Selv om IT-proffene håner, vil Google Chromebooks sannsynligvis forføre bedrifter

De fleste av IT-fagfolk jeg kjenner spott eller snicker når jeg tar opp temaet Google Chrome OS. Men akkurat som IT-proffene pleide å avvise ideen om nettsky - og mange av dem nå klatrer over hverandre for å spisse skyen og virtualiseringskompetansen - kan det ikke vare lang tid før IT også varmer opp til Chrome OS, av nødvendighet.

Onsdag på Google I / O 2011 avslørte Google Chromebooks og Chromebooks for Business-programmet. Google gjorde et hardt salg for sin skybaserte PC-plattform og for det nye forretningsprogrammet som lar virksomheter leie Chromebooks til en lav månedlig kostnad per bruker.

Google hevder at ved å distribuere Chromebooks i stedet for tradisjonelle PC-er, kan selskaper redusere de totale eierkostnadene for forretningsdatamaskiner med 70%. Det er et enormt antall, og vi prøver fortsatt å finne ut hvor Google kom med det beløpet, men det meste er basert på å eliminere PC-administrasjonsoppgaver - sikkerhet, programvareoppdateringer, anti-malware, og OS og programvareutretting.

Her er en video som oppsummerer banen Google gjør for bedrifter:

Hvis du allerede er kjent med Chrome OS og Googles pilotprogram CR-48, vet du at det egentlig er en oppstartbar nettleser som håndterer alle appene og lagringene i skyen. I IT-speak er det en bærbar PC-tynn klient.

Onsdag sa Google også at det kommer til å lage et "Chromebox" -bord for ikke-mobile brukere som vil koble opp sitt eget tastatur, mus og skjerm. Det viste til og med en prototype som så ut til å være laget av Samsung og så ut som en krysning mellom en HP-tynn klientboks og en Mac Mini.

De to første Chrome OS-produktene vil imidlertid være Chromebook-bærbare datamaskiner fra Samsung og Acer, og de vil bli utgitt i USA (samt Storbritannia, Nederland, Frankrike, Tyskland, Spania og Italia) 15. juni. Acer vil koster $ 349 og Samsung vil være $ 429. Disse er begge ultratynne, lette bærbare datamaskiner i modus for MacBook Air - men for under halvparten av kostnadene.

Her er en rask titt på maskinvaren:

Mens Chromebooks vil gi forbrukerne muligheten til å kjøpe en glatt bærbar PC til en netbookpris, tilbyr Google en annen type avtale til små selskaper, ideelle organisasjoner og bedriftsverdenen. Det vil leie disse bærbare datamaskinene i bulk til bedrifter for $ 28 / måned per bruker ($ 20 / måned per bruker for skoler og utdanningsinstitusjoner). Denne prisen vil omfatte teknisk support, hurtig maskinvareutskiftning, automatiske bakgrunnsoppdateringer, en nettbasert administrasjonskonsoll for IT-fagfolk (for å administrere brukere, apper og policyer) og en maskinvareoppdatering hvert tredje år.

Her er lysbildene fra Google I / O der selskapet gjorde banen for hva Chromebooks har å tilby og hvordan Chromebooks for Business-programmet vil fungere:

Ved I / O 2011 kunngjorde Google noen viktige oppdateringer til Chrome OS - inkludert noen ting som vil være helt nødvendige for å gjøre dette funksjonelt for gjennomsnittlige brukere. Først og fremst kunngjorde Google en filbehandler og noen begrensede lokale lagringsalternativer (mest for å lagre skybaserte filer). Dette vil gjøre det mulig for brukere å koble kameraer og lagringsenheter og importere filene sine til skybaserte tjenester som bildedelingssider, online kontorsuiter og dokumentoppbevaringssteder. I noen tilfeller kan Web-appene trenge å gjøre litt arbeid for å gjøre tjenestene deres til Chrome OS-apper som kan få tilgang til maskinvaren via Chrome APIer.

Den største fordelen med de nye lagringsoppdateringene i Chrome OS er imidlertid at det hjelper med å aktivere offline apper. Om 5-10 år har vi sannsynligvis billig, allestedsnærværende internettilgang, men dagens virkelighet er at når folk er borte fra hjemmet eller på kontoret, er forbindelser ofte flekkete og inkonsekvente. Det er offline tilgang til kritiske apper viktig, og det er noe av det største fagfolk bekymrer seg for når det kommer til et skybasert operativsystem.

"Vi har jobbet hardt for å gjøre mange, mange applikasjoner tilgjengelig offline, " sa Sundar Pichai, seniordirektør for Chrome. Han sa at Gmail, Google Kalender og Google Dokumenter vil være klare for tilgjengelighet uten nett i sommer.

Fra et forretningsperspektiv er den eneste store funksjonen som fremdeles mangler innebygd VPN-støtte. Mange VPN-løsninger har nettbaserte pålogginger - og jeg har testet CBS Interactive sin SSL VPN-klient på Googles CR-48 Chrome-notisbok - men et standard VPN-alternativ må integreres for å forenkle brukeropplevelsen. Google har lovet at VPN vil bli lagt til, og funksjonen har allerede begynt å vises i Chrome OS dev-kanal.

En rekke selskaper har allerede offentlig innrømmet at deres IT-avdelinger kjører store forsøk med Chromebook, inkludert Orlando, Logitech, Jason's Deli, American Airlines, Ruby Tuesday, National Geographic og andre.

I en offisiell uttalelse sa Jason's Deli: "Google Chrome bærbare datamaskiner er nesten uanstrengt å administrere. Iscenesettelse, avbildning, oppdatering og reparasjon av programvareproblemer er nesten ikke-eksisterende problemer på dette tidspunktet. Utskifting er så enkelt som å dele ut en ny enhet uten IT-involvering nødvendig. "

Basert på den tidlige avkastningen, sa Google at selskaper kan bytte 75% av brukerne sine til Chromebook.

"Vi tror dette fundamentalt kan endre måten folk administrerer datamaskiner i virksomheten, " sa Pichai.

Google-grunnlegger Sergei Brin la til: "Kompleksiteten i å administrere datamaskinene dine torturerer brukerne der ute. Alle av oss. Det er en feilaktig modell grunnleggende. Chromebooks er en ny modell."

Bunnlinjen

Mange IT-fagfolk vil fremdeles le av ideen om Googles Chrome OS, siden de fleste av dem aldri vil bruke et så begrenset system og kan navngi mange forretningsbrukere som aldri kunne konverteres til en skymaskin - grafiske designere, regnskapsførere, arkitekter osv. Imidlertid kan alle disse trygt passe inn i de 25% av brukerne som Google sier ikke er kandidater for Chromebooks (mot 75% som er det).

Chromebooks kan fremdeles være litt foran seg selv til offline-tilgang og VPN-støtte er klar de kommende månedene, men jeg tror lokking av Chromebooks vil vise seg å være veldig attraktiv for mange bedrifter og organisasjoner som begynner i andre halvdel av dette år.

For to år siden, da Google først kunngjorde Chrome OS, skrev jeg tre grunner til at det betyr noe, og fire grunner til at det er uten betydning. Det var imidlertid før IT omfavnet databehandling og virtualisering av skyer i så bred skala, noe som drastisk har redusert behovet for kraftige stasjonære datamaskiner for mange bedriftsbrukere (og trenden forventes å øke i årene fremover). Dette, kombinert med at de fleste interne applikasjoner nå blir levert via en nettleser, betyr at det beste Google kan ha for det med Chromebooks er timingen.

Tiden er inne for en tynn klientløsning for å erstatte det overkompliserte rotet som er bedriftens PC-distribusjon og styring. Google har rett i det, og det er en voksende serie med CIO-er - fremdeles av en vokal minoritet på rundt 30% - som kjemper for å redusere IT-utgiftene ved å flytte til tynne klienter eller desktop virtualisering. Googles løsning kan gi mange av dem nøyaktig det de trenger.

Over en tre års leieperiode vil en bedrift betale $ 1008 for en Chromebook, pluss ytterligere $ 150 for Google Apps. Det er omtrent samme kostnad som de fleste bedrifter vil betale Microsoft for et sete for Windows, Microsoft Office og en CAL for Microsoft-servere (som en del av en Enterprise Agreement med Microsoft). Imidlertid, med Google-avtalen, får selskapet også stasjonær maskinvare og det kan eliminere eller i det minste sterkt redusere det meste av den dyre server-maskinvaren og støtte Microsoft-programvaren. For mange virksomheter ville den slags ligninger være veldig lukrative og altfor fristende å ignorere.

Les mer

  • Googles Chromebook for virksomhet: Interessant matematikk, men kjørelengden vil variere (ZDNet)
  • Microsoft kan tape milliarder i salg til Googles Chromebook (BetaNews)
  • Google Chromebooks: Målet rettet mot Microsofts PC-oppgraderingssyklus for $ 28 i måneden (ZDNet)
  • Fem grunner til at Googles Linux Chromebook er en Windows-morder (ZDNet)
  • Fem grunner til at Googles nye Chromebook ikke er en Windows-morder (ZDNet)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com