VirtualBox Seamless Mode: Den eneste måten å virtualisere

Jeg har holdt på å skrive om VirtualBox en stund nå (mest fordi andre emner har kommet foran min mentale kø.) Men da jeg endelig begynte å pirke rundt på noen av nyansene i dette verktøyet, skjønte jeg at jeg hadde for å ta det opp her på TechRepublic. En av de "nyansene" (hvis du faktisk kan kalle det det) er Seamless Mode. For å oppsummere det, er Seamless Mode fantastisk. Hvis du ikke har prøvd det (eller VirtualBox), går du glipp av en funksjon som kan bidra til at gjestenes operativsystem virker godt og sømløst i verten.

Men sømløs er ikke noe nytt. VMWare startet det med sin "Unity" -modus (som igjen er en direkte kopi av "Coherence" -funksjonen i OS Xs Parellels Desktop.) Men VirtualBox gjør alt dette under GPL 2 (Hvis du bruker VirtualBox OSE) og gratis.

Jeg har brukt mange virtualiseringsverktøy. Jeg begynte å bruke VMWare tilbake da den først ble utgitt. Jeg måtte gjøre dette når jeg jobbet i et miljø som krevde at jeg bruker en viss mal for dokumenter som jeg hadde problemer med å bruke i Linux. Ved hjelp av VMWare kunne jeg bruke denne malen i et Windows-operativsystem på en Red Hat-vert. Da var det ingen "enhet", "sømløs" eller "sammenheng" (pokker, det var ikke et OS X på det tidspunktet.) Så jeg jobbet alltid i et vindu i et vindu på et skrivebord. Når andre brukere ville se dette ville det forvirre dem ... veldig vanlig reaksjon på at nye brukere prøver å jobbe med virtuelle maskiner. Selve konseptet med VM-er unnslipper dem. Imaging må forklare en ny bruker at de jobber med et "program i et operativsystem i et operativsystem". For den gjennomsnittlige brukeren er dette for mye informasjon. Og derfor er VirtualBox sømløs modus en perfekt løsning for et problem som lett kan plage administratorer.

Figur 1

Ta en titt på figur 1. Dette er Windows XP som kjører som et operativsystem på en Ubuntu 9.04 desktop-installasjon. Som du kan se XP kjører i Window'd-modus, så det er et "operativsystem i et vindu på et skrivebord". Det er sikkert brukere kan benytte seg av det, men for nye brukere kommer det til å bli en annen snublestein midt i en tilsynelatende uoverkommelig mengde snublesteiner.

Sømløs modus striper denne snublesteinen vekk fra den nye brukeren ved å inkorporere gjesteskrivebordet i vertsbordet. Ta en titt på figur 2 som viser gjesten Windows XP som kjører i Seamless Mode på Ubuntu 9.04-verten. Hva dette gjør er å fjerne alle vinduene som begrenser gjesteoperativsystemet, så det ser ut til at gjesteoperativsystemet kjører innfødt på

Figur 2

datamaskinen. Det kjører faktisk ikke naturlig. Den store giveawayen til dette er Windows XP-oppgavelinjen som sitter uskyldig på toppen av GNOME-oppgavelinjen. Utenom det skulle du tro at du kjørte Windows XP.

På bildet kan du se Internet Explorer og XP-startmenyen. Du kan også se Firefox og GIMP, så vel som GNOME-panelene. Det er virkelig en sømløs integrasjon av operativsystemer som vil bidra til å fjerne forvirring fra den nye brukeren når de må jobbe i en virtuell maskin.

Hvordan gjøre det

Å bytte frem og tilbake mellom Sømløs og Window'd-modus er enkelt i VirtualBox. Men før du kan gjøre det, må du installere Gjestetilleggene. Det er enkelt å installere gjestetillegg: Klikk på Enhetsmenyen (mens din virtuelle maskin kjører) og velg deretter "Installer gjestetillegg". Du bør ikke ha noen problemer med denne installasjonen. Når den er installert, må du starte gjestene på nytt. Etter omstart er fullført kan du bytte til Sømløs modus ved å klikke og holde inne høyre Ctrl-tast og deretter klikke på "L" -tasten. For å komme tilbake til Window-modus bruker du den samme tastekombinasjonen.

Siste tanker

Hvis du ikke har prøvd den sømløse modusen i VirtualBox, bør du gjøre det. Sømløs modus fjerner noen av grensene mange brukere har når de prøver å jobbe innenfor en virtuell maskin. Som en bonus er VirtualBox et av de enkleste av alle tilgjengelige virtualiseringsprodukter.

Hva tror du? Har du brukt VirtualBoxs Seamless Mode? Hva tror du? Del erfaringer med andre TechRepublic-lesere.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com