasjoner øverst på listen, eller etter navn, etter vindustittel osv.). Du kan tilpasse popup-forsinkelsen, der listen vises (noe som passer bra for folk som bruker mer enn ett skjermbilde, da du kan konfigurere listen til å vises på skjermen der musen er), og du kan bruke hurtigtaster for å raskt navigere til windows eller lukke programmer.

Heks er en preferanserute, så du vil bruke Systemvalg for å konfigurere den. Last ned diskbildet fra Witch-nettstedet og dobbeltklikk på Witch.prefpane-filen for å installere den i Systemvalg. Når du er i Systemvalg, før du konfigurerer Witch, må du aktivere "tilgang for hjelpemidler" i Universal Access-innstillingsruten. Når dette er gjort, kan du gå tilbake til Witch for å konfigurere det.

Dessverre har Apple hardkodet CMD + TAB for å være programvarebryterens hurtigtast, og dette kan ikke endres. Heks kan imidlertid avskjære denne tastekombinasjonen, slik at du kan bruke CMD + TAB-tastekombinasjonen (og SKIFT + CMD + TAB for å bevege deg bakover i listen) ved å tilordne dem som sådan i Witch. Det kan hende du må prøve to ganger for å tilordne tastene innledningsvis, ettersom OS X ser ut til å ta tak i kombinasjonen på første forsøk.

Etter det kan du endre forskjellige innstillinger i Heks under fanene Oppførsel og utseende. Listen over alternativer kan være skremmende, men den lar deg virkelig tilpasse Witch til din egen spesifikke arbeidsflyt. Sjekk skjermbildene nedenfor for å se hvordan jeg liker at min er konfigurert for å gi deg en ide om hva du kan gjøre med det (klikk på bildene for å forstørre).

Velg Atferdsinnstillinger

Velg Utseendeinnstillinger.

En annen fin ting med Witch er når du holder på med vinduskift, hvis du fortsetter å holde hurtigtastene nede, vil Witch vise et miniatyrbilde for de fleste valgte vinduer. Slipp tastekombinasjonen for å bringe den frem, eller fortsett å bytte rundt for å få det nøyaktige vinduet du ønsker. Det er også mange tastatursnarveier som kan brukes til å lukke vinduer og applikasjoner (W og Q), navigere i listen etter program i stedet for vindu (A og SHIFT + A), slå opp en forhåndsvisning (SPACE) eller hoppe fra øverst på listen til bunnen (Hjem og Slutt). Heks er en flott produktivitetsforsterker, og jeg kan ikke leve uten den. Det er noen få perler til Mac-en som for meg er nødvendige produktivitetsforsterkere og Witch er definitivt en av dem.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com