Hvorfor Facebook designe egne chips kan hjelpe den med å konkurrere med Apple, Google

NVIDIAs Pegasus AI-brikke kan autonome kjøretøy NVIDIAs nye Pegasus-brikke lover å levere selvkjørende avgifter innen 2018. Alison DeNisco fra TechRepublic beskriver den nye plattformen, og hvorfor selvkjørende biler kunne komme raskere enn forventet.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Facebook bygger et team for å lage sine egne halvledere, etter lignende arbeid fra Apple og Google.
  • Facebooks chip-team kan potensielt bruke halvledere til å drive maskinvareenheter, AI-programvare og datasentre-servere.

Facebook bygger et team for å lage sine egne halvlederbrikker, ifølge nylige stillingsoppføringer som Bloomberg først har notert.

Den sosiale medias gigantens trekk følger Apple, som begynte å sende sine egne brikker i 2010, og Google, som har utviklet en egen brikke for kunstig intelligens (AI).

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

En stillingsannonse på Facebooks nettsted søker en leder for ASIC (applikasjonsspesifikk integrert krets) -utvikling, som har ansvar for å "bygge og administrere en end-to-end SoC / ASIC, firmware og driverutviklingsorganisasjon, inkludert alle aspekter av front-end og back-end standardcelle ASIC utvikling. "

Mens oppslaget antyder at det fortsatt er tidlige dager for denne innsatsen, signaliserer det en økende trend blant teknologiselskaper å utvikle sine egne chips og redusere deres avhengighet av selskaper som Intel og Qualcomm, bemerket Bloomberg.

Facebooks halvledere kan potensielt brukes til å drive maskinvareenheter, som Oculus Go, som kjører på en Qualcomm Snapdragon 821-brikke og vil bli utgitt i mai. Selskapet har også flere smarte høyttalerprosjekter i verkene, som kan dra nytte av tilpassede brikker i fremtiden. Egendefinerte brikker kan også brukes til å drive AI-programvare og datasentre-servere, bemerket Bloomberg.

En annen Facebook-stillingsannonse for en ASIC- og FPGA-designingeniørstilling beskriver en ansatt som vil "lage tilpassede løsninger rettet mot flere vertikaler, inkludert AI / ML, komprimering og videokoding."

Å bruke spesialdesignede chips kan også gi Facebook mer kontroll over produktutvikling, og dens evne til å integrere maskinvare og programvare, ifølge Bloomberg. Det vil være interessant å se om flere selskaper begynner å følge denne veien også, og hva innvirkningen for Intel og Qualcomm kan ha i markedet.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com