vSphere tips og triks for modus for vedlikehold av vert

Da jeg først ble kjent med ESX 3, la jeg merke til at verten hadde denne handlingen som ble kalt vedlikeholdsmodus . Jeg så umiddelbart verdien av denne funksjonen, og har vært en stor tilhenger av å bruke den helt siden. Det viser seg at de viktigste teknologiene rundt vSphere som vMotion og Storage vMotion gjør at virtuelle maskiner kan migreres fra en ESX (i) vert til en annen, men det kan fremdeles jobbes med den faktiske verten. Det er her vedlikeholdsmodus virkelig kan bidra til å holde miljøet rent.

Vedlikeholdsmodus evakuerer bare å kjøre virtuelle maskiner fra en ESX (i) vert og lar det være et bra sted å utføre en rekke administrative oppgaver, inkludert omstart av verten. Du går inn i vedlikeholdsmodus ved å høyreklikke på verten som vist i figur A :

Figur A

I vSphere-miljøer der det er en klynge og vMotion-teknologier er lisensiert, vil de virtuelle maskinene migrere til andre verter i klyngen. Hvis lokal tilknyttet lagring er i bruk, migrerer ikke disse virtuelle maskinene automatisk fra verten. Videre vil vSphere Essentials Plus-lisenser eller høyere tillate migrering ved bruk av vMotion. Når verten er evakuert, kan de administrative oppgavene begynne. Her er en liste over noen av de administrative oppgavene som best serveres ved å bruke vedlikeholdsmodus:

  • Utfør oppdateringer: vCenter Update Manager tilbyr oppdateringer til ESX (i), og det kan være nødvendig å starte på nytt.
  • Konfigurer lagring eller flervei: Du vil ikke gjøre dette mens virtuelle maskiner kjører på verten. Dette inkluderer å skanne og legge til nye datastores.
  • Legg til minne eller prosessorer til verten : Du må slå av verten for å gjøre dette.
  • Kjernevertskonfigurasjon: Eventuelle avanserte innstillinger som blir satt på verten, eller ting som å sette opp tid (for eksempel NTP-klient), kan være en god idé å gjøre mens verten er i vedlikeholdsmodus.
  • Endre lisensiering for en vert: Du vil ikke ha noen feil i lisensieringskonfigurasjonen som kan forårsake uventet oppførsel på de virtuelle maskinene mens de kjører.

Det er imidlertid noen få endringer du bør vurdere med vedlikeholdsmodus. Først av alt, endringer i lagringskonfigurasjonsemner er kanskje ikke eksklusivt for en vert. I enhver situasjon hvor det er flervei, er endringer på det samme lagringsnettverket eller lagringsstoffet som de andre vertene, så vær forsiktig fra perspektivet til de delte lagringsressursene. Til slutt må du ta hensyn til eventuelle HA- og DRS-regler og kapasitetsreservasjoner, da klyngekapasiteten kan krympe.

Den viktigste takeawayen er å bruke vedlikeholdsmodus. Ofte svarer jeg på de "ESXi" eller "vSphere" offentlige søkene på Twitter når jeg ser noen klage over noen rare situasjoner. Jeg vil spørre om de brukte vedlikeholdsmodus. Dessverre er det vanligvis ikke tilfelle. På hvilke måter bruker du vedlikeholdsmodus for ESX (i) vertene? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com