Hvilken Linux-drevet behemoth er verdens øverste superdatamaskin?

Det er ikke nyheter at Linux styrker de fleste av verdens raskeste superdatamaskiner, men har du noen gang sett listen? Jeg var ikke klar over at det var en organisasjon som var opprettet for å spore alle disse superdatamaskinene og publisere detaljene, men i dag fant jeg Top500 Supercomputer-nettsteder og den nyeste Top500-listen for juni 2010. BBC News har en veldig kul grafisk fremstilling av listen.

I følge målsiden:

Listen vår er blitt utarbeidet to ganger i året siden juni 1993 ved hjelp av høyteknologiske dataeksperter, beregningsforskere, produsenter og Internett-samfunnet generelt som svarte på et spørreskjema vi sendte ut; Vi takker alle bidragsytere for samarbeidet. Vi har også brukt deler av statistiske lister publisert av andre til forskjellige formål.

Top500 bruker Linpack Benchmark for å vurdere ytelsen til superdatamaskinene, som du kan finne ut mer om ved å følge lenken. Så hva er på toppen akkurat nå? Tittelen tilhører Jaguar - Cray XT5-HE Opteron Six Core 2, 6 GHz på Oak Ridge National Laboratory (ORNL) i USA, med topphastigheter rundt 2, 33 petaflops - drevet av Linux, selvfølgelig.

Fotokreditt: National Center for Computational Sciences

Nyhetsoppgaven til Oak Ridge-laboratoriet heter:

Jaguar var i stand til å beregne over tusen billioner beregninger per sekund (en "petaflops") og ble den raskeste superdatamaskinen i verden for uklassifisert forskning. Jaguar er i stand til å simulere fysiske systemer med hittil umulig hastighet og nøyaktighet - fra eksplosjoner av stjerner til byggesteinene i saken.

Så, hva er et eksempel på hva som gjøres med all denne datakraften? Simulerer en supernova, for en. En magasinartikkel fra Wired fra 2009 studerte den potensielle forskningen som astrofysikere og biologer ville utføre ved hjelp av Jaguars enorme evner:

Fra og med 2010 vil noen av dem ha sjansen til å kjøre de største og mest intrikate simuleringene noensinne, og lage eksperimentelle galakser, plasma-fusjonsreaktorer og globale klima for å bidra til å løse noen av vitenskapens mest komplekse problemer.

Bilde: Klimaforskning ved ORNL

Jaguar vil bli brukt til å simulere supernovaer for å se hva som skjer rett etter at den første sjokkbølgen begynner, og også for å utforske den mørke saken "glorie" rundt Melkeveien.

Sjekk ut det relaterte TechRepublic-galleriet, TOP500 viser verdens raskeste superdatamaskiner.

Advarsel : Alle koblingene som følger med her, vil sannsynligvis føre deg ned i alle slags geeky kaninhull, på samme måte som de gjorde meg, så la litt ekstra helg til å utforske.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com