Bruk VKernels kapasitetsvisning i din VM-dimensjonering

Tilbake i dagene til den fysiske serveren ville en administrator som kjøper en server, størrelse på en server med rikelig med RAM, disk og prosessor for en servers lange levetid. I mange tilfeller ble databehandlingsressursene overforsynte i et forsøk på å sikre at potensielt voksende ressursbehov ikke ville maksimere ressursene til den nye serveren. Mens overforsyning ressurser koster litt ekstra penger i front end, en oppgradering av en server midt-syklus tendens til å være ganske dyrt.

Hvordan tidene har endret seg.

Tiden for virtualisering er i full gang, og overleveringsservere - nå i form av virtuelle maskiner (VMer) - er ikke bare unødvendige siden ressurser kan legges til mens du flyr, men det har også en betydelig kostnad . For eksempel er hver unødvendig gigabyte RAM som legges til en VM en gigabyte RAM hentet fra den sentrale ressurspuljen som ikke kan legges til noen andre trengende VM. Det samme gjelder diskplass og prosessor. Vi er i en epoke med "riktig størrelse" av våre individuelle arbeidsmengder. Ved å dimensjonere VM-er, unngår selskaper for tidlig å kjøpe flere virtuelle verter.

Selv om VMware og Hyper-V gir ytelser som kan se på ytelser, er begge verktøyene langt fra komplette og gir deg ganske enkelt et punkt-i-tid-blikk på hvor ting står på et bestemt punkt. Fra det aspektet gir ikke de innebygde verktøyene mye i veien for analyse. VKernel har som mål å fikse den mangelen ved å tilby verktøy som tar ytelsesanalyse til neste nivå. Noen av VKernels verktøy, inkludert Capacity View, er gratis, selv om det er noen begrensninger, som jeg diskuterer nedenfor.

(Merk: For denne artikkelen bruker jeg Capacity View med VMware vSphere og vCenter.)

Det gratis kapasitetsvisningsverktøyet gir deg en veldig høyt nivå oversikt over helsen til det virtuelle miljøet. Utover å fortelle deg hvilke ressurser som for øyeblikket blir brukt av individuelle VM-er, gir Capacity View deg innsikt i hvor passende VM-ene dine er dimensjonert, men bare på et samlet nivå. For eksempel vil ikke Capacity View fortelle deg at VM-navnet vm-print er over- eller underabonnert, men det vil fortelle deg at du har 10 VM-er som bruker for mye RAM eller 12 VM-er som ikke har fått tildelt nok disk ressurser.

Du kan laste ned Capacity View fra VKernels nettsted; det er raskt og enkelt å installere. Når du er installert og etter første utførelse, blir du bedt om å svare på noen få spørsmål ( figur A) . Spesifikt må du peke kapasitetsvisning på vCenter-serveren din, eller hvis du ikke har en vCenter-server, på en individuell ESX-vert. De eneste andre parametrene du trenger å spesifisere, er brukernavn og passordparametere som du ser i figur A. Figur A

Konfigurasjonsskjermbildet for kapasitetsvisning. (Klikk på bildet for å forstørre.)
Kapasitetsvisning bruker kraftig bruk av vSphere's innebygde API for å samle ytelsesstatistikk som deretter samsvarer med de begrensede parametrene du spesifiserte på konfigurasjonssiden. Kapasitetsvisning viser deretter en skjerm i dashbordstil med oversikt over det virtuelle miljøet. En slik skjerm er vist i figur B og gir deg en oversikt over et virtuelt levende miljø som består av seks verter, trettito programmer på virtuelle maskiner og elleve datalagre. Figur B

Miljøoversikten på høyt nivå. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Midt på skjermen ser du en oversikt over de fysiske og virtuelle ressursene som er tilgjengelige i dette miljøet. Under oversikten finner du disse tre kolonnene med informasjon:

  • Prestasjonsproblemer. Hvor mange VM-er er utilstrekkelig konfigurert eller lider av høye I / O-latensproblemer?
  • Ledig kapasitet. Gitt dagens trender, hvor mange flere VM-er kan trygt legges til dette miljøet før ressurser beskattes utover et fornuftig nivå?
  • Overfordelte ressurser. Hvor mange VM-er har blitt tildelt for mange ressurser, inkludert for mye CPU, overallokert RAM eller en altfor sjenerøs mengde diskplass? Å rette disse problemene bidrar til å øke den tilgjengelige kapasiteten, noe som vil føre til høyere tall i kolonnen Tilgjengelig kapasitet.

Fordi det er et gratis verktøy, varsler Capacity View deg ikke om spesifikke handlinger du må gjøre for å frigjøre kapasitet eller fortelle deg hvilke VM-er du trenger å legge til RAM for å løse ytelsesproblemer; VKernels andre verktøy, inkludert Capacity Analyzer og Optimization Pack, gir disse detaljene.

Sammendrag

Kapasitetsvisning identifiserer hvor du kan oppleve problemer i det virtuelle miljøet. dette gratis verktøyet er ment å lokke deg til å kjøpe de mer avanserte VKernel-verktøyene: Capacity Analyzer and Optimization Pack. Capacity View gjør en god jobb med å fortelle både at du kanskje gir bort gården til noen VM-er, og at du kanskje er gjerrig med andre. Denne typen detaljer er det første trinnet i VM-størrelsesinnsatsen.

Vil du følge med på Scott Lowes innlegg på TechRepublic?

  • Registrer deg automatisk på nyhetsbrevet Servere og lagring
  • Abonner på RSS-feed for servere og lagring
  • Følg Scott Lowe på Twitter

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com