Luke gjennom serverprosessoralternativer for nye modeller

Hvis jeg handler etter en server, har jeg endret kjøpemønsteret mitt til ikke bare å handle for det siste og beste. Selv om dette virker intuitivt, er det en rekke grunner til å handle funksjoner og integrasjon i eksisterende infrastrukturinvesteringer i dag.

Primært kommer dette fra min VMware-administrasjonspraksis for å levere servere til en klynge som samsvarer med den andre vertens funksjoner. Når flere vSphere-klynger vurderes, holder jeg dem fortsatt like mye på tvers av klynger. Dette baner vei for fremtidige enkle beslutninger hvis verter må flyttes fra en klynge til en annen når kravene endres.

Hvis du har handlet etter servere i det siste, har du sikkert lagt merke til de økte alternativene for valg av serverprosessor. Primært har vi sett Intel 5600-serie-prosessorene bli tilgjengelige på mainstream-servere. Dette er produktet som ble kalt Westmere før det ble utgitt. Hovedtrekket i 5600-serien av prosessorer er at seks kjerner er tilgjengelige, så vel som å bruke den nye prosessorarkitekturen på 32 nm. Å gå tilbake et år da vi alle var gaga over 45 nm-arkitekturen levert av Intel 5500-serien (Nehalem), dette er mer enn bare en trinnvis oppdatering. 5600-serien har noen få grupper av modeller, nemlig X-, L- og E-typene som vil være tilgjengelige i systemer som X5680, for eksempel på en server. Mange av disse vil være tilgjengelige på arbeidsstasjoner og bærbare PC-er. For å gi deg en følelse av rutekartet til prosessorene, viser figur A nedenfor den nåværende tilstanden til prosessortilbud: Figur A

Click image to enlarge

Den nye prosessoren er tilgjengelig opp til 3, 46 GHz som X5677-modellen med 4 kjerner, eller en annen høyfrekvensmodell er X5680 ved 3, 33 GHz med 6 kjerner. Begge disse er 130 watt-prosessorer, og det er mindre forbruker modeller. Noen ting er imidlertid de samme. Dette inkluderer justering av minneinnretningen per prosessor, noe som var en stor endring som vi så med 5500-serien, og som jeg fremdeles synes forvirrende.

Så når det gjelder kjøp av en ny server, må administratorer vurdere hele bildet. Bare fordi 5600-serien er ute, betyr det ikke at en investering i 5500-serien er bortkastet. De er begge utgitt på et lignende tidspunkt, men er også knyttet til livssykluser på serveren. Dette gjør det forvirrende hva slags modell du skal velge, men hvis du starter et nytt inventar av systemer, er 5600-serien en god innsats.

Har du kjøpt noen servere med 5600-serien prosessorer ennå? Del i så fall erfaringene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com