Bruk Resource Monitor for minneovervåking

I tre TechRepublic-kolonner diskuterte jeg hvordan Microsoft Windows Resource Monitor gir administratorer en måte å samle sanntidsberegninger som kan brukes til feilsøking og identifisere potensielle flaskehalser i ressursen. Jeg dekket hvordan jeg bruker Resource Monitor for å overvåke lagringsytelse, CPU-ytelse og nettverksytelse. I denne siste utbetalingen av serien min om ressursmonitor, fokuserer jeg på overvåking av minne.

I forbindelse med dette innlegget bruker vi skjermdumpen i figur A til å analysere de forskjellige beregningene som er tilgjengelige med hensyn til RAM i Resource Monitor. Dette er en visning fra en produksjonsserver som kjører Windows Server 2008 R2 og Exchange Server 2010 med alle Exchange-roller installert. Denne maskinen har tunge RAM-behov, og denne serveren kjører som en virtuell maskin under VMware vSphere 4.1. Figur A

Ressursmonitor - Minnefane (Klikk på bildet for å forstørre.)

La oss se hvilke beregninger som er tilgjengelige med hensyn til minne på denne Windows-serveren.

Prosesser delen

Mappen-fanens prosesser-seksjon viser viktige beregninger knyttet til hvordan systemets prosesser bruker minne. Her er informasjon om beregningene:

 • Bilde. Behandle kjørbart filnavn. Dette er navnet på prosessen som aktivt bruker disken.
 • PID. Prosess-ID. Dette er ID-nummeret som er tilknyttet prosessen; Det er nyttig hvis du vil bruke andre verktøy for å administrere prosesser, eller hvis du enkelt vil matche prosesser med Task Manager.
 • Harde feil / sek. En hard feil indikerer ikke nødvendigvis en kritisk feiltilstand, selv om den kan indikere at serveren har behov for mer RAM. Det oppstår en hard feil hver gang systemet bruker byttefilen på disken. Dette er viktig fordi disklagring er mye, mye tregere enn RAM, så hver gang systemet bruker diskbasert virtuelt RAM, er det en betydelig ytelsesstraff. Hvis du ser harde feil regelmessig (spesielt hvis tallene er store), bør du vurdere å legge til mer RAM til serveren. Noen harde feil blir noen ganger referert til som sidefeil.
 • Forplikte (K B). Dette er den totale mengden fysisk og virtuelt minne (sidefil) som er forpliktet til denne spesifikke prosessen.
 • Working Set (KB) . Dette er mengden fysisk hukommelse som er forpliktet til akkurat denne prosessen. Dette tallet skal være summen av de neste to beregningene, som er komponentene.
 • Delbar (KB) . Dette er den totale mengden fysisk minne som er forpliktet til akkurat denne prosessen, men som også kan deles med en annen prosess.
 • Privat (KB) . Dette er den totale mengden fysisk minne som er forpliktet til akkurat denne prosessen, men som ikke kan deles med en annen prosess.

Fysisk hukommelse

Under prosessdelen vil du se et avsnitt kalt fysisk minne som inneholder denne informasjonen:

 • I bruk. Mengden minne som er i bruk akkurat nå.
 • Tilgjengelig. Av det totale fysiske minnet i systemet er dette hvor mye som fremdeles er tilgjengelig for tildeling.
 • Maskinvare reservert. Dette identifiserer mengden minne som forskjellige maskinvareenheter har satt av til dedikert bruk. Nesten hvilken som helst enhet på serveren kan legge til denne beregningen. Denne Exchange Server klokker inn på 1 MB.
 • Endret. Når informasjon skrives inn på minnesider, forblir den der mens annen prosessering foregår bak kulissene. Når informasjonen blir oppdatert på disse minnesidene, blir sidene merket som endret. Etter en periode, for å sikre at systemet bruker best mulig tilgjengelige minneressurser, kan modifiserte sider som ikke har blitt åpnet på en stund, bli flyttet til standby-kategorien.
 • Vent litt. Dette minnet inneholder hurtigbufrede data og kode som ikke er aktivt i bruk, men som kan utføres til handling på et tidspunkt. Windows administrerer denne klassen RAM ved å prioritere hver side som kommer inn. Siden andre prosesser trenger RAM, blir sider med lav prioritet fra dette bassenget omfordelt til andre behov.
 • Gratis. Denne verdien er hvor mye RAM som for øyeblikket er tilgjengelig utover det som er i bruk. Du kan tro at å ha en så liten mengde RAM som er markert som gratis i dette 16 GB-systemet, kan identifisere et stort problem, men det er tilfelle. Med mange av Microsofts nyere produkter er det bedre å bruke så mye RAM som mulig enn å la den være inaktiv. Produkter som Exchange bruker RAM i sin fulle grad og cache-deler av produktet for raskere tilgang.

En vanlig feil er det å bruke beregningene "I bruk" og "Tilgjengelig" som eneste indikator for generell systemhelse og for å bli bekymret når bestemte prosesser ser ut til å spise for mye RAM. Dette er grunnen til at du må forstå hvordan applikasjonen skal oppføre seg.

For eksempel bruker Exchange 2010 ofte så mye minne du kan kaste på det; dette er etter design. Tanken er at Exchange vil bruke RAM til å cache så mye informasjon som mulig for å forbedre den generelle ytelsen. Så det er viktig å se på andre beregninger, for eksempel Hard Faults, for å finne ut om det virkelig er et RAM-relatert ytelsesproblem på en Exchange 2010-maskin. Hvis en tjeneste ikke skal bruke mye RAM og det er det, må du gjøre mer feilsøking; Dette er punktet der du kan skyte av Performance Monitor for å samle mer spesifikke detaljer.

Konklusjon

Gjennom denne firedelt serien på Resource Monitor håper jeg du lærte nye måter å overvåke Windows Server-systemene dine ved å bruke et gratis, brukervennlig verktøy som Microsoft bygde for å hjelpe administratorer med å løse ytelsesrelaterte problemer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com